Linda Lomelino

Chiagröt

lindalomelino

Först var jag lite tveksam till chiagröt (eller pudding, jag vet inte). Frön som bildar någon slags geléliknande yta?! Njaaa. Men när jag provade visade det sig att jag gillade det. Riktigt mycket dessutom! I den här skålen blandade jag ungefär 2 dl mandelmjölk, 2 msk chiafrön och 1/4 tsk vaniljpulver. Sedan lät jag det stå några timmar (tror dock att det räcker med 30 minuter!). Sedan serverade jag med skivor av plommon och fikon. Otroligt gott och nyttigt!

 • Pingback: MY FAVORITE VEGAN BREAKFAST IDEAS | JuYogi()

 • Michaela Högberg

  Jag har testat! Det är supergott. Liiiite vaniljpulver i också är mumsigt!

 • Linda

  Hej Michaela! Verkligen inte en dum fråga! Jag använder Alpros mandelmjölk. Jag dricker den dock aldrig ”plain” och har därför aldrig riktigt känt riktigt hur den smakar. Den innehåller dessutom bara 2% mandel så jag vet inte jag.. Men! Nu har du gjort mig sugen på att testa. Har du gjort egen någon gång? Kommer nog prova detta: http://www.thekitchn.com/how-to-make-almond-milk-at-home-cooking-lessons-from-the-kitchn-189996

 • Linda

  Tack för tipset! Gjorde nästan samma häromdagen fast med mandelmjölk också :-)

 • Michaela Högberg

  Kanske en dum fråga, men gör du egen mandelmjölk eller finns det någon god att köpa? :)

 • Lena

  Gott är att göra en jordgubbspudding av chia, jordgubbar, vatten. Mixa ihop och ställ svalt ett par timmar, Mums!

  http://lenailosangeles.blogspot.com/

ANNONS
ANNONS