Ny julbloggare på amelia.se

Annonsen laddas.

Åh vad kul det ska bli härligt att få julmysa med er här på amelia.se. Under november och december kommer jag fylla det här rummet med massor av jul! Pyssel, mat och bak, tips, härlig julstämning, julskoj och personliga tankar och historier. Detta är min andra jul som julbloggare och jag har tidigare ”mött” en mängd härliga julälskare i bloggvärlden och den stämning som sprids över nätet är fantastisk. Jag hoppas få fortsätta föra den känslan vidare här på amelia.se.

Och vem är den här jultokan då?! Jo, jag heter Helena, 180 cm lång, 38 år och bor i Vasastan i Stockholm i en trea som jag delar med make, son (april – 09) och dotter (nov -10). Är kreativ, lekfull och påhittig och det har jag ju stor nytta av i mitt arbete som Art Director på reklambyrå. Varit i branschen sedan -94 så jag börjar känna mig senior. Jösses, hur gick det till??

Jag är uppväxt i lagom tillrättalagd förort väster om stan och sladdis-syrra till 3 äldre bröder, faster till 6 underbara brorsbarn. Mina söta föräldrar har den lilla egenheten att de inte har körkort så jag har promenerat en del och lärde mig tidigt dra en ”dramaten” från ICA.

Restaurangbesök, resor, fönstershopping, inredning, museer, teater, foto, historia och ja, glo på folk är mina inspirationskällor. Det är från det verkliga livet de bästa idéerna föds.

Och sen så har vi då min lilla passion; julen! Jo, jag har fått förklara mig ett antal gånger av en lätt chockad omgivning ”vaddå? blogga om julen, är du knäpp eller?!” Ja, men varför inte? Det är den mest underbara tiden på året, tiden då man har möjlighet att träffa sin familj och vänner, bona om sitt hem, pyssla, laga fantastiska rätter och baka himmelska godheter och bara få vara ledig. Och så är det ju bara en gång per år så varför inte maxa?!

Hoppas du har lust att hänga med hela vägen till jul. Kanske du hittar något du kan få hjälp och inspireras av, nått nytt recept eller bara kommer i julstämning av.

 

 

Bilderna ovan är från julen förra året när vi firade hos svärmor i Göteborg. Det var ett julbordsknytis som tog för sig rejält. Jag var boss över gottabordet som jag tycker är en viktig del, inte bara på julafton, utan under hela julledigheten. Det ska aldrig vara långt till närmsta julkola.

Det finns många härliga julbloggare i Sverige och de är samlade på ett mycket bra ställe som osar jul: Julbloggar

Följ min blogg med Bloglovin

 


Ha! Så fick jag ”ta oskulden” på kommentarsfältet på nya bloggen :-)

Åh, det känns tryggt Erica! Så glad att du vill vara med på inflyttningsfesten här ;) Btw, du som är proffs på WordPress, några tips? Känner mig lite lost in space…

Nope, jag bloggar med blogg.se så jag har tyvärr inga tips alls… Tyvärr. Du grejar det! I have faith in you. Lost in space? Glöm inte handduken och jordnötterna :-D

Snyggt – precis som sin bloggerska!
Det här kommer gå minst hela vägen =)
En kudde i taget vettu, så är du snart i hamn ;)
Kramar

Ett stort grattis till dig som hamnat här! Jag är så glad för din skull och självklart kommer jag fortsätta följa din blogg. Lycka till och en bamsekram till dig! =)

Helt underbart kul,jag kommer att läsa varje dag,lite av en julälskare själv .Hoppas att vi alla får många goda tips av dej. jag nästan känner doften av julskinkan,haha

Skriv en kommentar