Kokosfett

Den är inte bara det i särklass mest hälsosammaste fettet, utan också ett av de näringsmässigt bästa födoämnena. Kokosolja har använts i tusentals år för att stärka kroppen och motverka infektioner av svamp, bakterier, parasiter och virus och kan med fördel användas även vid sårläkning och brännskador.

Laurinsyran är huvudorsaken till kokosfettets många hälsoegenskaper. Den har sin motsvarighet i bröstmjölk, där den ingår som livsviktig ingrediens. Laurinsyran är ett essentiellt näringsämne för såväl spädbarn som vuxna människor. Studier har visat att laurinsyra är effektivt mot vissa virussjukdomar som herpes, mässling och hepatit C. Laurinsyra har en antibiotisk effekt, verksam mot stammar som Helicobacter pylori- magsårsbakterien. Källa: Maria Dagerberg, Uppsala Kinesiologicentrum.

Kokosfett natur och mörk choklad.

 

Jag dricker mitt kokosfett tillsammans med mörk choklad. Tar en liten shot per dag för att få i mig det. Det går att steka i, eller blanda i riset eller pastan som du kokar. Jag känner några som använder det i te. Har man problem med smaken så finns det ångad kokosfett där kokossmaken är borta.

Smält choklad och kokosfett i varmvatten bad, sen dricker du din lilla shot.

Prova! Det är gott tycker jag i allafall. Kram Leila

  1. Vi har kokosfett i vårat morgonkaffe! Supergott och nyttigt samt mättande : -) Men köp inte det silvriga paketet som finns i kyldisken på typ ICA. Det är inte lika bra som det ekologiska som finns på ”nyttighyllan ” i samma butik. Så har jag förstått det i alla fall.

    1. Vissa rekommenderar så mycket som 3-4 msk per dag. Jag äter ca 1 1/2 msk per dag, eftersom jag äter annat fett också. Prova dig fram och känn vad som känns ok för dig.
      Bästa hälsningar Leila

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..