Jessicas viktiga mål

En ingenting-dag efter gårdagens vernissage

Jessica Johansson

Denskevapromenaden

Jag höll på ända in i det sista igår med att få upp alla teckningar jag ville ha med på utställningen Den skeva promenaden, som just nu pågår på det lilla balla stället Larrys corner på Grindsgatan 35 på Södermalm i Stockholm. Det blev ett mysigt vernissage! De flesta jag känner är på bokmässan, något vi inte hade en tanke på när vi bokade utställningen i våras. Förhoppningsvis kommer lite fler folk och kikar under veckan. Det var ett mysigt vernissage men också mycket att förbereda, så idag är jag ganska slut.

Denskevapromenaden

En del av min vägg, eftersom utställningen med flit är lite skev så hänger mina teckningar o-inramade huller om buller. Jag tycker nog ändå att de kommer till sin rätt så. Tanken är att det bara ska vara att plocka och köpa en, och så sätter jag upp en ny teckning på dess plats. Jag har ju högar med original i gömmorna, så det är ingen brist på alster precis.

Denskevapromenaden

Här är en del av Gatuduvans målningar. Jag gillar att de förenas med mina teckningar i sitt lite naiva och färgstarka uttryck! Vi har också släppt en liten ”bok” där jag har ritat teckningar till Gatuduvans dikter. Alltså, tryckt upp den inför utställningen. Den blev också himla fin!

Hursomhelst! Om någon har lust att kika förbi så är utställningen öppen på tisdag, onsdag, torsdag och fredag 12-18, samt på lördag 12-17 (lördagen är sista dagen).

Idag har jag en ingenting-dag. I morse var jag och styrketränade (äntligen, wihoo!) och sedan lagade jag rotfruktstortilla till lunch. Därefter har jag suttit och surfat runt, läst bloggar, fastnat i massa långa diskussionstrådar på Facebook och svarat på några distansbrev i Forsbergs distanskurs i copywriting (som jag ju är lärare för). Det är så lätt att glömma bort vikten av sådana här dagar. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra nu när jag har skrivit klart det här blogginlägget. Kanske vila en stund, läsa några sidor, slå på en bra låt, eller något helt annat. Till middag blir det blomkålspizza och mot kvällen ska jag göra en mat- och träningsplan för veckan som kommer. Vädret liksom ackompanjerar min stämning idag, himlen har ingen särskild färg och det är varken särskilt kallt eller varmt.

Vad gör ni idag?

Kommentera
Föregående artikel Bilder på mig nu…

Bilder på mig nu och när jag vägde mer

Jessica Johansson

Jag känner att det, apropå att jag upptäckte den här veckan att jag kommer i storlek L, är dags att titta på lite gamla bilder och jämföra med idag. Det är ju kul att göra det med jämna mellanrum, så lätt att glömma bort. Vi börjar med äldre bilder! Obs att det här inlägget inte är ett försök att falla in i medieretoriken att tjock är ful och mindre tjock är bättre, så är det inte alls. Jag bara tänker att det kan vara peppande för både mig och andra att se att jag sakta sakta kommer närmare det jag kämpar med!

Det blir ganska många äldre bilder, fortsätt neråt så kommer nyare!

ÄLDRE BILDER

 

 

De här två är från tidig vår (februari? mars?) 2014 och tagna av min vän Lisa Levander. Här var jag nog större än jag någonsin varit innan eller efter.

 

Den här bilden (med dock sjukt snygga kläder om jag får säga det själv!) är från juni 2014.

Denna är från januari 2015, jag hade alltså fortfarande inte kommit igång med styrketräningen och bodde i världens mörkaste etta på Kungsholmen.

januari

 

Den här bilden är från januari i år.

 

 

Även denna bild är från januari i år.

Denna är tagen ovanifrån någon gång 2014 på våren tror jag, men trots ovanifrånvinkeln är det så otroligt stor skillnad på det ansiktet och det jag idag ser i spegeln.

 

Och så sista gamla bilden då, från maj 2015.

 

NYARE BILDER

 

glad

jagpaus

 

 

skarmavbild-2016-09-23-kl-07-21-51

 

Ja stor skillnad är det verkligen! Ansiktets utseende varierar ju typ lite beroende på vinkel osv men jag ser själv en otroligt stor skillnad även på händer, armar, axlar och sådant. Kul, nu är det bara att fortsätta kämpa. Så kan dessa nedre bilder vara exempel på ”förut” så småningom!

 

Här finns ett annat sådant här inlägg från i maj, fast med andra bilder.

Kommentera
Nästa artikeln En ingenting-dag…
Föregående artikel Jösses flickor ö…

Jösses flickor öppna famnen och 13 andra nya teckningar

Jessica Johansson

Jessica_Johansson_ritar

 

Nu har det blivit dags för en ny skörd med teckningar tycker jag! Kolla gärna under kategori ”Teckningar”, där finns massor. Jag har inte ritat sen i juli nu, men då ritade jag desto mer så det var ju tur. Känner dock att inspirationen börjar komma tillbaka nu en vecka in i drömlivet, så jag kommer säkert igång snart igen.

 

 

Jessica_Johansson_ritar

 

Den som gillar mina teckningar får gärna följa min facebooksida En miljon ledsna flickor. Där publiceras en prick varje dag och det finns över 400 nu att botanisera bland! Jag har även instagramkontot jessicaritar, men inspirationen falnade lite även till den under den hyperintensiva perioden. Hoppas att den också kommer tillbaka snart (inspirationen alltså)!

 

Jessica_Johansson_ritar

 

Jessica_Johansson_ritar

 

Citat: Astrid Lindgren. Hon och hennes systrar brukade säga så när de sågs, vartefter de blev äldre. Det var många som dog och döden blev liksom närvarande. Då sa de ”Döden döden döden” och sen kunde de prata om annat roligare. Fint!

 

Jessica_Johansson_ritar

 

Jessica_Johansson_ritar

 

Jessica_Johansson_ritar

 

Jessica_Johansson_ritar

 

Jessica_Johansson_ritar

 

Citat: Lars Winnerbäck. Jag har även en tygkasse med detta budskap. Tyvärr har jag genom åren använt den så mycket som väska att den typ har fallit i bitar nästan, så nu använder jag den bara ibland.

 

Jessica_Johansson_ritar

 

Jessica_Johansson_ritar

 

Jessica_Johansson_ritar

 

Citat härifrån :)

 

Jessica_Johansson_ritar

 

Jessica_Johansson_ritar

 

Ja det var allt för den här gången!

Kommentera
Nästa artikeln Bilder på mig nu…
Föregående artikel God, nyttig och…

God, nyttig och enkel lunch: Rotfruktstortilla med fetaost

Jessica Johansson

rotfruktstortilla

Igår provade jag en så himla god lunch. Receptet hade jag i min receptsamling, från början hittade jag det i en bok som heter ”Mat som läker” (som jag egentligen inte blev så förtjust i men detta var ju en hit!).

Rotfruktstortilla
2 portioner

3 potatisar
3 morötter
2 palsternackor
olja eller smör till stekning
fetaost som rörs mjuk med lite vatten

Skala och riv rotfrukterna grovt. Krama vätskan ur de rivna rotfrukterna. Klicka ut och stek stora plättar i smör på svag värme (jag gjorde en enda stor och stekte i en ganska liten stekpanna). Lägg på en klick fetaost på ena halvan strax innan rotfruktstortillan är klar och vänd sedan över den andra halvan så att det blir som en halvmåne.

Dela halvmånen i två delar och servera med lite färska grönsaker om så önskas.

Så gott och så enkelt! Att min tappade formen på vägen från stekpanna till tallrik gjorde inte så himla mycket. Som jag alltid har sagt, det blandas ju ändå i magen sen!

Kommentera
Nästa artikeln Jösses flickor ö…
Föregående artikel Dags för vägning…