Linda Lomelino

Cantaloupe popsicles

lindalomelino

Cantaloupe är nog min favoritmelon. Nej vänta.. vattenmelon är nog favoriten faktiskt. Men cantaloupe kommer på en solklar andraplats. Hursomhelst så är det en helt perfekt smak för glasspinnar. Otroligt uppfriskande!





Cantaloupeglasspinnar

6 st

1 dl vatten
1 dl strösocker
1 cantaloupe (min vägde 800 g vid köp vilket gav 400 g fruktkött)
1 msk färskpressad citron

Koka upp vatten och socker i en kastrull och rör tills sockret lösts upp helt. Låt svalna.
Gröp ur fruktköttet ur melonen och kör till en puré i blender/matberedare.
Blanda sockerlag, fruktkött och färskpressad citron.
Häll upp i glassformar och ställ in i frysen. Låt stå någon timme innan du sätter i glasspinnar.
Frys ytterligare 4 timmar.

In English:


Cantaloupe popsicles

Makes 6

100 ml water
100 ml sugar (about 90 g)
1 cantaloupe (the one I used weighed 800 g which gave about 400 g flesh)
1 tbsp lemon juice

Put sugar and water in a saucepan and let come to a boil. Stir until sugar is completely dissolved. Let cool.
Place melon flesh in a blender or food processor and process until smooth.
Mix everything together and pour into popsicle molds, then put them in the freezer.
Freeze for an hour or so before inserting popsicle sticks. Freeze until solid – about 4 hours more.

ANNONS
ANNONS