Fear of success

Igår hade jag ett grymt möte på en kanal. Jag gick därifrån upprymd och exalterad. Även om man aldrig riktigt vet om någonting blir av så kan man ju unna sig att känna sig nöjd över ett välpitchat möte. Och så lever man på det i ett par timmar. Dagen såg ut att bli fantastisk.

Sedan börjar jag tänka lite för mycket, grubbla och oroa mig och innan jag vet ordet av det så är jag stressad, missnöjd och deppig. Jag har liksom redan sett scenariot krashlanda framför mig. Fear of success, kallas det visst för.

Har ni känt så någon gång? Att ni liksom själva saboterar något som egentligen gick väldigt bra, men att ni är så livrädda att det faktiskt ska gå vägen att ni själva, i era hjärnor ser ett misslyckat slut?

Kanske får tala om just detta idag på Radio1 kl 13 med Cissi. Ni lyssnar väl?

  1. Jag håller med Lotta. Jag tror det är något vi kvinnor gör mer än men. Vi oroar oss eller klankar ner på oss själva. och att vara rädd för framgång är ju nästan lika vanligt som att vara rädd att misslyckas…
    Tack för en bra blogg!

  2. Jag känner mig som en expert på att göra just det. Komplicera och krångla till och sabba för mig själv. Typiskt tjejer tror jag…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..