Syrénblomssocker

Just nu önskar jag att man bara kunde stanna tiden. Dofterna, ljuden och bara hela känslan. Maj och juni är nog de bästa månaderna på året. Jag blir helt till mig och vill hinna med allt det där som man planerat sedan januari.
Det här är åtminstone ett bra sätt att bevara den fantastiska syréndoften. Sommar i en burk.
Dessutom en perfekt liten sommarpresent!





Syrénblomssocker

Rengjorda, torra syrénblommor (gärna lila då de smakar mycket)
Strösocker
Lufttät burk

Antingen så kan du skölja blommorna, men då måste de torka helt innan du kan blanda dem med sockret, eller så kan du bara lägga ut blommorna på papper och plocka bort eventuell smuts och små insekter.
Blanda syrénblommor och strösocker i en burk. Låt stå i torrt och svalt några dagar och skaka då och då. Använd i bakverk eller i te, eller varför inte ge bort en burk?

LOADING..