Life by Leila

Kokosfett

Life by Leila

Den är inte bara det i särklass mest hälsosammaste fettet, utan också ett av de näringsmässigt bästa födoämnena. Kokosolja har använts i tusentals år för att stärka kroppen och motverka infektioner av svamp, bakterier, parasiter och virus och kan med fördel användas även vid sårläkning och brännskador.

Laurinsyran är huvudorsaken till kokosfettets många hälsoegenskaper. Den har sin motsvarighet i bröstmjölk, där den ingår som livsviktig ingrediens. Laurinsyran är ett essentiellt näringsämne för såväl spädbarn som vuxna människor. Studier har visat att laurinsyra är effektivt mot vissa virussjukdomar som herpes, mässling och hepatit C. Laurinsyra har en antibiotisk effekt, verksam mot stammar som Helicobacter pylori- magsårsbakterien. Källa: Maria Dagerberg, Uppsala Kinesiologicentrum.

Kokosfett natur och mörk choklad.

 

Jag dricker mitt kokosfett tillsammans med mörk choklad. Tar en liten shot per dag för att få i mig det. Det går att steka i, eller blanda i riset eller pastan som du kokar. Jag känner några som använder det i te. Har man problem med smaken så finns det ångad kokosfett där kokossmaken är borta.

Smält choklad och kokosfett i varmvatten bad, sen dricker du din lilla shot.

Prova! Det är gott tycker jag i allafall. Kram Leila

 • Ramona Ylikotila

  Skriv din kommentar här! Tack söta Leila. :)

 • Ramona Ylikotila

  Skriv din kommentar här! Hur mycket av varje ska man ta

 • Emma

  Vi har kokosfett i vårat morgonkaffe! Supergott och nyttigt samt mättande : -) Men köp inte det silvriga paketet som finns i kyldisken på typ ICA. Det är inte lika bra som det ekologiska som finns på ”nyttighyllan ” i samma butik. Så har jag förstått det i alla fall.

 • Matilda Piepenburg

  Vart köper man det och för hur mycket? :)

 • Ulrika

  Hur mycket ska man inta per dag för att få effekt?

  • http://blogg.amelia.se/lifebyleila Life by Leila

   Vissa rekommenderar så mycket som 3-4 msk per dag. Jag äter ca 1 1/2 msk per dag, eftersom jag äter annat fett också. Prova dig fram och känn vad som känns ok för dig.
   Bästa hälsningar Leila

ANNONS
ANNONS