Linda Lomelino

Midsommartårta

lindalomelino

Eller tårta och tårta..
Det är egentligen en fryst cheesecake, men visst ser det ut som en tårta?!
För mig går färska jordgubbar och midsommar hand i hand, så de är naturligtvis ett måste.
Och vet ni? Den här tårtan är verkligen superenkel att göra. Och god som bara den. Och dessutom innehåller den jordgubbar, och man kan dekorera den precis hur man vill för att sätta sin personliga prägel på den. Bra va?
Förbered den ikväll så är den klar imorgon bitti. Tänk bara på att ta ut den ur frysen i god tid innan servering så att den hinner tina ordentligt (annars blir det lite knivigt att skära i den).
Glad midsommar!




Fryst jordgubbscheesecake
6-8 bitar
11 digestivekex (cirka 160 g)
60 g smält smör
200 g jordgubbar, rensade
1 3/4 dl socker (160 g)
1 lime, saft och skal
250 g mascarpone
300 g cream cheese
4 dl vispgrädde
Extra jordgubbar till dekoration

Mixa kexen till fina smulor och blanda med det smälta smöret.
Tryck ut blandningen i botten på en springform som är 18–24 cm i diameter (om formen är 18 cm i diameter bör den vara åtminstone 6-7 cm hög). Ställ in i frysen.
Mixa jordgubbar, socker, limesaft och limeskal till en puré. Ställ åt sidan. Vispa mascarpone, cream cheese och grädde krämigt. Tillsätt jordgubbspurén och vispa till en jämn smet. Häll smeten i springformen, täck med plastfolie och ställ in formen i frysen över natten. Ta ut cheesecaken i rumstemperatur i god tid, cirka 20-30 minuter före servering. Dekorera med färska bär.

  • Linda

    :-)

  • Linda

    Härligt Josefine! :-)

  • Linda

    Hehe, varför skulle den smaka apa?

  • AWJE

    Ser snygg ut men smakar förmodligen apa. Rekommenderar i stället en god schwartzwaldtårta med rikligt med kirschwasser., tack.

  • Pingback: linda lomelino – midsommartårta – amelia » lite om...()

  • joslinex

    Den blev otroligt god Linda. Krämig, och tricket var verkligen att låta den stå framme ett tag innan servering.

  • kajsaskondis.blogg.se

    En tårta precis i min smak! Måste prövas!

ANNONS
ANNONS