Födelsedagsfika

Födelsedagsfika med storebror ett par veckor för sent. Bättre sent än aldrig! 1. Knäpp fråga, men jag hittade den översta bilden på Pinterest och undrar om det är Skånskan i Halmstad ni sitter och fikar på där? Kände så väl igen mig nämligen, men det kan ju finnas fler liknande caféer runt om i Sverige.

  http://herbariumet.blogg.se

 2. Hejsan,
  Jag har en viktig tårtfråga :) Jag ska bjuda till examensfest om ett litet tag vilken ska avslutas med kaffe och tårta. Min fråga till dig är: Vilken sort skulle Du rekommendera mig att göra när det ska räcka till ett stort sällskap om 90-95 personer? Tänker inte sort som i smak, utan mer – hur skulle du lösa en sådan uppgift rent praktiskt? Det finns ju mycket man kan göra i långpanna, men om man samtidigt vill att de ska vara lite tjusiga ala Lomelinostyle – hur ska jag göra då?
  Tacksam för svar!!
  Ellinor

  1. Hej Ellinor!
   Oj, det var inget litet sällskap.. hehe :-)
   Jag skulle bakat alla bottnarna i god tid, skurit dem (om de ska skäras till tunnare bottnar vill säga), packat in dem väl i plastpåsar och slängt in dem i frysen. Då har du liksom halva jobbet gjort redan. Ska du göra dem i långpanna? I så fall tänker jag att du skulle kunna bre på frostingen lite snyggt och sedan spritsa med en liten stjärntyll längs med kanten (ovanpå) ungefär som här: http://call-me-cupcake.blogspot.se/2010/10/raspberry-and-chocolate-cake.html
   och kanske gjort några fina vimplar till om du hinner. Allt som kan förberedas i tid är bra! Hur mycket du kan förbereda i tid beror verkligen på vilken typ av tårta du ska göra! Min choklad- och espressotårta har jag gjort många många gånger och då ibland förberett frostingen en eller två dagar innan och sedan slängt in i en lufttät burk i kylen. Viktigt är bara att ta fram frostingen i tid och sedan vispa upp den igen (ibland har jag t.om. smält lite av frostingen i en kastrull och sedan vispat ihop med resten). Hoppas att jag kunde hjälpa lite :-) Lycka till, och fråga på om du undrar något mer!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..