Enkel ”no-bake” blåbärscheesecake – i burk

Annonsen laddas.

Jag kan intyga att de här är fantastiskt goda, och så enkla att göra.
Ibland sparar jag burkarna som följer med från affären, ni vet, typ pestoburkar (som för övrigt inte är så roliga att diska ur). Då kan man dessutom spara det lilla locket som följer med, så är det här en helt perfekt picknickfika att ha med sig i en liten kylväska. Bra sätt att återanvända dessutom!
Blåbären går naturligtvis byta ut mot något annat bär/frukt. Hallon kan jag tänka mig blir en riktig hit. Och istället för mascarponeost kan du såklart använda cream cheese!



”No-bake” blåbärscheesecake i burk
4 portioner

250 g blåbär
2 msk strösocker
1/2 tsk vaniljpulver
6 st digestivekex
25 g smör
250 g mascarpone
1 dl vispgrädde
2-4 msk florsocker, efter smak

Lägg hälften av blåbären (resterande 125 g används som de är), strösocker och vaniljpulver i en kastrull. Koka upp och låt sedan sjuda 2-3 minuter. Rör om då och då. Låt svalna.
Mixa digestivekexen i en blender eller matberedare (eller krossa för hand!). Smält smöret och blanda med digestivekrosset.
Vispa mascarpone, grädde och florsocker krämigt.
Varva digestivekross, mascarponekräm, blåbär och blåbärskompott i portionsglas.

”No-bake” blueberry cheesecake pots
4 servings

250 g blueberries
2 tbsp granulated sugar
1/2 tsp vanilla powder
6 digestive biscuits
25 g melted butter
250 g mascarpone cheese
100 ml heavy whipping cream
2-4 tbsp powdered sugar, to taste

Put half the blueberries (the rest are used as they are), granulated sugar and vanilla powder in a sauce pan. Bring to a boil and let simmer 2-3 minutes stirring every now and then. Let cool.
Blend digestive biscuits to fine crumbs in a food processor (or cruch them by hand) and mix with melted butter.
Mix mascarpone, cream and powdered sugar until creamy.
Layer digestive mix, fresh blueberries, mascarpone cream and cooked blueberries in serving glasses.


Har Mascarpone i kylen så det måste jag prova. Hälsningar från Italien!

Jättebra och snyggt blev det! Fast jag ska testa med havrekakor, är inte så förtjust i digestive.

Det blir ännu enklare och minst lika gott med:
Kesella vanilj
Blåbär/Hallon
Digestivekex

Kesella citrus och blåbär är också en god kombination!

Tack för ett bra tips!
Men även jag byter nog till havrekakor. Så undrar jag om vaniljpulver är detsamma som vaniljsocker?

[…] Quick + delicious + fast, no-fuss dessert recipe : “no bake” blueberry cheese cakes […]

[…] information | Linda Lomelino at Amelia.se Photography | Linda Lomelino at […]

[…] ”No-bake” blueberry cheesecake pots […]

Havrekakor funkar säkert utmärkt! :-)
Nej, vaniljpulver är mald ren vaniljstång. Finns oftast bland bakgrejerna i matbutiker. Säljs i en liten glasburk! Ta vaniljsocker om det är vad du har hemma, ungefär 2 tsk.

God dessert men det blev väldigt stora portioner. Räcker enligt mig till 6 pers om man utökar digestiveblandningen lite. Kommer göras igen :-)

[…] found Linda Lomelino’s recipe on Pinterest (of course) but I adapted it using this mascarpone cheese substitute because really […]

Ojoj, hahaa jag vet inte varför hela den bilden kom med i min kommentar!! Det var inte alls meningen!

[…] No-bake cheesecakes in jars – from Amelia (use Google translate) […]

[…] Keks und Blaubeersauce ist aber auch einfach himmlisch lecker. Gefunden habe ich das Rezept hier und dann nur noch ein bisschen […]

[…] out my favourite no fail recipes that are easy and quick yet still fancy and delicious. This quick no-bake cheesecake recipe comes together in a snap and will surely impress your guests. The perfect go to for your next […]

Skriv en kommentar