Att vara en småstadsdrottning (?)

Som lovat. Här kommer historien:

Tidigt i våras fick jag ett telefonsamtal från en tjej på produktionsbolaget Snowman. Hon berättade om ett helt nytt TVprogram Som skulle handla om 4 kvinnor som lever i småstäder med start senare i höst. Som tittare skulle man känna igen sig i någon utav karaktärerna. Hon berättade att programmet skulle vara ett feelgood, positivt program med mycket värme och kärlek. Karaktärerna är lite som i Sex and the city, alla är olika men man känner igen sig i någon.

Jag pratade länge med tjejen och vi bestämde att hon skulle komma ner till Skövde för ytterligare ett möte och provfilmning på salongen.

Jag tyckte det lät intressant och fastnade för programidéen då jag tror det ligger i tiden att visa upp värme och kärlek ute i landet. Långt ifrån ett glammigt Stureplan och raka motsatsen till Hollywoodfruar. Även om jag älskar det programmet. =)

Vi pratade länge och jag funderade. Fram och tillbaka, för och emot. Pratade mycket med vänner och folk som arbetar inom media. Jag tog reda på så mycket jag kunde och pratade med TV3 och mycket med producenten till programmet. Jag sticker inte alls under stolen med att jag gillar TV. Jag tycker om att underhålla, inspirera och göra folk glada. Det jag däremot inte gillar är den tuffa biten som följer med på köpet. Pressen under Ensam mamma perioden var ganska tuff och för en helt ” vanlig lanttjej” är det inte enkelt att hamna i den mediakarusellen.

Men jag har också lärt mig ganska mycket på dom här åren, att media gör sitt jobb och samtidigt gör jag ett val. Vad jag säger och vad jag gör. Jag vill ha mer kontroll och känner mig betydligt lugnare. Kastar mig inte ur saker utan att tänka efter en och två gånger.

Jag tackade till slut ja till den nya serien och pratade mycket med Janne. Mitt enda lilla krav från honom var att han själv skulle medverka. Haha! Vilket han också gör, ganska mycket vilket jag är otroligt tacksam över, att ha hans stöd genom hela sommaren då vi har spelat in har hjälpt mig mycket. Sen är han ju sjukt rolig också!

Programmet heter Småstadsdrottningar. Jag vet inte riktigt vad jag skall tycka om det namnet..
Jag diskuterade det mycket med mina vänner och alla hade olika åsikter. En del tyckte att det lät för stroppigt och kaxigt, medan andra såg det som att alla kvinnor faktiskt är drottningar oavsett vem man är, vart man bor och vad man gör. Så är det ju. Nu väljer man att fokusera på fyra färgstarka personer och jag hoppas att jag med min medverkan kan inspirera andra att göra det man vill och tycker om!
Vad tycker ni om namnet de har valt?

Ni kommer att få se livet på salongen en hel del samt mycket familj, vänner och mitt stressiga liv. Den nakna sanningen bakom alla fina bilder på bloggen haha!

Skämt och sido, jag hoppas kunna ge er massa värme och kärlek och kanske också inspirera någon genom mitt ständiga pusslande.

Vi startade spela in slutet av april och min sista inspelning gjorde vi i augusti. Nu förstår ni kanske varför jag ibland  inte hunnit skriva, det har varit svårt att inte få förklara vad vi har hållt på med. Men nu vet ni, jag hoppas ni hänger med och tittar på programmet. Dom andra 3 tjejerna verkar vara fantastiska och jag ser fram emot att följa deras liv i programmet.
Tisdagar kl 21.00 på TV3 med start 30 oktober. 

Ni kan läsa mer om programmet här.

 1. Såg trailern ikväll! Janne och du pussas, sweet :-)
  Ser Fram emot programmet. Tror du kommer göra dig bra i rutan. Igen. ;)
  Lycka till!

 2. Skriv din kommentar här!
  Hej!
  Förstår egentligen inte varför du gör detta igen… Du verkar ju fått ett bra liv med ny kärlek utan att behöva visa upp det i tv. Namnet kan ju som sagt tolkas på två sätt, vi får väl se hur ni framställs när programmet väl börjar sändas. Jag läser din blogg dagligen men har inte precis märkt att du dolt något. Man behöver ju faktiskt inte lämna ut allt bara för att man bloggar. Lycka till!

 3. Bästa Johanna.
  Kommer självklart att följa serien, men nu har jag ”sugit” lite på namnet, och nämen va sjutton, lite förnedrande kan jag tycka,….ta inte illa upp att jag skriver så, kunde dom inte hittat på något annat mera upplyftande namn…..Synd inte du fick bestämma något namn på serien, då hade det blivit kanonbra tror jag =)
  Kram från regniga, kalla Falun
  P.S till den som undrar över betalningen Johanna o co får för detta, spelar det någon roll?????

 4. Självklart kommer jag se detta :)
  Hoppas att du framställs på ett bra och äkta sätt bara,
  allt är ju en liten chansning som du skriver när det gäller TV……

 5. Ååh va kul! Ska bli roligt att se! Själv är ja från Töreboda, men bott i göteborg 10 år nu, så kul att se lite från hemtrakten! Skriv gärna mer om din träning, det inspirerar! Kram Sophia

 6. Jag kommer titta på programmet, jag gillade EMS när du var med. Namnet är lite olyckligt, det gör nog tyvärr att många kommer tänka att ni själva tycker ni är lite drottningar över den stad ni bor i. Hoppas att det inte är en massa extrema personer som bara är konstiga typ som i Hollywoodfruar, då kommer jag sluta titta. Jag gillar underhållning men inte freakshow.

 7. Småstadsdrottningar låter som ett gäng diviga lantisar som önskar att de bodde i LA.
  Inget lyckat namn enligt min mening.
  Tre av fyra kvinnor ser dessutom opererade ut, vilket kanske (ännu) inte är typiskt för den typiska svenska kvinnan.
  Men lycka till, hoppas du kommer känna dig nöjd med din medverkan!

 8. Ska bli jättekul att följa dig :) har läst bloggen sedan ensam mamma (där du var min favorit) och gillar den jättemycket
  Kram

 9. Grattis =) Ska bli jätteskoj att få följa dig på v igen. Klart man ska göra det man känner för och detta tror jag kommer bli toppen. Hejja hejja. Ha det fint! Kram

 10. Gud va kul att få se dig på TV igen Johanna ! Jag har följt din blogg sedan du vr med i ensam mamma söker och jag tröttnar aldrig ! Jag inspereras jättemycket av dig och du är heeel gooo :) du ger mig energi :) Kram

 11. Senaste åren har det kommit så många realityserier som man verkligen inte förstår varför de ens kom på idén, så det ska bli väldigt kul med något som nu faktiskt verkar kul. Ser fram emot att se detta!

 12. Jag gillar programidén och det ska bli jätteroligt att följa dig. Men namnet… kunde de inte kommit på något bättre…? Låter krystat på något sätt.

 13. Vad häftigt. Var det inte jobbigt att ha kamerateamet så nära? Skall följa din blogg och hoppas du berättar mer när programmet visas?
  Ps, grymt snygg han är din karl!

 14. Men guuud så kul! Jag kommer sitta som klistrad och följa er allihop. Älskar den här sortens program. Ger en riktig energikick och tror det kan få många att resa sig och ta tag i sitt liv och sina drömmar.
  Sen namnet Småstadsdrottningar.. Nja. Förstår ju att de vill ha tittare. Ligger nog en hel del stategi bakom beslutet av namnet =)
  Och vi vill se mer ”behind the scenes” sen!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..