Fråga mig om film!

Jag har ju bara kört en frågestund när jag började blogga här på Amelia och nu när jag bytt inriktning lite så tänkte jag ge er möjligheten att fråga vad som helst inom film, TV, teater- entertainment med andra ord!

Självklart får ni fråga annat också men jag skulle hemskt gärna besvara vad ni vill när gäller mitt yrke och min passion vare sig det handlar om Hollywood, West End eller branschen här hemma och så ska jag lova att ge tips, råd, förklaringar och svar på tal.

Kör på!

 1. Tack! Ska maila snart! Måste fila på min pitch;) haha! Kul att du gillar Kardashians & GG, precis som jag! Guilty Pleasure! Ciao!

 2. Tusen tack för dina svar!
  Väldigt spännande att höra. Vilken utbildning du har?! Så, ja?! Coolt!
  Kanske fel ord, men jo, det är häftigt. Tänk så mycket som finns, som man inte har en aning om.
  :-)
  Å tack för tips om både filmer & serier. Har varken Seth alla filmer eller serier. För en liten stund sedan såg vi klart True blood säsong 3 & kan knappt vänta till vi fortsätter med 4 i morgon. Hade helt missat den serien, men nu är vi snart i kapp.

  Trevlig kväll!

 3. Jag hann aldrig skriva i helgen men hoppas det inte är försent!
  1. Hur, tycker du, utmärker sig ett bra manus? Vad gör att man väljer ett manus fram för ett annat?
  2. Har en känsla av att många rättigheter till att göra film av böcker köps väldigt tidigt men sen blir det inget av det. Ibland fast det är väldigt populära böcker som borde kunna bli fantastiska filmer. Förstår att det kan falla på miljoner saker men känner ändå att om det inte köptes upp så tidigt (vilket görs för att det blir billigare än att vänta till den blivit populär ;) ) så skulle någon annan få chansen att göra om den till film, till fansens glädje. Finns det en ”andra-hands-marknad” för rättigheter till tex böcker? Någon kör fast med finansiering eller regisörr eller bått och någon annan tar över?
  3. Åtminstone förr var det ibland så att en film som skulle lanseras i Sverige fick en annan engelsk titel, varför gör man så? Att man översätter (och ibland inte särskilt bra…) förstår jag men bara ändrar titeln? Exempel: Miss Congeniality som blev Miss Secret Agent på svenska eller The Brave One som blev The Stranger inside.
  4. Stämmer det att man kan se vissa ”stora namn” i riktigt urusla c-filmer för att de skriver kontrakt med ett visst bolag om att göra x antal filmer?
  5. Hur kan vissa filmer få finansiering alls? Jag menar det finns ju massor av filmer som kommer ut direkt på dvd/blu-ray varje år som har stora skådespelar namn (se tidigare fråga) men som ju aldrig kan dra in särskilt mycket pengar. Hur får de finansiering från början? Jag förstår också att man aldrig kan veta innan och det är en bra ”säljare” som säljer in idén men ändå!
  Det var nog allt för denna gång! Tack för en bra blogg!

 4. Hej!
  Jag är nyfiken på hur du hamnade i branschen?
  Har du alltid haft passion för film mm?
  Eller du ”halkade in” i det hela?
  :-)
  Sedan det klassisk, vilken är den bästa film du sett & den bästa tv-serien?

  Ha dn trevlig kväll,
  Kram C

  1. Hej Christina,

   jag var redan som 8-åring full av fantasi och skrev vid tidig ålder historier. De utvecklades senare till uppsatser i skolan och så småningom till manus. När jag var 17 år kom jag på att jag ville plugga film i USA och sökte till NYUs filmskola Tisch School of the Arts som sas vara den bästa i världen. Jag var ett stor fan av Oliver Stone, Spike Lee och Martin Scorsese och de hade alla gått där. Sedan kom jag in på skolan ett par år senare och tog min universitetsexamen där. och efter det har jag jobbat både som praktikant, assistent, coordinator, producent, manusförfattare etc inom film, TV och teater.

   Bästa filmen, svårt, finns så många men jag ger dig ett par- Crash (för otroligt manus) Inception och Momento för jag älskar Christopher Nolan, The Notebook är bästa kärlekskomedi, Alexander, Avatar, The Aviator och Gangs of New York för fantastiska produktioner (set, design, helhet.) Good Will Hunting som var min driving force under universitetstiden…

   Jag är en sådan filmnörd och har en sådan otrolig passion för film att det är omöjligt för mig att säga en eller ett par favoriter. Det finns för många.

   TV serie just nu: The Newsroom för bästa dialogen, Gossip Girl, True Blood och Kardashinas för guilty pleasure, Game of Thrones för set, produktion och helhet och kanske Sons of Anarchy och Shameless för grymmaste skådisarna.

 5. Hej!! Din blogg är superkul och rolig! Jag har en idé att pitcha för en rolig och intressant reality TV show. Hur och var går jag tillväga? Tack!

  1. Den kommer börja sändas i USA i september enligt mina uppgifter. Vet ej när den kommer till Sverige tyvärr men antar någon månad senare.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..