Så gick vår sockerfria månad

Jag och Ibbe körde helt sockerfritt i november och jag har ju lovat er att uppdatera om hur det har gått. Artikeln i sin helhet hittar du på Aftonbladet Plus här. Vi tog blodprov tre gånger under månaden, en gång innan starten, en gång i mitten och sen efter avslutad sockerfri månad för att följa upp alla värden.

Med sockerfri menar jag: inget vitt socker, ingen frukt, inga kolhydrater (så lite som möjligt), inga grönsaker som växer under jord. Inget bröd, ingen pasta, inget ris, ingen bulgur. Ingen alkohol, ingen lightläsk.

Det vi åt: 
Grönsaker ovan jord
Ägg
Kyckling
Fisk
Kött
Kvarg
Keso
Bönor
Kaffe
Nötter
Vatten
Mineralvatten

Det var en påfrestande månad. Men härligt att genomföra det tillsammans med Ibbe. Jag gick ner totalt 5,2 kilo under november och tappade 11 centimeter i midjan. Det jobbigaste under den här tiden var det sociala ätandet. Jag kände mig ren, fräsch, glad och varken mätt eller hungrig. Hur har det gått sen? Det kan jag skriva i ett uppföljande inlägg.

jess_detox
Jag mår bäst utan förbud med allt i lagom mängd. Det är bara det där lagom som är svårt att hitta ibland.

LOADING..