Uppvärmning!

Förra veckan var jag på Sats och provade Grit Plyo. Det är en 30 minuters klass med högt tempo som har fokus på kondition, explosivitet och spänst. Det var inte planerat att jag skulle gå utan jag bestämde mig strax innan och kom in på klassen minuten innan de skulle börja. Helt utan uppvärmning började vi med att hoppa jämnfota över stepbrädor. Hela min kropp skrek nej, att börja hoppa plyometriskt utan att värma upp är som att be om att bli skadad. Så jag använde de första 10 minuterna till att bli ordentligt varm för att våga hoppa spänsthopp.

20121023-182840.jpg

När passet var slut frågade jag instruktören om det är meningen att man ska komma uppvärmd? Jag tänkte att jag kanske missade den informationen. Du kan ju ta en promenad innan blev svaret, väldigt vågat av Sats och Les Mills som designat passet.

Förutom uppvärmningsbristen så älskade jag klassen, effektiv bra träning på kort tid. Precis vad jag alltid förespråkar och tränar själv.

Ska du träna Grit Plyo så se till att värma ordentligt.

20121023-183815.jpg

Kram Leila

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..