Blodapelsinglasspinnar

Som sagt, vad gör man av 1 kilo blodapelsin egentligen? Jag tycker väldigt mycket om citrusfrukter och låter därför gärna smaken vara så ”ren” som möjligt, och då är dessa glasspinnar perfekta!
Sockerlagsreceptet ger lite mer än vad som behövs, vilket kan vara bra om blodapelsinerna inte är så söta. Då är det bara att tillsätta lite extra sockerlag! Receptet funkar för övrigt alldeles utmärkt som sorbet eller granita också.


Blodapelsinglass(pinnar)

1 kg blodapelsin
3/4 dl (75 ml) socker
3/4 dl (75 ml) vatten
1 tsk vodka

Pressa saften ur blodapelsinerna, detta bör ge ungefär 4 dl saft. Koka upp socker och vatten i en kastrull och låt koka ett par minuter. Blanda 1 dl av sockerlagen med blodapelsinsaften och rör sedan i vodka. Häll upp i 6 st glassformar och ställ in i frysen. låt stå 60-90 minuter, sätt sedan i glasspinnar. Frys sedan ytterligare 3-4 timmar.


Blood orange popsicles

1 kilo blood oranges
3/4 dl (75 ml) sugar
3/4 dl (75 ml) water
1 tsp vodka (optional)

Juice the blood oranges (approximately 400 ml juice). Let sugar and water come to a boil in a sauce pan, let simmer for a minute. Mix 100 ml of the syrup with the blood orange juice. Add vodka and stir. Pour into six popsicle molds and put in the freezer. Let stand 60-90 minutes, then push down a popsicle stick into each ice cream. Freeze for another 3-4 hours.

LOADING..