Bloggläsare Ullis tips- Maränggrottor!

Tack för era smarriga tips, det väller in massa goda recept, vad kul! Jag fastnade dock för detta men kommer lägga upp flera…Ullis smarriga maränggrottor med mascarponekräm… herrgud vad underbart, visst låter det gott. Detta ska jag göra till påsk!

 

Maränggrottor!

Ingredienser

3 äggvitor + 2 äggulor
2 dl socker
1/2 tsk bakpulver
2-3 msk grovhackade pistaschenötter
1/2 dl vaniljsocker
250 g mascarpone
hackad choklad
salt

FRUKTSALLAD
apelsin
ananas
jordgubbar
hallon
physalis
Toppa med vaniljmascarpone och choklad

Gör så här
1. Sätt ugnen på 250°C. Vispa vitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa sedan i bakpulver och 1/2 krm salt. Vänd försiktigt i pistaschhacket.
2. Klicka ut smeten i engångsmazarinformar (ca 10 stycken). Gör en grop i mitten med en liten sked.
3. Ställ in marängerna i mitten av ugnen. Stäng genast av ugnen. Låt marängerna stå i ugnen minst 3 1/2 timme, gärna över natten.
4. Vispa äggulorna och vaniljsockret ljusgult. Blanda i mascarponen.
5. Servera maränggrottorna med fruktsallad och vaniljmascarpone.

FRUKTSALLAD
Fyll marängerna med en fräsch fruktsallad. Skär ut hinnfria apelsinklyftor och blanda med bitar av färsk ananas, skivade jordgubbar, hallon och physalis. Toppa med vaniljmascarpone och choklad.

 

TACK snälla Ullis för att du ville dela med dig av receptet!!

LOADING..