Fläskfilegryta – enkelt recept med dijon och champinjoner

Johanna Toftbys supergoda fläskfilégryta med dijonsenap och champinjoner

Johanna Toftbys supergoda fläskfilégryta med dijonsenap och champinjoner

Världens godaste fläskfilégryta.

Här får ni min fläskfilegryta- mycket enkel och det mesta har man hemma.

Det här behöver du, 4 pers

  • ca 7oo g fläskfile
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 paprika
  • 1 vitlök
  • 2msk hackad persilja ( kan uteslutas om man vill, det funkar bra ändå)
  • 1 lök
  • 1msk tomatpure
  • färska champinjoner
  • ca 1msk kalvfond
  • skvätt honung
  • 3dl mellangrädde
  • 2 dl creme fraiche
  • salt peppar

Så gör du:

  1. Stek köttet i minder skivor, krydda.
  2. Fräs lök med vitlök, paprika.
  3. Stek champinjonerna och lägg i allt i grytan.
  4. Tillsätt Dijonsenap, kalvfond, honung, grädde och creme fraiche och låt koka ihop.
  5. Sänk värmen på plattan och koka under lock i ca 10 minuter.

Jag serverar ofta med klyftpotatis, ringla olivolja och strö lite havssalt, timjan. Glöm inte en fräsch sallad till! Detta blir så vansinnigt gott. Dijonsenapen är stommen. Testa, skriv och berätta. :)

Du kanske också är nyfiken på världens godaste chokladsås?

LOADING..