Castinglyx

En av mina absoluta favoritsysslor inom branschen är att casta. Jag älskar när man läser att manus (för film, TV eller teater) att föreställa mig hur karaktärerna ser ut och vem som ska spela dem. Just nu håller jag på med ett antal serier och långfilmer och även om det bara är ett projekt som ska castas nu, så har jag i mitt huvud redan hittat alla jag skulle vilja ha spela de olika rollerna. Men det är ju självklart mest upp till regissören.

Som producent (och mer i Hollywood kanske) får man självklart vara med och bestämma, men det är nämligen regissören som har mest att säga till om.

Idag har jag tagit fram ett par tjejer som jag tycker vore perfekta för en av rollerna och jag blev väldigt glad när regissören i detta fall instämde. Det blir så mycket roligare då!

Så en dag av casting har jag framför mig och det får mig att vilja fråga er, av den äldre generationen (55-65 år,) vilka är era favoritskådisar (i Sverige) män och kvinnor tack?

LOADING..