Linda Lomelino

Mina bästa chocolate chip cookies

Mina bästa chocolate chip cookies from ameliamagazine on Vimeo.

 

Mina bästa chocolate chip cookies
cirka 20 st

75 g smör
2 ½ dl mjöl
1/4 tsk salt
¼ tsk bikarbonat
1 1/2 dl farinsocker eller ljust muscovadosocker
1/4 tsk vaniljpulver
1 stort ägg
175 g blandade chokladknappar (mörk choklad, mjölkchoklad och vit choklad)

Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna.
Sikta mjöl, salt och bikarbonat ner i en skål, ställ åt sidan.
Blanda smör, farinsocker och vanilj i en stor skål. Tillsätt ägget och vispa. Rör ner mjölblandningen samt chokladknappar.
Rör till en deg. Slå in degen i plastfolie och låt vila 1 timme i kylen.
Värm ugnen till 160°C.
Rulla små bollar (cirka 25-30 g är lagom om man är petnoga) och lägg på ett bakplåtspapper. Lägg dem inte för tätt då de flyter ut.
Grädda i 10–12 minuter.

 

My best chocolate chip cookies
makes 20 


75 g butter
250 ml flour
1/4 tsp salt
¼ tsp baking soda
150 ml brown sugar or light muscovado sugar
½ tsp vanilla powder
1 large egg
175 g mixed chocolate chips (dark, milk and white chocolate)
 

Melt the butter and allow to cool.
Sift flour, salt and baking soda into a bowl, set aside.
Mix butter, brown sugar and vanilla in a large bowl. Add the egg and whisk. Stir in flour mixture and chocolate chips.
Stir to form a dough. Wrap the dough in plastic wrap and let rest 1 hour in the refrigerator.
Preheat oven to 160 °.
Roll small balls (about 25-30 grams each) and place on a parchment paper. Leave some space between them as they .
Bake for 10-12 minutes.


  • Rochelle

    Beautiful video! I want to whip up a batch of these right now :)

    PS Thank you for introducing me to Death in the Afternoon. I’m always looking forward to more songs from them because of you :D

ANNONS
ANNONS