Hypnotisören

Igår var jag och Anderson och såg Lasse Hallströms Hypnotisören som hade premiär. Festen var anordnad av proffsiga Zap Events med Stephanie Bonn i täten.

Kanske är man en aning partisk när regissören så gott som är ens mentor och goda vän och hans fru (Lena Olin) en av de härligaste kvinnor jag känner, men jag tänker i alla fall rekommendera er att se den.

Jag läste boken för något år sedan och filmen, även om den är annorlunda just därför att historien var lite spretig och hade för många spår, lyckas fånga både det läskiga, det vackra och det kärleksfulla. Lena var bäst. Och det kan jag säga utan att vara partisk. Persbrandt tycker jag är bra i vad han än gör och Tobias som spelade Joona Linna gjorde en fin insats också, men Lena stal faktiskt showen.

Hon har en utsökt komisk tajming som fick hela salongen att skratta vid flera tillfällen trots den dystra och allvarliga tonen i filmen.

Lasse, ja, han lyckas med det som man med större budgetar i USA ofta slår svenska filmer med och det är just ”looken.” Till och med Anderson som inte jobbar med film sa att han kunde se att det var ett proffs som gjort den, varje scen, varje ”shot” ser snyggt och proffsigt ut. Det är som att jämföra varmkorv och oxfilé om ni förstår vad jag menar.

En ruttad och mästerlig regissör som inte fuckar upp.

Filmen är en aning lång och när man läst boken så vet man ju vad som ska hända, men med alla förväntningar som Hypnotisören haft på sig och Lasse som gör film hemma efter 25 år i USA tycker jag att den ”passed the test with flying colors!”

Kvällens snyggaste par…

Kvällens andra snyggaste par?

Tack till Cia Österberg och Finest för foton.

 

  1. Jag har bara sett teasers och traliers. I dessa är Lena och Mikael är fantastiska men på gränsen att reducera motspelarna till statister genom sin erfarenhet och starka utstrålning.

    Den osynkroniserade replikföring som Lena och Mikael har är det mest realistiska jag har sett på film.

    Om du försöker bortse från ovanstående tycker du att filmen håller som helhet?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..