Blodapelsinglasspinnar

Annonsen laddas.

Som sagt, vad gör man av 1 kilo blodapelsin egentligen? Jag tycker väldigt mycket om citrusfrukter och låter därför gärna smaken vara så ”ren” som möjligt, och då är dessa glasspinnar perfekta!
Sockerlagsreceptet ger lite mer än vad som behövs, vilket kan vara bra om blodapelsinerna inte är så söta. Då är det bara att tillsätta lite extra sockerlag! Receptet funkar för övrigt alldeles utmärkt som sorbet eller granita också.


Blodapelsinglass(pinnar)

1 kg blodapelsin
3/4 dl (75 ml) socker
3/4 dl (75 ml) vatten
1 tsk vodka

Pressa saften ur blodapelsinerna, detta bör ge ungefär 4 dl saft. Koka upp socker och vatten i en kastrull och låt koka ett par minuter. Blanda 1 dl av sockerlagen med blodapelsinsaften och rör sedan i vodka. Häll upp i 6 st glassformar och ställ in i frysen. låt stå 60-90 minuter, sätt sedan i glasspinnar. Frys sedan ytterligare 3-4 timmar.


Blood orange popsicles

1 kilo blood oranges
3/4 dl (75 ml) sugar
3/4 dl (75 ml) water
1 tsp vodka (optional)

Juice the blood oranges (approximately 400 ml juice). Let sugar and water come to a boil in a sauce pan, let simmer for a minute. Mix 100 ml of the syrup with the blood orange juice. Add vodka and stir. Pour into six popsicle molds and put in the freezer. Let stand 60-90 minutes, then push down a popsicle stick into each ice cream. Freeze for another 3-4 hours.


All of your photos are absolutely stunning! Can I ask, what do you use as your backgrounds for the photos?

Thank you Katie! I use all sorts of stuff- tables from thrift stores, wooden planks that I’ve painted and so on :-)

[…] craquée sur cette recette de glace à l’orange sanguine… Je vais attendre qu’il fasse un peu meilleur pour la […]

Hei Linda, jeg ble veldig fascinert og inspirert av de små kjempefine filmene du har laget og lastet opp på Vimeo. Har veldig lyst til å prøve selv også. Hva slags kamera filmer du med og hva slags redigeringsprogram bruker du?

Takk for svar :)

[…] these Blood Orange Popsicles not insanely […]

Did you take these photos? I first came across them on Pinterest.. I would dearly love to be able to photograph like that! And the recipe looks great, too…

[…] Blood Orange Popsicles — my favorite citrus fruit, ever. […]

[…] BLOOD ORANGE POPSICLES/ BLODAPELSINGLASS […]

Skriv en kommentar