Webb-TV utplånar ”vanlig” TV?

Det finns ju många som säger att webb- TV kommer att ta över mer och mer. Först trodde jag inte riktigt på det precis som många andra som hävdade att traditionell TV alltid skulle finnas kvar, men nu när jag själv ser nästan alla serier (amerikanska och svenska) på min dator tror jag visst att ”de” hade rätt.

De enda program jag kollar på på min vanliga TV är E! News på kanal 51 (Viasat) och nu senast OS. Med itunes och netflix kan jag titta på alla amerikanska serier direkt och inte behöva vänta flera månader eller ibland år för att se dem på svensk TV (något att tänka på stor kanalerna!)

Hoppas att det snart kommer ett sätt där streaming också kan bli lagligt eller åtminstone där studiosarna/distributörerna och kanalerna kan ta tjäna pengar genom reklam så att det olagliga nedladdningen kan sluta.

Men min fråga till er lyder alltså, kollar ni mest på program och serier på er dator eller sitter ni fortfarande mest framför den traditionella TVn? (Ni får gärna skriva er ålder också för att jag tror att det generellt är mer unga och under 40 som dras till webben och kanske en äldre generation tittar mer på TV?)

  1. Jag tittar till 90% på mina serier i datorn. Enda serien jag försöker kolla på TV:n är Borgen på svt för den kollar jag och min sambo på tillsammans. Annars är det myyycket nerladdning. Önskar att det hade funkat med att ladda ner serier enklare i Itunes. Jag skulle gärna betala lite för att se dem. Jag är en tjej på 35år.

  2. Vi flyttade förra året från USA till Schweiz och har ingen lokal TV service, men med en laptop och modell större skärm ikopplad, kör vi med Amerikanska iTunes och så har vi en SlingBox i USA, så vi streamar live US TV (lagligt, man köper den på Best Buy). Fungerar som så att vi har en egen DVR box i USA hos vänner i Arizona, så vi spelar in vad vi vill och ser på närsomhelst. Sedan SVTPlay, TV3, TV4 och kanal 5 såklart från Sverige. Gift, 35 år och dotter på 3 (som gillar amerikanska Disney Channel;)

  3. Jag kollar mest på TV men sedan vi köpte en TV hemma som man kan ansluta till bredbandet så tittar jag mer och mer på SVT-play på den. Tittar även på en del serier via nätet på datorn i sängen. Är 37 år.

  4. jobbar mest kvällar och kollar därför mycket på svt.play och ibland kanal 5 på datorn. De andra kanalerna är inte lika bra på nätet (ännu), svt.play är överlägset bäst. (Är 40+)

    1. Netflix funkar i USA och England och itunes hemma i Sverige med amerikanskt kreditkort kan du köpa från den amerikanska itunes sidan och därmed få serierna på en gång:)

  5. Skulle aldrig fall mig in att kolla ”vanlig TV” längre. Vem orkar med att titta på bestämda sändningstider som Madde säger…och dessutom, som du säger, vänta flera månader på att en serie ska komma ut här. Nej- go webb TV! jag är 29 år.

  6. Jag är 35 år och vill titta på det jag vill, när jag vill. Helt meningslöst med förbestämda sändningstider, det borde redan vara ett minne blott! Jag betalar gärna avgift för public servise, och för filmer/TV i reklamkanalerna – men då vill jag som sagt besämma själv!

  7. Hej Josephine! Jag har börjat att kolla mer och mer på program som man ser på datorn. Har skaffat en projektor och bildduk som är kopplad till datorn så att jag kan se t ex fotbollsmatcher. Man kan säga att det är 50 50.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..