Johanna

Det är fruntimmersveckan! Grattis alla Johannor :-)

20120721-112203.jpg

”Johanna, eller Joanna, är ett kvinnonamn med grekiskt ursprung (Ἰωάννα, Ioánna), och en femininform av Johan och Johannes. Båda namnen härstammar ur grekiska varianter av det hebreiska namnet Jochanan som betyder ‘Gud har förbarmat sig’. Johanne är den norska och danska motsvarigheten.[1]

Namnet har använts i Sverige sedan 1300-talet, men kom dock med i almanackan först i mitten av 1700-talet. Det var mycket vanligt i bondesamhället på 1800-talet och hade en ny popularitetsperiod under 1980- och 1990-talet då det som högst var det fjärde vanligaste namnet bland nyfödda flickor.”

  1. Hej!
    Lite frågor angående extensions i håret. Jag tror att du kanske kan svara på de om det är så du har tid förstås.
    Sliter det på mitt hår eller hur ligger det till egentligen. Vilket sätt att sätta dit de på är bäst tycker du? Går det att locka och platta hur som helst? Tacksam för svar när du hinner. Hälsningar Madelene

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..