Jag saknar dig!

Mamma, det är uppförsbacke nu och jag är säker på att om du var här så skulle du hjälpa mig att fortsätta framåt i alla fall. Vet du, jag är lite rädd. Både för det ena och det andra. Men mest av allt därför att jag ibland glömmer bort dig ibland. Hur du luktade, hur du såg ut och hur du tittade på mig. Det är lite svårt just nu. Och jag önskar ju att du var här för att säga att det kommer bli lättare.

Jag är 35 år nu nästan lika gammal som du var när du blev sjuk. Jag är lite rädd för det också. Jag har ju så mycket kvar som jag vill göra och inte hunnit med ännu. Jag hoppas att jag inte dör ung som du gjorde.

Jag vill att du ska säga till mig att allt kommer ordna sig och att inget mer dåligt kommer att hända, men jag vet att du inte kan det. Så jag söker i min hjärna, i min själ och mitt hjärta och försöker minnas dig- imorse när jag låg i sängen, idag vid graven och nu i mitt rum. Jag letar efter foton.

Och så hittar jag dessa. Det är samma som jag alltid tar fram på din dödsdag. Och så minns jag. Jag minns inte så bra de sista åren och jag är glad för det. Jag vill inte minnas dig som du var då. Det är klart att jag kommer ihåg den sista gången jag såg dig, och klart att jag älskade dig lika mycket även fast du var ett skelett med tom blick. Men nu tittar jag på dessa fotografier från din friska tid, och så minns jag. Jag minns dig med ditt stora leende och då ler jag. Min vackra mamma. Där är du ju!

 

 

 

 

 

 

 

 

 1. Var inte rädd! Du har ju redan varit med om det värsta man kan nästan, att en nära kär person dör, och till och med när du var barn. Jag vill verkligen inte lägga mig i kanske för privata saker, men om du funderar på barn mm men är lite rädd för allt det, familj mm så vill jag bara säga en ska. Jag hade en ganska tuff barndom på en del sätt o trodde nog ibland att det var lika bra att jag aldrig fick ngn egen familj. Det verkade så svårt och kunde göra så ont. Men nu är jag närmare 40 och har man och 2 små barn och jag har så klart aldrig, aldrig ångrat mig. Så klart man måste har tur också, men om man kan få barn på ngt sätt så är det faktiskt helt fantastiskt och livet blir så rikt. Jag lovar. Våga och vinn!!! Kram

 2. Om man tycker om någon blir den uppstånden för en.Ha en bild framme någonstans på Din Mamma .När det är tungt eller när Du undrar över saker och ting gå till bilden vänta där ett tag stilla kanske Du kan få höra henne tala till Dig eller ge Dig råd och beröm för hon tycker säker Du är jätteduktig och söt Lycka till

 3. Jag är säker på att din mor finns hos dig. Inget barn ska behöva förlora sin förälder och ingen förälder ska behöva förlora sitt barn. Jag brukar alltid försöka tänka på att efter regn kommer solsken. Även om det alltid känns i hjärtat, i själen så är det förhoppningsvis mer hanterbart vissa dagar än andra. Lev och gläds för det och dom du tycker om idag för ingen vet vad som händer i morgon. Tänker på dig.

 4. Skriv din kommentar här!Vad jag känner med dig Josephine, själv var jag föräldralös när jag var i din ålder. Min pappa dog när jag var baby och tycker att det är så orättvis att jag aldrig har fått uppleva att ha en pappa.Önskar dig allt gott i livet!!

 5. Kära Josephine, här får du min hand, att hjälpa dig uppför backen med. Hoppas det hjälper lite. Din mamma är garanterat med dig hela tiden och hon vill inte att du skall känna så här. Alla föräldrar vill att ens barn ska må bra. Så tänk positivt, ta hand om ert äktenskap, njut av varandra och livet. Du kommer må bättre och din mamma blir glad för att du är lycklig. Många kramar.
  Sofia

 6. Åh så vackert skriven, Josephine. Jag lider med dig. Jag förstår att du saknar din fina, vackra mamma, men jag är övertygad om att hon är hos dig hela tiden, vakar över dig och guidar dig . Stor kram!

 7. Skriv din kommentar här! Kära Josephine, så fint du skrivit om din fina mamma. Jag önskar att du fått ha henne hos dig nu men livet är inte alltid som vi önskar. Hon finns ändå med dig och vakar över dig. Så tror jag. Jag har en omvänd situation. Min fina dotter, jämngammal med dig, har den hemska sjukdomen C och jag känner också en rädsla som griper tag i mig.
  Önskar dig mycket kraft och att saker ordnar sig för dig på bästa sätt. Sköt om dig!
  Stor kram!

  1. Usch jag lider med dig. Ännu jobbigare för en mamma att se sin dotter sjuk säkert…jag kommer ihåg hur jag ofta undrade hur mormor klarade av det. Stor kram till dig och er familj!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..