Grytornas tid

Jag hör visserligen till typen som inte följer koder. När jag går på fest (vilket jag typ aldrig gör eftersom det inte är min grej) så är jag inte särskilt uppklädd, mer än som till vardags. Och jag kan äta gryta lika gärna mitt i sommaren som mitt i vintern. Sådana koder är till för att brytas tycker jag. Men nog måste jag säga att gryta smakar godare när snön yr utanför fönstret och graderna kryper neråt! Idag gjorde jag min favorit: Allt-i-ett-gryta heter den. Jag tror att jag har delat med mig tidigare av receptet på den, den innehåller typ nötfärs och morot och linser och purjo och champinjon och gul lök och krossade tomater och röda linser. Väldigt god och nyttig. Dessutom är den kryddad med salt, peppar, kanel och timjan vilket ger en säregen, god smak. Och jag kan äta en rejäl portion så att jag blir mätt, utan att det blir för mycket mat.

Jag lagade så att det räckte till mig, Jens samt två matlådor. Äntligen börjar jag ladda upp med matlådor! Till veckan har jag planerat för fler grytor och soppor. Men nu blir det andra delen i dokumentären om Astrid, och sedan andra avsnittet av Viva hate. Jag har precis upptäckt podden GLÄDJEFLICKORNA med bl. a Lady Dahmer! Den lyssnade jag på medan jag lagade mat och fixade hemma tidigare. Rekommenderar dock hellre att ni söker upp den på iTunes för i länken finns inte alla avsnitt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..