Jessicas viktiga mål

Den fjärde decemberdagboken

Jessica Johansson

Idag har jag haft sjukdag med olika strumpor (och en kudde i knät hehe, sådär fin klänning har jag tyvärr inte och inte så stor mage längre). Därför vet jag inte hur inspirerande just dagens dagbok blir men jag har haft en fin dag i det lilla! Och maten har gått bra, apropå mellanmål och så som jag skrev om i morse. Det här är första dagen på mycket länge som jag inte äter för mycket mellanmål. Lite längre ner i inlägget berättar jag lite mer om dagens mat.

Jag älskar ju att vara hemma (om än inte sjuk) så det är lätt för mig att njuta av att hinna göra småsaker på min eviga att-göra-lista osv. Fast egentligen skulle jag ha hälsat på mina fina föräldrar i kväll och det var tråkigt att missa. Men det finns ju fler dagar som tur är!

Dagen har innehållit typ:

Att lyssna enorma mängder gånger på Silver av Kent. Jag snöar gärna in på låtar periodvis!
Att planera mat och träning för första halvan av kommande vecka
Att skapa min att-göra-lista för hela nästa vecka (jag gör den för hand i min skrivbok – just nu den guldglittriga på bilden ovan – och stryker efterhand, så skönt!)
Att lyssna på ett gäng podcast-avsnitt, bl a Lunch med Montelius, och några till
Att rita
Att scanna teckningar, jag publicerar ju en varje dag på min fb-sida En miljon ledsna flickor så det gäller att scanna ikapp emellanåt.
Att prata och se Min sanning med Åsa Linderborg.
osv osv osv. Jobbat lite också. Man hinner mycket på en dag hemma!

jessica_johansson_ritar

Teckningar på vänt för att scannas.

jessica_johansson_ritar

Jag älskar att vara aktiv i fb-grupper, idag lade jag upp denna nya teckning av mig i gruppen Växtgäris och fick massa likes, sådant muntrar upp vilken söndag som helst!

Så här har jag ätit idag. Motionerat har jag inte gjort av förklarliga skäl:

Frukost: Frozen banana yoghurt
Mellanmål på fm: Inget!
Lunch: Rester från gårdagens middag: Parmesanköttbullar med grönsaker i ugn + röda linser
Mellanmål på em: Kvarg med bär och lite frön (pumpakärnor, havrekärnor, gojibär) + kanel
Middag: Rotsaker i ugn med morotstzatziki och en bit kycklingfilé (förlåt att jag inte har bilder på maten, jag fotade allt men alla bilder blev så mörka och lampljus-aktiga!).
På kvällen: Ett äpple

Nu är jag så hungrig så jag snart får dåndimpen så jag ska bara gå och lägga mig! Det är ju bara en omställning på ett par-tre dagar innan kroppen är avvand med kvällsmål igen. Det gäller bara att bestämma sig tänker jag. I morgon har jag massa göromål som måste göras även om jag inte är helt kry så sömn är nog bästa botemedlet!

Hur har ni haft det idag?

Kommentera
Föregående artikel Inför nästa vägn…

Inför nästa vägning har jag två mål

Jessica Johansson

Oavsett om jag går ner i vikt eller inte till vägningen på fredag om nästan två veckor så har jag två mål:

1. Att inte äta för mycket mellanmål. Det här innebär att på förmiddagen kan jag äta ett äpple och/eller morot och på eftermiddagen får jag äta mellanmål i form av till exempel kvarg med bär och frön. Fast jag vill gärna prova annat, mindre kaloririkt mellanmål, har dock inte hittat något än som är lika lätt att förbereda och som jag står mig på. Äter inte kokt ägg, i övrigt är förslag välkomna! Det innebär också att jag inte äter flera mellanmål på eftermiddagen utan ett och inget kvällsmål (i så fall ett äpple och/eller morot). Klarar jag det här fram till nästa vägning så har jag nått otroligt långt och kommit ur en ond cirkel som jag har befunnit mig i länge nu.

2. Att inte väga mig innan det är dags. Som jag skrev om tidigare i veckan har jag vägt mig nästan varje dag. Nu har jag hållit mig sedan i kanske torsdags eller onsdags. Det är inte konstruktivt att väga sig varje dag för mig, det gör mig nervig och gör det inte lättare att klara allt jag vill klara. Så målet är att inte väga mig en enda gång förrän nästnästa fredag. Jag vill fokusera på andra bitar i min livsstilsförändring, vikten är ju inte det enda. Långt ifrån.

Så, nu fokuserar jag på det här och hoppas att det går vägen. Jag ställer vågen under Jens säng i stället för min och planerar maten dag för dag.

Vad har ni för fokus/mål just nu?

Kommentera - 8 kommentarer
Nästa artikeln Den fjärde decem…
Föregående artikel En helt vanligt…

En helt vanligt ovanlig lördag med halloumi och sånt

Jessica Johansson

Idag vaknade jag och kände mig krasslig. Inte febrig eller så, men ni vet den där distinkta känslan i kroppen av att något ej är som det ska. Det fick mig dock att tänka på att jag har varit mycket mindre förkyld och dålig sen jag slutade på bibblan i september. Kul ändå! Hursomhelst så skippade jag styrketräningen i morse mycket motvilligt. I stället ägnade jag förmiddagen åt att:

Rita jättemycket
Titta på två avsnitt av Parisa Amiris talkshow
Titta på ett avsnitt av The Collection (också på SVT Play)
Scrolla instagram
Rita lite till
Titta på Opinion live

Sedan var förmiddagen slut fortare än kvickt, även om jag gärna skulle vilja att morgnar och förmiddagar varade för evigt, och jag gjorde en halloumisallad till lunch, med många olika grönsaker + olivolja + flingsalt + en klick crème fraîche som jag kryddade med lite curry. Det var gott!

Jag ritade de tre kommande orden i enkreativgrej, som jag som sagt har fått äran att moderera i december månad. Det går ut på att man gör någonting kreativt varje dag och så får man ett ord för varje datum liksom. Om du, som många, har fullt upp inför jul så kan du ju alltid börja följa kontot nu och köra igång i januari. Jag tror att många gör så!

jessica_johansson_ritar

Jag ritade även denna raring.

jessica_johansson_ritar

Och denna! Som jag också gjorde en liten instagramfilm av på mitt ritkonto @jessicaritar, fler ritfilmer (och filmer generellt) kommer garanterat från mig framöver! Jag har någon tanke om att göra vlogg eller typ små babbliga filmer. Rörlig bild är ju framtiden, vet ni. Måste bara lista ut det där med hur man redigerar sina små filmer + hur man lägger upp dem på youtube. Men snart så!

Till mellanmål på eftermiddagen drack jag två pyttesmå koppar med svart kaffe och åt kvarg + björnbär + jordgubbar (två stycken) + frön och kanel. Sedan stack vi (min krasslighet till trots) och fikade hos vänner på söder. De andra åt någon slags wienerbrödslängd men jag var mycket nöjdare med clementin. Vi babblade och skrattade innan jag och Jens åkte hem igen och lagade parmesanköttbullar med röda linser och grönsaker i ugn + morotstzatziki. Det blev vår middag.

Under kvällen har det inte hänt så mycket. Jag har känt mig lite frusen och risig och ägnat mig åt att scrolla instagramflödet och pratat typ, sådan lyx är härlig ibland. Att glida runt i raggsockor hemma med mysiga lampor tända, det är inte helt fel. Fast jag är oförtjust i taklampor så vi behöver några fler golv-/bordslampor för att slippa ha taklamporna tända.

Nyss läste jag det här Spoiler-inlägget hos Sandra Beijer om Gilmore girls och insåg att jag nog inte heller tyckte den var så bra så här i efterhand. Nya säsongen alltså. Nu ska jag sova och hoppas på att vakna lite piggare i morgon! Det kommer nog inte hända men hursomhelst, sovdags!

Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln Inför nästa vägn…
Föregående artikel I drömlivet köpe…

I drömlivet köper jag någonting inspirerande varje månad

Jessica Johansson

annagrundberg

En fin grej jag har börjat med på sistone är att köpa någonting inspirerande eller fint varje månad. Då ska det inte vara att jag går till närmaste affär och hivar i allt jag hittar – tvärtom. Det handlar om fina saker som någon konstnär har gjort, kanske någon jag följer på instagram eller hittar på annat sätt. Det finns ju hur många duktiga som helst och som ni vet älskar jag konst och vill att allt hemma ska vara fint.

Eftersom vi har lite mer pengar nu i drömlivet än tidigare (då jag nästan aldrig hade råd att köpa fina saker, det gjorde jag ändå, men då blev jag liksom pank på kuppen hehe) så tycker jag det här är ett så fint sätt att belöna mig själv för att jag har kämpat och uppnått något jag länge velat. Det här är alltså inte sanslös konsumtion utan snarare superfina, personliga saker och prints osv.Plus att man stöttar konstnärerna, jag tycker att alla som kan borde göra detta. Man blir superglad och gör någon annan glad.

house_doctor_block

Exempel på sådana fina saker jag köpt senaste månaderna:

Den lilla skulpturkaninen ovan, av Anna Grundberg
En prenumeration på Galago, man ska få en affisch + kalender + två böcker på köpet och så får man den fina tidningen!
Biljetter till en av kents <3 sista konserter
En fin affisch från House of rym
En prenumeration på Dotterbolaget + Asylgruppen Malmö, man väljer om man vill betala 100, 200 eller 500 kronor i månaden (beroende på vad man känner att man kan avvara) och i gengäld går 100 procent av pengarna till Asylgruppen + att man varannan månad får finpost av några av Sveriges främsta serietecknare
Affischer av t ex esters_rester på instagram och leezaewald
Den här månaden blev det dock en lite dyrare grej, nämligen en matta till vardagsrummet, den som syns på bilden ovan och som jag skrev om igår

Det är även så inspirerande att ha en lista där man fyller på när man hittar något inspirerande man vill ha. Vissa månader blir det två saker, andra månader en osv. Fin grej va?

Kommentera
Nästa artikeln En helt vanligt…
Föregående artikel It's Friday I'm…