Linda Lomelino

Enkel sockerkaka med fläderglasyr

Sockerkaka med fläderglasyr from ameliamagazine on Vimeo.

Enkel sockerkaka

2 stora ägg
2 dl socker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
75 gram smör
1 dl mjölk
rivet skal av en citron

Värm ugnen till 175°C. Smörj och mjöla en sockerkaksform.
Vispa ägg och socker ljust och fluffigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggblandningen. Smält smöret och rör ner den i smeten tillsammans med mjölken. Rör om tills smeten blir jämn och häll sedan ner det i sockerkaksformen.
Grädda i ca 35-40 minuter beroende på ugn. Använd en provsticka för att kontrollera att den inte är kladdig i mitten. Ta ut och låt den svalna lite innan den vänds upp och ner.

Fläderglasyr
2 dl florsocker
2 msk koncentrerad flädersaft

Blanda florsocker och flädersaft i en skål. Häll glasyren över kakan

ANNONS
ANNONS