Linda Lomelino

Enkel "no-bake" blåbärscheesecake - i burk

lindalomelino

Jag kan intyga att de här är fantastiskt goda, och så enkla att göra.
Ibland sparar jag burkarna som följer med från affären, ni vet, typ pestoburkar (som för övrigt inte är så roliga att diska ur). Då kan man dessutom spara det lilla locket som följer med, så är det här en helt perfekt picknickfika att ha med sig i en liten kylväska. Bra sätt att återanvända dessutom!
Blåbären går naturligtvis byta ut mot något annat bär/frukt. Hallon kan jag tänka mig blir en riktig hit. Och istället för mascarponeost kan du såklart använda cream cheese!



”No-bake” blåbärscheesecake i burk
4 portioner

250 g blåbär
2 msk strösocker
1/2 tsk vaniljpulver
6 st digestivekex
25 g smör
250 g mascarpone
1 dl vispgrädde
2-4 msk florsocker, efter smak

Lägg hälften av blåbären (resterande 125 g används som de är), strösocker och vaniljpulver i en kastrull. Koka upp och låt sedan sjuda 2-3 minuter. Rör om då och då. Låt svalna.
Mixa digestivekexen i en blender eller matberedare (eller krossa för hand!). Smält smöret och blanda med digestivekrosset.
Vispa mascarpone, grädde och florsocker krämigt.
Varva digestivekross, mascarponekräm, blåbär och blåbärskompott i portionsglas.

”No-bake” blueberry cheesecake pots
4 servings

250 g blueberries
2 tbsp granulated sugar
1/2 tsp vanilla powder
6 digestive biscuits
25 g melted butter
250 g mascarpone cheese
100 ml heavy whipping cream
2-4 tbsp powdered sugar, to taste

Put half the blueberries (the rest are used as they are), granulated sugar and vanilla powder in a sauce pan. Bring to a boil and let simmer 2-3 minutes stirring every now and then. Let cool.
Blend digestive biscuits to fine crumbs in a food processor (or cruch them by hand) and mix with melted butter.
Mix mascarpone, cream and powdered sugar until creamy.
Layer digestive mix, fresh blueberries, mascarpone cream and cooked blueberries in serving glasses.

ANNONS
ANNONS