RIP Nora

Idag hedrar jag Nora Ephron– en förebild och en fantastisk kvinna inom nöjesbranschen. Hon både skrev manus och pjäser, regisserade och producerade. Nora var en av Hollywoods”darlings” när det kommer till regissörer. Redan med When Harry Met Sally  (som hon skrev) så vann hon publikernas hjärtan. För min del var det Sleepless in Seattle och You´ve Got Mail som blev två av mina favoriter.

Nora dog av leukemi och tydligen höll hon det hemligt in i det sista. Hela branschen minns henne idag.

Och detta var vad Meryl Streep hade att säga om sin väns bortgång:

”Nora just looked at every situation and cocked her head and thought, ‘Hmmmm, how can I make this more fun?’ ” Meryl Streep wrote in an email to the New York Times. ”You could call on her for anything: doctors, restaurants, recipes, speeches, or just a few jokes, and we all did it, constantly. She was an expert in all the departments of living well.”

 

  1. Hon har gjort så många underbara filmer, jag gillar Julia & Julia med Meryl Streep, men Sleepless in Seattle kan man se hur många gånger som helst. En fantastisk, begåvad kvinna, Nora Ephron.

  2. Ja vila i frid Nora Ephron! Vilken kvinna, kreativ som få och en riktig slugger. Mitt i livet och höggravid blev hon lämnad av sin otrogne man (Watergate-avslöjaren Carl Bernstein), inte lät hon det hindra sig, hon satte omedelbart igång och producerade manus efter manus, det ena intelligentare än det andra. Alla verkar ha gillat henne (utom möjligen otrogne Carl då, Nora hämnades lite genom att beskriva honom som en sexgalning som skulle sätta på en persienn om han fick chansen (f’låt ;), nåja lite hämnd tycker jag Nora hade rätt till under de omständigheterna).

  3. Tycker också mycket om de filmer du nämner. Så sorgligt att det inte kan bli fler liknande framöver.

  4. Hon skrev också en bok, rolig och sorlig som heter ”Jag gillar inte min hals”. Rekommenderar varmt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..