Bananmuffins med choklad och smuldeg

06 februari 2014 7 kommentarer
Choklad / Muffins / Okategoriserade

För första gången glömde jag att tillsätta socker till ett recept. Jo, det är sant! Men tack och lov så var det ett tacksamt recept att glömma det i. Det söta från smuldegen, bananerna och chokladen räckte gott och väl ändå! Men du får naturligtvis göra som du vill! Känner du att du är riktigt sötsugen är det bara att tillsätta sockret.



Bananmuffins med choklad och smuldeg

”Smuldeg” med pekannötter
1/2 dl vetemjöl
1/2 dl farinsocker eller ljust muscovadosocker (hårt packat i måttet)
1/4 tsk kanel
25 g smör, kallt
50 g hackade pekannötter

Blanda vetemjöl, socker och kanel i en skål. Tillsätt smöret, i bitar, och nyp ihop till en smulig deg. Blanda i pekannötter.

Muffins
3 1/2 dl vetemjöl
3/4 tsk bikarbonat
3/4 tsk bakpulver
(1 dl strösocker)
1/4 tsk salt
1/2 tsk malen kanel
3 mogna stora bananer
1 ägg
3 msk mjölk
100 g smör, smält
100 g mörk choklad (70%), hackad -eller chokladknappar

 

Värm ugnen till 200°C. Förbered en muffinsplåt med 12 muffinsformar. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver, ev. socker, salt och malen kanel i en stor skål. Mosa bananerna i en annan skål och blanda med ägg och mjölk. Blanda banansmeten med de torra ingredienserna och tillsätt smält smör. Rör tills smeten precis går ihop. Tillsätt 3/4 av chokladen och spara 1/4 till ovansidan av muffinsen.
Varva smet och lite smuldeg i varje form, och avsluta med smuldeg och några chokladbitar ovanpå.
Grädda 18-21 minuter.

In English:
Banana chocolate chip muffins with brown sugar pecan streusel
I actually forgot to add sugar to this recipe (the muffin batter)! Still worked like a charm though as the streusel, bananas and chocolate add a perfect amount of sweetness. Feel free to do as you like! I’m sure they’re yummy either way!

Brown sugar pecan streusel
50 ml all purpose flour (30 grams)
50 ml brown sugar/light muscovado sugar (about 40 grams)
1/4 tsp cinnamon
25 g butter, cold
50 g chopped pecans

Mix flour, sugar and cinnamon in a bowl. Add pieces of butter and pinch together until a crumbly dough forms. Add pecans.

 

Muffins
350 ml all purpose flour (210 grams)
3/4 tsp baking soda
3/4 tsp baking powder
(100 ml granulated sugar) (90 grams)
1/4 tsp salt
1/2 tsp cinnamon
3 large very ripe bananas
1 egg
3 tbsp milk
100 g butter, melted
100 g dark chocolate chips (or chopped chocolate)

 

Heat oven to 200°C (425F). Lina a muffin tin with 12 muffin liners.
Mix flour, baking soda, baking powder, sugar (if desired), salt and cinnamon in a large bowl. In another bowl, mash bananas and mix with egg and milk. Add banana mixture to dry mixture and then add melted butter. Stir until just combined. Add about 3/4 of the chocolate chips, saving 1/4 for the tops.
Layer muffin batter and a litte bit of streusel in each liner, ending with streusel and a few chocolate chips on top.
Bake for 18-21 minutes or until a toothpick comes out clean.

7 kommentarer

Helt ruskigt vad goda dessa vart!! Jag använde valnötter istället för pekannötter och det funkade jättebra :-)

[…] by The Gouda Life Whole Wheat Banana Muffins with Homemade Coconut Butter by The Little Red House Banana Chocolate Chip Muffins with Brown Sugar Pecan Streusel by Linda Limelino Raspberry Dark Chocolate, Oat and Coconut Muffins by Veggie Num Num Cinnamon Brioche Chocolate Chip […]

[…] by The Gouda Life Whole Wheat Banana Muffins with Homemade Coconut Butter by The Little Red House Banana Chocolate Chip Muffins with Brown Sugar Pecan Streusel by Linda Limelino Raspberry Dark Chocolate, Oat and Coconut Muffins by Veggie Num Num Cinnamon Brioche Chocolate Chip […]

Skriv en kommentar