Annonsen laddas.

Lindas mäktiga kladdkaka

Kladdkaka by Linda Lomelino from ameliamagazine on Vimeo.

 

Här är receptet:

Kladdkaka
cirka 6-8 portioner
250 gram grovt hackad mörk choklad (70%)
250 gram smör
1 dl starkt kaffe eller espresso (går även bra med vatten)
4 stora ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker eller 1/2 tsk vaniljpulver

Servera med:
Florsocker
Vispad grädde
Ev. extra bär



Värm ugnen till 175°C.
Smält choklad och smör i en kastrull på låg värme. När blandningen smält och är helt slät, tillsätt kaffe, rör om och ställ åt sidan för att svalna något.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker ljust och fluffigt i en skål. Blanda i chokladblandningen i äggsmeten och rör om ordentligt med en slickepott.
Häll upp smeten i en lätt smord springform (cirka 22-25 cm) och grädda i mitten av ugnen – cirka 40-50 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den.


In English:
Swedish sticky chocolate cake
6-8 servings

250 g coarsely chopped dark chocolate (70%)
250 g butter
100 ml strong coffee or espresso (or water)
4 large eggs
200 ml sugar
2 tsp vanilla sugar or 1/2 tsp vanilla powder

 

Serve with:
Powdered sugar
Whipped cream
Berries

 

Heat oven to 175° (350F).
Melt chocolate and butter in a saucepan on low heat. When mixture is melted and smooth, stir in coffee, then let cool for a while.
In a large bowl, whip eggs, sugar and vanilla until light and fluffy. Fold down chocolate mixture and stir until smooth.
Pour batter into a lightly greased springform pan (22-25 cm) and bake 40-50 minutes depending on how sticky you want it to be.