Kvällarna

Annonsen laddas.

För ett tag sen svarade jag på en lista om mina morgnar. Nu hittade jag också en kvällslista hos Sandra Beijer och tänkte svara även på den! Jag är nog mer en morgonmänniska än kvällsmänniska, älskar morgnar. Men ändå.

När går du och lägger dig på kvällen? 
Jag brukar gå och lägga mig någon gång mellan 23 och 00. Ibland somnar jag tidigare i soffan, kanske halv elva. Har lärt mig att inte göra det så ofta för då blir det så himla kallt sen när man vaknar, och jobbigt att tvätta bort smink och sånt.

Vad är det sista du gör på kvällarna?
Sätter mobilen på laddning, stänger ner alla program i telefonen.

Hur lång tid spenderar du i badrummet varje kväll? 
Inte lång tid alls, så kort som möjligt. Är allmänt oförtjust i att låta sådant som att sminka mig, tvätta bort smink, duscha, borsta tänderna ta lång tid. Jag är inte så tålmodig utan gör det jag ska så fort det bara går. Duschar aldrig på kvällarna. Så kanske max tio minuter, men snarare 7.

Är kvällsfika viktigt? 
Nej, försöker lära mig att inte äta på kvällarna.

Är du kvällstrött?
Det beror nog på vem man jämför med, och hur mycket jag har gjort den dagen. Om jag har haft fullt upp nonstop hela dagen med olika saker så kan jag behöva sova en stund redan tidigt på kvällen, annars brukar jag som Skalman bli trött ganska exakt mellan halv elva och tolv.

Vad har du för kvällsrutin? 
Jag vet inte? tar mina mediciner, borstar tänderna, tar bort smink, byter om och lägger mig. Läser aldrig i sängen, det brukar jag i stället göra i soffan i så fall. Jag läser ju alla möjliga tider på dagen. Om jag lägger mig ner så somnar jag, himla lyxigt egentligen.

Hur ser en perfekt kvällsstund ut?
Alltså på kvällen tycker jag om att vara hemma och kanske babbla med Jens, bläddra i inspirerande böcker, kolla på något intressant program/serie, läsa och dricka kaffe i ett konstant sammelsurium. Eller äta middag eller fika hos fina personer eller att fina personer hälsar på oss. Träna, promenera och sådant gör jag helst inte på kvällarna.

Hur går du klädd på kvällen? 
I mina vanliga kläder. Jag klär mig generellt nästan bara i mjuka sköna kläder. När jag börjar med byxor igen så kommer jag garanterat att byta om till mjuka tajts/mjukisar så fort jag kommer innanför dörren, sådan har jag alltid varit. Orkar inte ha hårda eller obekväma kläder på mig om jag inte absolut måste.

Vad är det bästa med kvällen? 
Allt, precis som med dagarna och morgnarna! :D

Hemma och kärlek

Annonsen laddas.

färgglatt_hem

Idag vill jag inte skriva så mycket. Jens fyller år, det har varit en så himla fin dag även om jag är ganska slut. Njuter av att vara hemma och skratta och prata och dricka kaffe. Vi har även haft besök två gånger förstås, som sig bör på födelsedagar!

färgglatt_hem

Jag älskar att bo i ett hem fullt av färg och konst. Även om det finns saker kvar jag vill fixa med och även om jag önskar att jag hade en sådan där fingertoppskänsla med inredning. Så vill jag bara vara här just nu.

färgglatt_hem

Bra upptäckt: Jag har satt en viss stol vid mitt lilla skrivbord (som egentligen är en gammal skolbänk, fast i vuxenhöjd liksom) och upptäckte att då blir det lagom högt för att jag ska slippa böja upp axlarna liksom. Så det här blir nog min nya arbetsplats när jag jobbar hemma.

I morgon ska jag sätta mig och planera kommande vecka, både mat och träning och jobb. Men just nu: Bara lugn och ro! Hur mår ni?

Mat, träning och bh-storlek

Annonsen laddas.

It’s friyay igen, tiden går så himla fort. Jag lyssnar på härlig proggmusik med Nationalteatern (progg är ett ständigt inslag i mitt musiklyssnande sen jag var typ 15). Just nu Ingelas sångTypisk Jessica-musik skulle jag säga.

Hursomhelst. Lite allt möjligt:

1. Som jag trodde hade jag heeeeelt fel bh-storlek. Och jag är inte ensam om det, massa kvinnor går runt med fel bh-storlek. Jag gick till twilfit idag och fick jättebra hjälp. Jag har gått runt med 85B hur länge som helst (vi snackar åratal) men har i själva verket 90D! Och tänk på att jag har gått ner 14 kilo, så innan har jag haft ännu mer fel storlek. Det här är garanterat en av orsakerna till mina stora rygg- och axelproblem, om än inte den enda. Känns så skönt att ha rätt nu!

2. I helgen ska jag verkligen ha helg! Jag kommer blogga för det tycker jag ändå bara är roligt, men annars ska jag vara ledig precis hela helgen. I kväll ska vi på någon liten spelning, äta på kafé (jag brukar ta sallad där), promenera lite på Söder, gå på vernissage. I morgon fyller Jens år och på söndag ska jag ev på loppisrunda, annars bara typ läsa och yoga och träna och laga matlådor. Ska låta kroppen (läs: axlarna) vila lite från datorn.

3. Thåström ska ut på turné i höst och släppa ny skiva. GLÄDJE!

4. Min mat och träning senaste dagarna finns att skåda på @jessicasviktigamal på instagram. Jag fortsätter räkna kalorier ett tag till, mår faktiskt ganska bra av det! Igår åt jag till exempel liiite för mycket (men inte om jag räknade med promenerandet) men nu vet jag det och behöver inte undra. Det känns så tryggt. Generellt har jag ätit ganska mycket samma pga massor att göra den här veckan i kombination med stor smärta i kroppen. Men jag har skött mig jättebra och är stolt!

podcasttips

5. Senaste podcast-upptäckten: Flora och Frida. Obs att jag är extrem poddlyssnare och lyssnar flera timmar om dagen så jag har massa andra poddar att rekommendera också: Lilla drevet, Dilan och Moa, Mellan raderna, Raseriet, Söndagsintervjun, Tankesmedjan, Alex och Sigge osv. Men den här är JÄTTE-bra, har även börjat läsa Floras blogg.

6. Träning! Jag börjar känna mig starkare igen och PT small group är så himla bra, där är fokus liksom på hållning och sådana viktiga muskler vilket jag verkligen behöver. Tidigare i veckan skrev några kloka bloggläsare om att viktnedgången ev kan gå långsammare om man tränar tungt pga blir mer hungrig osv. Men för mig känns det värt det i så fall, jag känner att styrketräningen är jätteviktig. Och det går ju att kombinera om man har lite koll på kalorierna.

Vad händer hos er?

För första gången på typ 13 år: I sommar ska jag bada

Annonsen laddas.

En lite somrigare bild på mig får illustrera det här inlägget. En gång för längesen här i bloggen skrev jag om att jag inte hade badat på tio år. Den texten publicerades även i den fysiska tidningen Amelia. Jag skrev bland annat:

”Jag minns den så tydligt. Ångesten när det vankades bad i skolan. Att behöva visa sig i baddräkt, att behöva uppleva att folk skulle lägga märke till celluliterna och den utstickande magen. Det hände att jag grät kvällen innan. Skakade av nervositet samma morgon. Några gånger lyckades jag sjukanmäla mig och slippa ifrån, men det var ju ett obligatoriskt moment för att få betyg i idrott. Att kunna simma. Att kanske till och med kunna hoppa från en trampolin (huga, tänkte jag, vad mitt magfett kommer dallra). Den här ångesten fanns naturligtvis där även innan och efter varje idrottslektion i skolan, sedan tidig ålder, men då var det ändå bara tjejer i omklädningsrummet och jag hade blivit härdad efter alla skolår.”

Nu har det blivit ungefär 13 år sen jag badade, såvitt jag kan minnas. Jag äger ingen baddräkt (den försvann i flytten hit för snart ett och ett halvt år sen) eller bikini. Men i sommar ska det ske!

Ja, det var väl allt jag hade på hjärtat idag. Och det var inte så lite heller. Jag och Jens har bestämt att vi ska bada på landet. Jag ska köpa en baddräkt redan innan min Budapest-resa i mars för där ska jag smygstarta genom att bada inomhus på något gammalt spa-badhus-aktigt ställe. Jag kommer aldrig bli typen som gillar att simma långt eller hoppa från någon klippa/trampolin. Men ett jäkla dopp ska jag ta mig en varm dag i sommar. Det känns bra och fint och snällt mot mig själv!

Någon mer som inte har badat på länge och som vill bestämma sig för att komma igång igen i sommar?