Fuck Cancer

Starkt ord tycker min Mamma och vill ha en svensk motsvarighet, men jag hittar inget lika bra. Cancer är starkt och överjävligt på alla sätt och fuck passar så bra. Jag läste om Pamela Andersson chefredaktören på Topphälsa som fått en hjärntumör och beskriver sin rädsla inför operationen och att leva med ovissheten. Jag återupplever mina fruktansvärda dagar eller veckor med djup sorg och rädsla av att inte få vara med i mina barns liv.

Min läkare som opererade mig första gången på Danderyd och som var den som hade hand om mig och min cancer, han försvann i en period men kom tillbaka. Det visade sig at han hade fått cancer i sköldkörteln. Han opererades, fick cellgifter och strålades. Jag frågade om han var ok och jag glömmer aldrig hans svar, det är ju för mig som för dig jag vet ingenting förrän om fem år. Han avled i sin cancer tidigt i somras endast 38 år gammal. Det gör mig livrädd, vi vet ingenting, ena dagen sitter vi och pratar och nästa dag är personen borta. Det har fått mig att fundera mycket på vad som kan hända innan de fem åren över.

Vad ska man göra då för att klara sig undan, jag vet inte? Hittar tyvärr inga svar. Jag går hos en underbar Onkolog (cancerläkare) som jag kan sitta och bolla med i all oändlighet. Hon säger att det inte finns något jag kunde ha gjort för att slippa undan. Det enda som kan ha spelat in är att jag var gravid tätt fem ggr. Jag har tre barn och fått två missfall. Kroppens immunförsvar går ned samtidigt som kroppen är i tillväxtfas,  blir en celldelning fel så kan cancern få fäste. Alla som får barn får inte cancer, självklart inte. Men det är vad vi kan hitta som kan ha ett samband i mitt fall.

Jag fick den här ängeln på 30 kg och 1 meter hög i betong av mina kunder.

Den är gjord av en svensk formgivare Lehna Edwall och ska skänka hopp samt glädje till världen. Jag fick den efter mitt cancerbesked och jag älskar den. Den står så jag ser den nästan hela dagarna, den ger mig hopp.

Ligger på golvet och kollar på mina nya skor, konstigt att man kan glädja sig åt sånt?

Livet går vidare konstigt nog. Jag tänkte att om jag överlever så ska jag aldrig mer stressa, alltid göra det som är 100% självvalt och aldrig tumma på mina principer. Men tyvärr så bestämmer man inte allt i livet. Jobb, barnens skola, aktiviteter och livet själv ställer krav på mig och det är bara att gilla läget. Även om jag har förändrats rejält så blev det inte som jag trodde.

Kram Leila

 

  1. Underbara du..njut av skorna, assnygga var dem oxå.!!
    Du är så j…a strong, full av glädje. Blir så rörd, av att läsa din blogg..ens ”egna” problem blir genast ingenting..det finns mycket annat som jag blir glad och blir inspirerad av. Tack för din fina blogg <3 Kraaaam

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..