Linssoppa

Jag gör ofta Linssoppa men nu har  jag för första gången provat att mixa den helt slät. Det är jättegod på det sättet också. Då är det lättare att ge den till barn. Har ätit många portioner mixad linssoppa nu eftersom jag har varit tvungen att köra med flytande kost efter mitt tarmvred.

Mixad linssoppa med en klick kall grekisk Yogurt, så gott!

Den här soppan tar 10 minuter att göra och sen sköter den sig själv på spisen. Perfekt nyttig, god och väldigt billig mat. Läste någonstans att den kostar ca 4 kr per portion så det är kostnadseffektiv mat.

4 st Grönsaksbuljong tärningar. ½ tub tomatpuré 2-3 st citroner 2 st morötter 2 st potatisar ½ gul lök eller purjolök 2 liter vatten 3 dl röda linser Salt och peppar efter egen smak.

Hacka morötter och potatis i enligt ditt tycke, till lagom bitar. Blanda vatten, buljong och tomatpuré i en kastrull. Häll i morötter och potatis, låt det sjuda i ca 10 min el tills grönsakerna har blivit mjuka. Häll i linserna och de pressade citronerna. Låt sjuda ca 10 minuter till.

Servera med nygräddat bröd och en klick grekisk Yogurt. Mina barn älskar vår Linssoppa men deras kompisar tycker den är lite för sur. Dra ner på citroner om du upplever att det är surt. Själv älskar jag citron. Vill du så kan du mixa soppan slät. Det är också väldigt gott med lite vitlök och cayenne peppar som krydda.

Kram Leila

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..