Storhetsvansinne och hybris i lilla Sveriges nöjes/mediebransch

Jag måste verkligen skriva något om ett fenomen som jag påträffat otroligt mycket de senaste månaderna. Ett fruktansvärt sorgligt och insiktslöst beteende som jag aldrig varit med om maken om. Jag ska inte hacka för mycket på Sverige och mentaliteten här för min blogg handlar ju numera om nöje, men detta har faktiskt just med Sveriges nöjesbransch att göra.

Som ni veta jobbar jag lite med film och TV och har även förmånen att få sitta som side kick till Cissi på Radio1. Under de senaste månaderna har jag tagit mycket möten med regissörer, producenter och skådisar, jag har gått på många filmpremiärer och träffat delar av Sveriges s.k A-lista inom branschen och kanske försökt boka några namn till mig och Cissi att intervjua. Men jag har också träffat B och C-listan som tydligen alla tror sig vara ”the shit.” En sak har många av dem gemensamt- vare sig de är programledare, författare, skådisar, sångare, bloggare eller dyl- de tror att de är förmer än alla andra.

Vi pratar om svenskar som kanske, som jag, har en liten blogg, är programledare på någon liten TV- produktion eller webb- TV, regisserat någon film, kanske de är gifta med någon kändis, kanske har de till och med gjort ett par filmer själva, spelat i någon TV-serie, skrivit något manus eller på något sätt figurerat i media, och de tror verkligen att de äger.

Låt mig säga detta (efter att ha läst alla möjliga inlägg idag och de senaste veckorna på diverse bloggar där folk upprör sig av hur profiler och personer i den svenska nöjesbranschen beter sig,) INGEN av ER är förmer än andra. Och ju fortare ni hajar det ju längre kommer ni komma.

Det är skrattretande att jag jobbat med Hollywoodstjärnor, storstudio producenter, världskända författare och manusskribenter, regissörer, kungligheter och världsartister, både i USA och i England och ALDRIG i hela min karriär har jag fått den attityd som jag fått på senare månader av olika A-C kändisar i vårt avlånga land.

Lägg av! Sluta tro att ni bor i en världsmetropol och är världskändisar! Ingen i USA eller andra länder vet vilka ni är och om de gör det så är ni längst ner på deras lista (ja, våra A-listor är fortfarande bara deras C- listor). Sluta tro att ni är något. Det är bara pinsamt!

Respekt i branschen, om ni vill ta Hollywood och världen med storm, får ni genom att vara ödmjuka, kom ihåg er fans (utan dem är ni absolut inget!) och behandla alla lika. För Guds skull vakna upp ur er falska bliss!

Och dessutom om ni verkligen jobbar i denna bransch vet ni att en stjärna kan falla lika snabbt som den höjs till skyarna.

Idag intervjuar vi ljuvliga Sara Sommerfeld som just nu deltar i Superstar Celebs på TV3. En tjej som har båda fötterna på jorden. Hoppas ni lyssnar på oss kl 13-15 i Radio1.

 

  1. er det inte so att ex so kallade kungligheterna oxo tror att dem er bettre en alla andra? er inte so systemet i sverige uppbygt?

    1. Tack. JO men de som blir sura är förmodligen de som tar åt sig just för att de känner igen sig i det jag skriver :) och det var kanske det som var tanken.

  2. Det värsta måste ju vara de som är gift med någon framgångsrik person (fotbollspelare/dj/skådis) och typ inte ens jobbar själva. Vad är det att vara stolt över liksom? Nej, ödmjukhet är en egenskap som fler borde besitta!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..