Snow White and the Huntsman

Idag sov vi till klockan 12, riktigt lyxigt. Sedan passade vi på att storstäda. Eftersom det varit en ganska otraditionell helg fortsätter vi på den banan.

Igår såg vi som sagt Hamilton och jag tycket den var helt ok. Jag gillar Persbrandt. Ska bli kul att se honom i Lasse Hallströms Hypnotisören i september. Han har en sådan utstrålning att det inte spelar någon roll att hans amerikanska accent är dålig eller att manuset var ganska trist, jag vill liksom titta på honom i alla fall. Och då vet man att det är en stjärna man har att göra med. Om man fortfarande orkar titta när han levererar ganska platta repliker, menar jag.

Jag undrar väldigt mycket (med tanke på att halva filmen är på engelska) varför de inte satsade på att göra ett bättre manus och kanske till och med hela filmen på engelska. Persbrandt börjar ju bli en världsstjärna och efter Millenium triologins internationella succé finns det en otrolig efterfrågan på svenska krimserier/filmer/manus/böcker, svenska skådisar- allting svenskt. Nog hade de kunnat bryta in i Hollywood genom att direkt göra hela filmen på engelska och kanske castat någon mer känd internationell skådespelare i de andra rollerna. Nu kändes det liksom som att de gått halva vägen och inte riktigt hamnar som svensk eller amerikansk/engelsk film. Skumt.

Vad tyckte ni? Har ni sett den?

Det tåls också att tillägga att jag som 17-åring läste och älskade alla Gullious böcker om Carl Hamilton och har även sett tidigare filmer, och jag blev lite besviken. Inte på Persbrandt som Hamilton, men filmen i sig…

Nu ska vi iväg och se popcornrullen Snow White and the Huntsman. Rapport kommer sedan.

 

  1. Hej Josephine!

    Såg att du efterlyste böcker som skulle kunna bli bra film och jag har ett hett tips.

    Det finns en ny svensk författare, Frida Skybäck, som skriver historiska kärleksromaner med riktigt bra intriger (jag älskade den första ”Charlotte Hassel” och har snart läst klart den andra som heter ”Den vita frun”). Böckerna är sjukt spännande, har intressanta karaktärer och konflikter som nog skulle fungera utmärkt på vita duken. Dessutom är ju svensk kultur och historia kuliss i böckerna.

    Läs, läs, läs säger jag bara, detta kan vara vår nästa stora export.

    Hälsningar Anna

  2. Jag och min man ska också gå iväg och se den ikväll. Ska bli kul och höra om vi tycker olika…kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..