Att bli hälsosam

24 mars 2017 9 kommentarer
Min hälsoresa

Om man ska lära sig att vara hälsosam på riktigt så gäller det att lära sig att laga mat, få rutin på träning och ev cardio (promenader eller annat). Det gäller att sova som man ska, äta på regelbundna tider, sluta hetsäta, sluta småäta, sluta hata sig själv, sluta med extrema dieter. Sluta jämföra sig på ett destruktivt sätt med osunda förebilder. Sluta krångla till saker, sluta stressa.

Eller om vi vänder på steken: Börja äta nyttigt och lagom men inte extremt, börja se upp till hälsosamma förebilder, lära sig att hålla det enkelt, börja ta det mer lugnt, börja tycka om sig själv.

Jag har slutat hetsäta, slutat småäta (på sistone! jag kämpar med det hela tiden dock och det faller sig inte naturligt för mig), börjat tycka om mig själv mer och våga le på bild, hittat hälsoförebilder som inte är osunda, lärt mig laga mat, hittat roliga jobb, fått rutin på träning, hittat ett sätt att äta som jag mår bra av på alla sätt. Sova och äta regelbundet har jag alltid gjort.

MEN. Nu kommer nästa utmaning för mig. När kroppen säger ifrån så måste man också klara av att CHILLA. Nu har jag ryggskott som inte har blivit bättre sen i lördags och det har spridit sig lite till benet (det kan bli så). Jag har varit helt AAAAH jag måste få bort detta NUUUU. Men kanske är det också ett tecken på att jag måste chilla en stund? Inte väga mig på två veckor igen (sen varje vecka), promenera och äta bra men inte hetsa upp mig.

Min tränare på PT online rekommenderade att jag skulle frysa kontot i två veckor (man kan göra det en gång per kalenderår). Det är inte bra att styrketräna med ryggskott. Däremot bra att gå, så det ska jag göra i lugn och ro. Många helger i rad har jag mest betat av långa att göra-listor. På måndag åker jag till Budapest i några dagar och jag kommer ta chansen att bara chilla i någon vecka. Läsa böcker, rita, prata, skratta. Absolut inte börja vräka i mig fel mat för det mår jag inte längre bra av och det är inte snällt mot mig själv. Men bara cut myself some slack om ni fattar.

Det här känns som helt rätt beslut för mig. Jag kommer så klart blogga ändå och lägga upp min mat på instagramkontot.

Nu ska jag till exempel ut och gå, sen jobba lite och sen beta av en att göra-lista som är väldigt lång. Men i kväll och i morgon ska jag vara ledig. Så himla skönt!

Vad tror ni?