Vikt

God morgon onsdag! Regnet vräker ner men på något sätt är det ändå mysigt. Jag skippar promenaden och kör gymet istället sen.
Mycket frågor om vikt och hur mycket jag gått ner. Jag vet faktiskt inte… Men jag går på kläder och tittar på bilder. Ett kort ljuger aldrig hur gärna man än vill…
En del gnäller mycket om att bloggen har ändrats och ni saknar mina recept mm. Träningen och min kille hör inte hit och att den är ytlig.

En blogg är personlig och livet ändras ibland, vardagen ser ju inte alltid likadan ut. Förut bakade jag jämt. Jag var också lite mulligare och åt vad jag kände för. Bakar jag, så äter jag.
Matrecept däremot borde jag skriva ner mer åt er.

Att jag har med min kille ingår ju också i vardagen, dels för att jag är galet kär och att jag tycker han är grymt snygg. Varför gömma dom bilderna? :)

Mina barn väljer när dom vill vara med.

Hår, smink försöker jag skriva om men ska bli bättre. Tar en del tid att hinna fota på jobbet och skriva ner steg för steg. Men vet att ni gillar det.

Så min träning. Jag älskar ”mitt nya liv” och jag kan ju inte ändra på bloggen bara för ni tycker mina recept och kakor var roligare… Ut och träna med er istället ;-)

Titta här så förstår ni att jag mår bättre och resan har varit ENKEL.
Kan jag så kan ni.

18 maj

20120808-082942.jpg

20120808-083112.jpg

Början på juni…rund…

20120808-083249.jpg

20 juni

20120808-083338.jpg

10 juni

20120808-083423.jpg

10 juni

20120808-083933.jpg

Slutet på juni…

20120808-084054.jpg

I måndags.

20120808-084137.jpg

2,5 månader senare.
Underkläder ser ut som bikini så därför tycker jag inte det är någon skillnad. Om nu någon skulle gnälla över det.
(Det var bland annat ett utav några set jag fick från J när han var i New york. Victora secret ÄR bland dom bästa jag haft. Vilken kvalité ….)

Så, nu ser ni vad det kan göra att bara lägga av med skräpet och börja träna.
Det är roligt när det händer grejer med kroppen och man orkar mer. Lår och mage är det som är kämpigast men det är bara att fortsätta!

20120808-084829.jpg

20120808-085039.jpg

Vänd inte detta inlägg negativt nu, innan ni skäller om ytlighet. Jag vill bara inspirera och peppa. Träning är ren och skär medicin-Kropp och själ hör ihop. Glöm inte det.
Puss

 1. Hej Johanna!
  Oj vad jag blev peppad när jag läste och såg bilderna här på bloggen (som jag besökte för första gången idag) själv har jag sedan två veckor tillbaka ändrat min kost och försöker träna och ta promenader – det är ju bara man själv som kan förbättra sin fysik. Så fortsätt som du gör det går ju toppen bra! STOR KRAM från Helene

 2. Det är väl så enkelt som att sköta sig själv och skita i andra. Man kan aldrig göra alla nöjd och framför allt så är det ju frivilligt att läsa bloggar, Det står ju inte i någon lagtext att man måste.
  Det är ju upp till var och en vad man gör med sina liv och alla lever inte på samma sätt. Vill man träna 7 dagar i veckan flera gånger om dagen så är det väl bara att göra det vill man det inte så är det väl bara att låta bli.

 3. Återigen har svenska avundsjukan kommit i dagsljuset. Jag tycker din blogg är jättebra, kul att läsa. Märks att du mår bra, ser så glad ut på korten. Strunta i kakrecept! :-) Ha en goer fredag!

 4. Det är nog tyvärr så Johanna att det är den svenska avundsjukan som ger sig till känna i de negativa inläggen kring din nya livsstil och detta sannolikt bara för att de negativt inställda läsarna som skriver inte orkar ta tag i sina liv och egen hälsa. Istället för att peppa en människa som är på väg att förändra dåliga vanor till något bra och hälsosamt så är det därför enklare att kritisera. Tråkigt men sant.
  Har själv varit med om detta då jag gjorde min viktresa för några år sedan. Det enda tjat jag fick höra var att ”nu börjar du bli för smal”, ”du är väl inte sjuk”, ”men ska du inte ha en liten kaka i alla fall”. Jag var egentligen inte överviktig enl BMI men det var ändå ett antal kilo för mycket för min egen smak och känsla. Jag gjorde som du, drog ner på godsaker, åt bättre mat och mindre portioner samt började träna mer. I mina öron låter det ganska så vettigt och hälsosamt. Självklart kommer det svackor då träningen känns trist och man behöver göra ett kortare uppehåll för att hitta glädjen till träningen igen. Likaså när det gäller mat och godsaker och då kan jag vara lite busigt och ”slarva” ett tag. Det bästa med att träna och äta bättre är att min mage också mår bättre och att jag blir mycket piggare. Jag föredrar att träna på morgonen, det ger mig energi för hela dagen. Går upp ca 45 min tidigare för att hinna med och det är det värt:).
  Så för min del så tycker jag att din blogg blivit mer intressant. Familj, hälsa och skönhet är väl det bästa som finns här i livet;) Jag är nyfiken på hur du lägger upp din träning under en vecka. Lägg gärna upp ett träningschema och tipsa gärna om bra menyer som funkar för dig.
  Kör hårt! //Kram

 5. Hej!
  Jag har just börjat läsa din underbara blogg. Du inspirerar mig till max :)
  Tack för tiden du lägger ner på din blogg.
  Vänligen, Ann

 6. Din blogg har blivit BÄTTRE! Skit i kakrecepten! Vill man ha sådana kan man köpa tidningen Året Runt. Där finns massor! Kul att se din förändring. Själv har jag noll karaktär men gläds åt Er som tränar och äter rätt. Heja Johanna!

 7. Hejja hejja =) Jag tycker din blogg är super fortfarande och väldans inspirerande. Igår kom mina nya träningskläder från ellos så nu är det spåret som gäller =) Keep going, du är strålande! Kram kram

 8. Hejja dig Johanna!
  Jag har läst din blogg i två år nu och följer glatt med i alla ”förändringar” i den!
  Du inspirerar och motiverar! =)
  Men lite mer hår och sminkbilder vore inte fel alls…;)
  Många många goa kramar till dig!! <3 <3 <3

 9. Skriv din kommentar här! hej! Din blogg är jättebra!! Jag blir peppad o har börjat träna också!! Fortsätt så här o strunta i bitterfittorna!!

 10. Jag tycker din blogg är kanon! Senaste tiden tycker jag dina inlägg har varit så lyckliga och bilderna du lägger upp har visat hur lycklig du ser ut att vara och det känns underbart att du äntligen hittat din MAN!!
  Du har gjort en fantastisk förvandling till supersnygg. Jag tycker inte du var mullig innan men det är ju allti vad man själv tycker och din förvandling till de muskler du har nu har varit riktigt rolig att få följa. Jag själv har svårt att komma igång, har så mycket energi ibland och känner att nu ska jag sätta igång men det blir inte av…
  Självklart ska du skriva om vad du vill och vad du lägger upp är helt vad du vill, ibland är det recept och ibland är det bilder. så är det bara!! Fortsätt som du gör!!!

 11. Jättebra skrivet å vad kul att se bilder på ”före” o ”efter” :-) Skönt att inse att det inte behöver att ta evigheter innan det händer nåt! Jag har börjat träna så smått, har ett löpband hemma som jag springer 5-6 km på några gånger i veckan men vill komma igång med lite styrka oxå. Dock kommer jag aldrig att få en fast mage igen, vilket är trist, men det beror på att jag fick ett gäng små bristningar i samband med mina gravititeter så det är jag lätt avis på :-) Men jag vill gärna ha tips på träning, övningar å inspiration på kläder, smink, hår och allt annat ”ytligt” :-)

 12. Är grymt imponerad av din träning och vikt minskning. Du inspirerar mig. Du har helt rätt i att man mår så mycket bättre när kroppen är i form. Både fysiskt och psykiskt.Tycker snarare att din blogg är bättre nu. Om man inte vill läsa är det bara att låta bli. Fortsätt att vara dig själv och skriv om det du känner för. Tack för rolig och inspirerande läsning!

 13. Skriv din kommentar här!Hej
  Du är ju ursnygg och visst känns det härligt att vara superslank? Du inspirerar bara och jag älskar din blogg.
  Har också börjat att träna och mår så bra.

 14. Hej! Tack Johanna för en härlig blogg! Roligt att läsa om dig och ditt, framförallt nu när det verkligen syns hur lycklig du är. Bara en sak som jag har svårt att förstå är hur du kunde anse dig själv som mullig tidigare …

 15. Hej Johanna!
  Önskar jag hade din karaktär!! Jag var duktig i våras med både mat och träning och var motiverad men tyvärr gick jag ut för hårt med träningen och har fått en inflammation i sen- och muskelfestena i höften. Kan inte träna alls just nu och har också tappat motivationen med maten….Men nu när jag läser din blogg och tittar på de fina bilderna så börjar motivationen komma lite i taget. Så jag vill ha meeer mat och träningstips!!! De som klagar är bara avundsjuka! Du är värd allt gott och du och Janne är jättefina ihop <3

 16. Bra jobbat! Vilka fina resultat du har fått och så kul att du delar med dig. Fortsätt skriva om träning och liknande. Det är inspirerande. :) kram

 17. Heej! Jag tycker din blogg blivit ännu bättre de senaste månaderna! Fortsätt så här! Du inspirerar till träning o det är härligt att se din o J kärlek till varandra, ger hopp om att oxå kunna träffa någon :) är själv en tjej som älskar PW o tränar styrketräning, men har tränat mindre den sista tiden o dina inlägg har peppat mig till att träna, så fortsätt gärna med dina träningsinlägg! Kramar till dig!

 18. Jag har inte kommenterat dej förr, men läser alltid :) Du har en jättebra blogg!! Mycket läsvärt !
  Kan du ge tips om träning? Jag har ledgångsreumatism , så det är lite svårt med att lyfta vikter o annat. Och skriv gärna lite recept på bloggen din :)

  Kram till dej

 19. Hej! Jag kommenterar inte ofta men läser varje dag. Tycker din blogg är härlig. Bli inspirerad av din träning. Har själv kommit igång (dock inte för att gå ner i vikt har alltid varit smal) men jag mår så mycket bättre och känner mig mer tillfreds med livet och piggare ,samt starkare. Som inspiration kan jag säga att under hela våren har jag gjort armhävningar på knäna men nu klarar jag av tio ”riktiga” kul. Kram på dig Johanna och som du skriver livet förändras. Härligt! Njut!

 20. Fina Johanna!
  Du var absolut inte mullig tidigare, men jag förstår att du mår bra av att träna! Det jag egentligen vill säga är, att många av oss läsare faktiskt ser ut ungefär som du såg ut innan du började din intensiva träning, och vi vill inte kalla oss mulliga, mer än kanske i en positiv bemärkning, tillfreds, helt enkelt! ;)
  Kram på dig!

 21. Hej Johanna, jag brukar inte kommentera så ofta men jag vill också säga att din blogg är kanon! Och vad gäller detta med din vikt så förstår jag att du trivs nu när det hänt lite efter all träning även om du inte var överviktig precis förut heller. Bara det inte går åt huvudet och du blir för smal för kom i håg, tränar man så kan man också baka och äta godsaker i bland…. ;)
  Jag skall försöka komma i gång nu framåt hösten och kommer fortsätta att läsa och inspireras av din Blogg :)

  Ha en bra dag!

 22. Ja fortsätt att vara den du är!!!
  Kan du inte skriva mer om vad du äter, nu blev jag verkligen inspirerad av att börja ta tag i muffinsmagen :)
  Kram

 23. Tycker om din blogg…..klart att du ska skriva vad du vill i din blogg !!!! Du inspirerar och sprider positiv energi det gillar jag. vad fin du blivit det var du innan med men huvudsaken är att man trivs själv.

 24. Tycker också att din blogg är toppen!! VÄLDIGT inspirerande att läsa om din träning och omdin kille!! :) Gärna lite nyttiga recept!!
  Kram

 25. Jag förstår inte va folk klagar på. Din blogg är ju kanon! Blir också såå inspirerad av din träning.

 26. Hejja dig! Du är grym! Alltid lika roligt att följa din blogg! Spelar ingen roll om det handlar om bak eller bakdelar;)!
  Håller helt och fullt med dig!

 27. Ingenstans bland tidigare kommentarer finns att läsa nånting om din vikt..? Det är bara du själv som väldigt gärna vill lägga ut bikinibilder på dig själv Vilket inte är så konstigt, snygg är du ju. Lycka till även i fortsättningen!

 28. Hej johanna, tycker din blogg är jätte inspirerande, är en två barns mamma som kämpar med just mage o lår skulle gärna ta emot lite tips på hur du tränar :) kram Sussie 34

 29. Hej Johanna! Du är fantastisk, fast jag inte känner dig. Men känner igen mig i dig. Har själv varit ett bakmonster. Men nu får Kitchen Aiden semester. Har gått ner 7 kilo med hjälp av en hälsocoach och Lchf. Fyllde 40 år i februari och att ta tag i vikten blev min present till mig själv. Kram Eva

 30. Hej fina du.Jag tycker du har varit jätteduktig Johanna.Även om du inte var överviktig innan så ser man skillnaden.Du är en stor inspirationskälla.Jag tycker tvärtom att din blogg har blivit mycket mycket trevligar och läsa.Mycket text och många fina bilder.DET GILLAS.Så klart du ska nämna din J. här inne.Han är ju en del av er nu;) Konstigt tänk vissa har.Typiskt svensk avundsjuka.Jag läser en hel del bloggar och dom två jag gillar mest är din och P.Wahlgrens.Ni bkuder verkligen på er själv.Så jag säger TACK för att du är du Johanna.Ha en fortsatt härlig dag.Puss o kram.

 31. Tråkigt,men inte oväntat att du ser feedback synonymt med gnäll. Nu hamnar jag på din blogg av misstag ibland pga att du finns på rulllisten nära Andrea,Josephine och Jennie vars bloggar jag följer varje dag. Det hade varit intressant att läsa mera om trix och tips angående hår och make. Men det kan jag läsa vart som helst annrs ju. Frida Fahrman lägger ut filmer om hur hon fixar olika frisyrer tex och det finns flera andra icke Bonnierägda bloggar som man kan följa. För mig är din blogg rätt bonnig annars och ger inget.

 32. Jag tycker du ska skriva precis som du vill och känner! Det är ju jättehärligt att du är kär och att du har fått ännu finare kropp! Vill man ha mer bakrecept finns det ju tusen mat-och bakbloggar… Fortsätt njut av livet och skriv som du vill! Det är ju din blogg. Kram!

 33. Hej Johanna! Jag håller med dig, fler folk borde får rumpan ur soffan och träna det är rena lyckopillret! Samt att det är kul sen och få köpa nya kläder till sin fina kropp! Det är verkligen pepprande att titta på och läsa din blogg, jag försöker träna varje dag och hålla mig ifrån alla sötsaker mm och det funkar verkligen! Ca 3 kg på 2,5 vecka och fler ska det bli! Har ett mål som jag vill nå sen ska jag köpa många fina höstplagg! Tack för all inspiration :0) må väl!!!

 34. Men jösses, alla har väl ett val, det är bara att sluta läsa om man inte gillar det som skrivs!

  Jag tycker du är grym på alla sätt och vis och har en bra och varierad blogg. Skitsygg är du också. Fan! ;)

 35. Hej johanna
  Läser din blogg varje dag och har gjort det länge. Har själv ändrat kostvanor i maj. Jag har gått ner 6 kg och mina mått kring midjan och höft har blivit mindre. Var inte heller tjock men plumsig och nu trivs jag mycket bättre med mig själv. Blir inspirerad av dig att fortsätta med goda matvanor och hård träning :) du är supersnygg och jag gillar din blogg.
  Kram Lotta

 36. Det är bra att du skriver om träningen, jag blir iaf jättepeppad, Väldigt modigt av dig att dessutom visa bikinibilder. Gillar din blogg, saknar dock recepten lite. Men jag gillar alla recept, så fram med lite goda rätter som passar bra före eller efter ett träningspass;)

 37. Vad du inspirerar, vilken skillnad! Precis som många skriver var du inte stor innan men man mår/känner sig bättre om man tightar till sig. Bra att se före-och efterbilder, då förstår man att det kan förändras på en kort stund om man bara ger sig attan för det. Hur fixade du magen och låren, de är mina akilleshälar, springer mycket (ca tre mil i veckan) men låren är ändå lite lösa om man kan säga så. Ha det så bra och som jag skrivit tidigare vill jag att du skriver det du vill, då blir det ju bäst! Kram!

 38. Asso jag läser din blogg o
  Jag älskar träning o
  Matlagning o killar. Den har blivit lite fixerad o lite för too much enligt mig! Jag tränar som en galning o älskar det o det är ingen fel alls men det känns som du vill hävda dig mer nu än innan, konstigt. Kram kram Linda

 39. Om man har ont av det du skriver och gör så kan man ju skita i att kolla på din blogg!!Var dig själv och ha kul och njut av livet och vad det ger!!Kram

 40. Att folk orkar? Läser folk andras bloggar för att må bättre själva om de kan vältra sig i andras olycka. Och gnäller när folk mår bra? Det är dun blogg och du skriver EXAKT vad du vill. Smal, rundare, singel, gift, recept, träning, spela roll. Du skriver ju om DITT liv. Som det ser ut just nu. Och så retar sig några då. Men varför inte bara sluta läsa istället? Tror de på allvar att du bryr dig om idiotiska kommentarer? Suck. Kör ditt race.

 41. En blogg är ju där man skriver ner det man själv vill, alla tankar och vad som händer under dagen, inte sjutton skriver man vad folk vill att det ska stå. Nä fortsätt som du gör, alltid lika kul att läsa din blogg :)

 42. Kul med före och efter bilder!Det syns verkligen och på så kort tid! Snyggt! Jag är nyfiken på hur mycket tid per dag/vecka du lägger på träningen och vad du tränar? Och kosten? Hur och vad äter du?
  Pernilla

 43. Hej Härliga Johanna!

  Jag kan inte annat än hålla med vad de övriga har skrivit! Jag har alltid gillat din blogg, och att du bjuder så mycket på dig själv, men eftersom jag också älskar träning så får jag mer inspiration och ”go” från bloggen nu!

  Sitter själv i ett dåligt förhållande (barn med i bilden, så inte så lätt att bara packa ihop…), och det är underbart att läsa om din kärlek och lycka! Det är det som är så tråkigt med många tjejer, att de inte kan unna andra att må bra och vara lyckliga, och glädjas med dem istället för att gnälla och klaga. Hur ser deras egna liv ut, det skulle jag vilja veta.

  Jag tror att det allra viktigaste är att vara sig själv, och som bloggare skriva det som faller en in.
  Du verkar vara en toppentjej, toppenmamma och toppenflickvän – fortsätt med det!

  Stor varm kram från Anna i London.

 44. Tack Johanna för din peppning!
  Du är såååå duktig, det är bara härligt och inspirerande att läsa om dig och ditt liv. Fortsätt dela med dig på detta härliga sätt.
  Kram på dig!

 45. Hej Johanna!
  Jag tycker du var jättefin även när du var ”rund” (vilket jag verkligen inte tycker att du var, du var helt normal)! Men självklart väldigt fin nu också. Klart man mår bättre med tränad kropp.
  Tycker det var konstigt att du tog bort min förra kommentar.
  Jag skrev ”Janne ser ut att ha så små fötter…hehe synd för dig”. Om han känner sig illa berörd eller att jag trampade på en öm tå, ber jag om ursäkt. Det var givetvis inte meningen, utan skrivet med glimten i ögat, om du förstår vad jag menar. Trodde du hade mer humor än så.. Kalla det inte personangrepp på dina nära och kära, för så farligt var det väl inte? Han kompenserar ju med sportbil och båt, så det kan han väl ta? Känns fånigt om bara positiva, ryggdunkande kommentarer ska få synas.

  1. Åsa- jag tar inte bort några kommentarer – Bonnier har ett bolag som sköter allt sånt på alla bloggar.
   Ibland går jag till ”skräppost” och plockar istället fram något som är bortplockat som inte jag alls tycker är konstigt.

   Så- nu har jag sett den kommentaren hahaha roligt skrivet.
   Och inte för att vara för intim men tro mig.
   Det du tänker på är precis hur bra som helst ;) mer än bra. ;))

   OCH jo du,., jag har sjuk humor!
   Kram

 46. Folk är bara avundsjuka, jag också…. Men jag kan ändå vara glad för någon annans skull så fortsätt att skriva som DU vill på DIN blogg!
  Hur träffades du och snyggingen? Har jag missat det? Sa det ”Klick!” eller? Berätta gärna!
  Kram!

 47. Grymt bra jobbat!
  Tack för din inspiration.
  Jag har börjat PW varje morgon, och det är Du och din blogg som får mej att stiga upp varje morgon!

  Inlägg om hår etc vill vi förståss läsa gärna, men har absolut förståelse att de är lite jobbigare inlägg.

  Alla har rätt till Kärlek och att hitta Kärleken är alldeles super, jag tycker att det är härligt när du delar med dej en del av det alldeles privata, det är nästan så man själv känner sig lite kär =)
  Kram
  C

 48. Gillar att det kommit in så mycket träning i bloggen. Man blir så sjukt inspirerad av att se processen hur en kropp ändras.

 49. Vilken inspiration du är för oss.
  Tycker inte du är ytlig.Du bestämmer själv vad ssom skrivs på din blogg.
  Kanske som någon längre ner sagt här på sidan.
  Mer hur en träningsvecka ser ut och vilken mat ,kost.
  Gärna mer frisyrer om du hinner
  Härligt att vara lycklig.
  Kram

 50. När jag började läsa din blogg hade jag inte en aning om vem du var. Tyckte bara bloggen var bra. Tycker fortfarande din blogg är bra och inspererande. Lycka till med kärleken och träningen.

 51. Du har inspirerat mig!!
  Så de som klagar får väl knalla till någon annas blogg i så fall.

  Synd jag missade att du var i Hbg i helgen, då skulle jag bjudit med dig på en båt tur… den kan jag garantera att du gillat..:)

  Så nu slängs junk fooden och dax att knalla på… :)

  Lycka till med kärleken… Har samma känsla i kroppen som du har just nu… UNDERBART!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 52. Skitbra inlägg… Guuud va jag ogillar såna som alltid ska lägga sig i… De är din blogg o du bestämmer vad du ska skriva och jag älskar att bli prppad av dej! Har själv gått ner 20 kg från agu till maj och i sommar har jag ätit vad jag vill o tränat minimalt. Men nu är jag på det igen!;)
  Fortsätt skriv o blogga som du gör! Livet ändrar sig ju hela tiden, skrev om de på min egen blogg igår o fick tyvärr en del kritik men och Mycket positiva kommentarer!!!
  Kraaaam K

 53. Hej!
  Vad duktig du är, det ger mig inspiration att
  fortsätta min viktnergång.Ha en bra dag
  Kram Åsa

 54. Jag är sååå imponerad… Du ser helt fantastisk ut och på så kort tid.. Du var jätte snygg innan och du är ännu snyggare nu :) Skulle vara kul om du la ut hur din träningsvecka ser ut och hur du äter och vad du äter i stället för kakrecept..kakrecept finns det massor av överallt ändå. Har börjat springa själv, men det går lite trögt..sammanlagt 2.9 mil förra veckan så all inspiration jag får uppskattas, jag vill själv bli av med ” pluffset ” men avskyr att banta.. Du har gjort det superbra och att skriva någon negativt om det finns inte i min värld..
  Kram Anna-Lena <3

 55. Johanna , du är BARA inspiration! Har tänkt på dig när det varit som jobbigast att ge sig ut och träna! Det är precis som du säger, livet ändras, älskar din blogg, du har fantastiska barn, du jobbar hårt, du unnar dig, är positiv…listan är lång! Be inte om ursäkt för att du är du! Kramar från en ”före detta” soffpotatis!

 56. Fina Johanna. Blir ledsen av att höra att det gnälls på dig. Har inte följt din blogg så länge och läser aldrig kommentarerna. Vill bara skriva att jag verkligen blir inspirerad av din blogg, som den är nu. Det är inte ytligt att vilja ta hand om sin kropp, och sin själ, precis som du säger så hör de ihop. Tack vare dig har jag själv nu börjat träna igen, två år efter jag födde min fina son….alldeles för lång tid… Men jag märker stor skillnad på hur jag mår. Så, tusen, tusen tack!!
  Och fortsätt ;)
  kram Catti

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..