En tuff bransch

Idag har jag haft en sådan där dag igen. Det verkar hända ofta nu. Kanske är jag hormonell eller något. Men det är så  mycket kraft och energi som går åt att pitcha och många av er har frågat om just vad ”pitchandet” innebär så tänkte berätta lite.

När man pitchar en TV- serie, en idé eller ett koncept, manus eller dylikt till en kanal eller ibland ett produktionsbolag så måste man ha en attans massa energi, tro på det man vill ”sälja” och även ha gjort sin reserach skrivit ett bra dokument som stöder det man verbalt pitchar och även hoppas att kanalen eller bolaget just denna dag vill ha vad du säljer.

Ja, lite som vilken säljare som helst. Skillnaden är ju att man kanske lagt ner kropp och själ och månader åt just en idé och när man får ett nej sugs alla energi ofta ur en.

Men det är sådant man får ta i denna bransch. Tusen nej och ett enda litet ja. Det kan räcka. Men det gäller att tanka energi och kraft ofta och jobba med sådana människor som ger än just detta annars är det faktsikt omöjligt.

Ikväll tog jag med mig min ”boss” Cissi Wallin och gick på medieminglet och smyglanseringen av Pocket Entertainment. Ett bolag som sysslar med den nya tidens TV, nämligen webb-TV. De är en playkanal som delvis producerar eget content men också köper in från kreatörer. Och de vågar satsa på nya talanger, udda format, lite som ZTV på 90-talet. En frisk och behövlig fläkt i dagens TV- bransch.

Jag tror att framtiden ligger i webb- TV som jag skrivit om förr och det bara är en tidsfråga till gammel TVn dör. I alla fall vill ju folk kunna bestämma när de ska se film, dramaserier och sina favoritprogram och tablå-TV känns väldigt 1900-tal.

Kolla in Pocket Entertainment när de lanserar den 15 oktober. De kommer bl.a ha Rebecca Stellas nya show och Luuk Who is Talking som ni kanske redan sett på Expressen TV med Kristian Luuk.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..