Tacos är ett bra val!

Tacos har blivit lika med fredagsmys i många familjer. Först Tacos och sedan en film med hela familjen i soffan. Om man tittar närmare på hur man kan göra riktigt bra Tacos så är det ett nyttigt alternativ för hela familjen. Det är ett trevligt sätt att äta tillsamman, det tar lite tid och är pilligt vilket gör att vi sitter längre vid matbordet vilket är bra för hela familjen, då vi får tid att umgås och prata ordentligt.

Vi får i oss stora mängder grönsaker när vi har Tacos till middag!

Tomater, gurka, röd paprika, purjolök, spenat och hemmagjord Guacamole. Den färdiga tacosåsen som finns i butikerna innehåller en del socker. Vill man göra egen så kan man använda passerade tomater och olika kryddor.

Tacokryddan till köttfärsen går också att byta ut, mixa lök, vitlök, spiskummin, chilipulver och paprikapulver till en smak du är nöjd med. Vill du inte äta köttfärs så använder du cornfärs istället.

De hårda tacobröden är gjorda av majs och friterade i olja vilket inte är speciellt hälsosamt. De mjuka är bättre ur den synpunkten. Det finns massor av nyttiga recept på egna tacobröd. Jag blandar ihop massor av grönsaker, guacamole och passerade smaksatta tomater med lite köttfärs och använder minimalt med bröd på så sätt blir det ett riktigt nyttigt mål.

Som med allt ätande sluta när du känner dig nöjd, Tacos är lätt att äta för mycket av eftersom det är så himla gott.

Kram Leila

  1. Kan du ge mig tips på hemmagjord guacamole pr mail till mig 🙂 Jag e sällan inne på din blogg därför mail. Och jag har tagit mig några av dina goda tips 😉 Kram Susanne

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..