Att fira påsk- nej tack

För er som följt mig sedan jag började blogga (ganska precis ett år sedan! Oj vad tiden går…) så kanske ni kommer ihåg att jag avskyr påsken då den bara påminner mig om mammas bortgång när jag var 8 år. Jag blir alltid ledsen och alla påskris och påskägg får mig på riktigt dåigt humör. Eftersom jag varit borta i 6 veckor känner jag att jag egentligen varken har tid, lust eller råd att åka iväg någonstans. Men så påminde mina vänner på Magic mig om att jag har en resa att ta ut sedan jag vann deras Miss Blogg 2011, och långfredagen ch annandagen är ju ändå röda dagar så nu funderar vi på att åka någonstans i Europa. Egentligen skulle resan gått till Milano men det var tydligen svårt med hotell så vi får välja något annat.

Kan inte ni komma med förslag på era favoritstäder i Europa? Så jag kan få lite inspiration. Jag har varit i nästan alla länder i Europa men jag har svårt att bestämma mig. Anderson har varit med mig i Munchen, Geneve, Barcelona och London, Rom, Venedig, Pescara, Alicante och Marbella. Själv har jag varit på en massa fler ställen och dessutom bott i Paris, men det vore så kul om ni orkar dela med er av era favoritresemål så kanske vi väljer ett av dem om vi nu kommer iväg i påsk.

Hjälp, please?

 1. Hej.
  Måste nog säga att jag tycker likadant som ”anonym” här, att inte hela tiden måste ivåg någonstans bort iifrån ”sitt liv”. Precis, skapa egna traditioner. Att det inte känns att ”hemma” är något ångestframkallande och tråkigt.

 2. Vem säger att man måste fira påsk? Vem säger att man måste fira våffeldagen? Gör vad du vill, gör det du trivs och det känns bra. Varför ska du fly? Det hjälper inte att fara. Tag tag i dig själv och skapa nya traditioner med Andersson.

 3. Budapest eller Wien är fint! Sarajevo är en mysig stad. Vill man ha vackert väder är Cadiz i södra Spanien underbart. Ha en fin resa!

 4. Brugge i Belgien är jättemysigt. Har själv bara varit där över dan (gjorde en avstickare fr Bryssel) så jag vet inte hur det är att vara där längre. Biarritz är annars också trevligt.

 5. Prag eller Berlin! Det förstnämnda måste man iaf varit en gång i livet,Berlin kan man komma till hur många ggr som helst,favoritstad där det alltid finns så mycket att se och uppleva (forna östberlin framförallt).

 6. Amsterdam! Ingenting är så fint som Holland på våren. Gör gärna en avstickare till blomsterfälten runt Lisse och gillar ni verkligen tulpaner; besök Keukenhof. Amsterdam erbjuder trevlig shopping, party, härligt soliga terasser och massor av sightseeing.

 7. God kväll! Mitt tips är Glasgow eller Edinburgh i Scotland. Härligt landskap, roliga människor, romantiska promenader i de fantastiska kvaterer, shopping, whiskeyprovning är bara några saker man kan göra.

 8. Testa nåt nytt och åk till vackra Sarajevo i Bosnien, det är underbart mysigt på våren och deras gamla stad blir man kär i. Priserna är oerhört låga och dessutom så gränsar bosnien till kroatien så ni kan lätt ta en romantisk roadtrip över till kroatien och havet. I kroatien så är Dubrovnik och Split helt fantastiska =) Kram

 9. Riga eller Prag!!! Prag är fint på påsken, och äver huvud taget helt underbart, och Riga är en perfekt stad för en lång weekend.

 10. Själv skulle jag vilja åka till Moskva. Ryssland är ett fascinerande land och befinner sig just nu i en spännande utveckling. Annars kan jag rekommendera Budapest och Prag. I Budapest finns många riktigt fina spa:n. Öststatsländerna är fascinerande tycker jag, väldigt slitna och nedgångna men just därför blir det en upplevelse. En kompis var nyligen i Kiev och tyckte det var oerhört spännande.

 11. Berlin såklart. Bra kontrast till NY. Avslappnat, billigt, lättillgängligt. Perfekt möta våren-stad!

 12. Häftigt att du besökt nästan alla av Europas 45 länder! Vilka har du inte varit i, kanske lättare att börja från det hållet om du vill resa till något nytt land? Jag kan verkligen rekommendera Baltikum, tex är Riga och Tallin väldigt fint såhär på våren! Belgrad är också fint. Hoppas ni får det bra!

 13. Åh, jag håller med Åsa! Det är helt fantastiskt att bo på en vingård i Toscana. Florens är också sjukt vackert!

 14. möt våren i italien florens toscana finns ingee vackrare,ta in på en liten vingård ocn njut av varandra!

 15. Jag har inte varit där själv men alla jag känner som varit där säger att Budapest är fantastiskt vackert. Kanske kan vara ngt?

 16. Om ni inte varit i Paris ihop är ju det jätte härligt men personligen gillar jag Italien eller Portugal bättre. Eller Madrid. Jag håller med Denise om Lissabon, kanske kul för Anderson?

 17. Åh, vad härligt med en gratis resa. Åk till Lissabon eller Paris. Prag är romantiskt också. Men Anderson talar ju portugisiska så kanske vore Lissabon kul för honom? Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..