Vi är olika, men ändå så lika

En del av er har emailat mig och frågat hur det kom sig att jag började radiosnacka och sidekicka hos CissiRadio1 och om vi inte är helt olika på alla sätt och vis.

Och jag tänkte berätta hur det kom sig att den stora personligheten som är Cissi Wallin, som kanske vid första anblick är min absoluta motsats, blev min nära vän och numera kollega.

Cissi och jag bloggade båda på Amelia. Jag läste ett av hennes inlägg om elaka chefer och just den dagen talade hennes text direkt till mig. Jag mailade henne (som jag gör helt utan rädsla till alla jag vill ha tag på oavsett vilka de är, by the way bra tips för er alla som undrar hur man kommer i kontakt med folk, just do it! Maila alltså) och hon svarade direkt.

När vi sågs för en fika på söder var det som att jag tittade mig själv i spegeln. Min inre spegel menar jag då. Visst hade hon orangefärgat hår och visst var hon 10 cm längre än mig, hon var från Uddevalla och nästan 10 år yngre, men vi klickade liksom på studs.

Cissi och jag är båda drivna som attan, gillar att diskutera (ofta tycker vi helt olika) vi har respekt för varandra och vi har sjukt kul ihop. Hur vi har vuxit upp, var vi bor, vilken hårfärg vi har, vilket parti vi röstar på eller vilka våra vänner är spelar absolut ingen roll.

När vi umgås eller när vi jobbar ihop går jag alltid därifrån med ett leende på läpparna. Visst kritiserar vi varandra, men vi lyssnar också in på den andres känslor och tankar och ibland går det hett till, men aldrig utan gemensam respekt.

Hoppas ni lyssnar in. Ni kan finna ett exempel på hur vi tycker olika HÄR (ca 45 minuter in i programmet) när vi diskuterar 50 Shades of Grey.

Den absoluta största inspirationen för mig i livet, är när jag inser att vi alla, oavsett vad vi tror, har något gemensamt med någon. Och kanske till och med mycket. Även med dem vi minst anar.

  1. Men ÅH! Vad härligt att läsa!! Det är precis så jag är!! Jag emailar om jag vill ha information eller kontakt, och jisses så mycket jag fått ut av det. Dels med mitt företag Amerikana och men en del andra projekt! Det är det enda som gäller, och kunskap förstås;) BTW, kommer pitcha min idée till dig ang. Reality TV Show som jag kommenterade om för ett tag sedan;) KRAM från Schweiz! // Anna

  2. Hej! Lyssnade på ert radioprogram och måste bara berömma din röst. Din röst inger ett lugn trygghet och harmoni. Hoppas få höra dig mer av dig på radio!! …läser ofta din blogg och gillar den skarpt. Varma hälsningar, //Jenny

  3. Jag lyssnade inatt på radio programmet och jag gillade verkligen hur du pratar. Din recension av boken var bäst jag läst/hört.Jag fick lust att läsa boken fast jag var inte så sugen innan, inte ens när jag såg författen gästa hos Skavlan. Din upplevelse av boken var mer intressant.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..