Läsarfråga: Varför inte vara hard-to-get?

FRÅGA:

”Hej Karin, 

hörde intervjun där du kallar hard to get för världens sämsta strategi och jag håller inte alls med. Tror inte nån tycker det är kul att dejta nån som bara lägger sig platt. Lite hard to get skapar mer attraktion och får mannen att jaga. Det blir mer spännande för båda… förstår inte varför det skulle vara fel?”

SVAR:

Jag håller med dig. Det är nog inte många som vill ha en partner som lägger sig platt, räcker över sin kalender och säger: ”Här, ringa in när du vill ha mig så finns jag där för dig”. Men det handlar inte om hard-to-get. Det handlar om integritet.

En människa som har integritet skickar omedvetet ut signaler som säger ”Jag är värdefull och därför är du det också”.

Den som med din målande beskrivning ”lägger sig platt” säger snarare ”Jag är gränslös och vet varken var dina eller mina gränser går”. Det innebär att man förminskar sig själv, och det är inte ett stärkande beteende.

I regel brukar vi trivas med människor som visar respekt inför sig själva. Hard-to-get kan verka vara en bra strategi för det, men innebär faktiskt motsatsen.

**

Hard-to-get är ett spel. Vi visar oss inte äkta och uttrycker inte våra sanna känslor. Vi låtsas vara någon som vi inte är och ha ett liv som vi inte har. Det är verkligen inte att respektera sig själv.

Om du vill att en man ska jaga dig föreslår jag att du funderar över följande:

>> Vill du lägga din energi på ett låtsasliv eller på att leva så som du verkligen vill?

>> Kan det finnas alternativ till jakt? T.ex att en man genom sitt beteende motiverar varför du ska skapa plats för honom i ett liv som du redan trivs med?

I intervjun pratar vi mer om hard-to-get 21.14 in i klippet.

Mina varmaste tillgängliga lyckönskningar till dig

/Karin

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..