Morgonyoga vid Ganges

Vi har kommit in i någon slags rutin nu där vi tar en yogaklass av vår nya favoritlärare varannan morgon och yogar själva varannan morgon.

Annonsen laddas.

I morse gick vi upp tidigt och tog moppen på en liten upptäcktsfärd. Målet var en plats i solen alldeles vid Ganges där vi skulle kunna yoga hyfsat ostört. Det tog en stund men till slut hittade vi en liten plätt. I sol, men lite blåsigt så det var bara att börja röra på sig för att hålla värmen.

tree pose vrksasana

Trädets position, tree pose eller vrksasana. Passar ju bra att göra ute i naturen.

yoga ganges

Och den här positionen är riktigt juicy för lår och höfter. Det gäller alltså att flytta vikten från den ena foten till den andra några gånger.

Jag gjorde några vändor solhälsningar för att bli varm. Egentligen var jag pms:ig och ganska låg inåt-energi (ni vet när man helst vill krypa ner under täcket och kanske läsa en bok på sin höjd) och kände för att göra något mer stillsamt, men det var tyvärr för kyligt för det.

rishikesh

Så efter yogan stannade vi till på ett av våra chai-stopp. Det här är ett av de bättre måste jag säga.

grönsaksvagn

Rejäla blomkålshuvuden det där! Och någon som inte ser jättenöjd ut över att bli fotad… :/
ganges rishikesh

Gröna Ganges!

lövhjärta
Och det här lövet låg nedanför mig på marken någon gång när jag tittade ner. Så fint.

Jag ser det som en liten påminnelse och bekräftelse om all kärlek vi har omkring oss, det gäller bara att se det <3

Min nya metod för att släppa orostankarna

Annonsen laddas.

I natt vaknade jag och kunde inte somna om. Det händer 1-2 gånger i veckan ungefär och jag skulle säga att anledningen alltid är oro för pengar eller jobb eller en kombo. Mest tror jag att det är ovissheten inför framtiden och ”vad det ska bli av mig”. 

För med friheten och lyckan över att lämna jobb och ett liv som var på god väg att utmatta mig totalt kommer så småningom också ångesten. Inför vad som ska fylla mitt liv och betala räkningarna på ett meningsfullt sätt som inte behöver sluta i sjukskrivning. 
Eller så måste hjärnan bara hitta nåt nytt fel. Jag må vara fri som en fågel, frisk och med mer energi än på 1,5 år, men jag vet inte var jag ska bo i sommar. Vet inte riktigt vad jag ska tjäna pengar på. Och jag måste ju egentligen inte ens veta det just nu, i februari, för jag är ändå så lyckligt lottad att jag vet att jag inte kommer behöva bo på gatan. Men detta höll mig alltså vaken i natt.

Men så gick vi till ännu en satsang med Moji i dag och på någons fråga (om något annat) sa han mycket klokt: 

”Life will take care of life”

Vi kan inte planera eller kontrollera allt. Det är inte heller meningen att vi ska. Om vi bara släpper taget och tar ett steg tillbaka från vår tänkande hjärna kommer livet att ta hand om sig själv. För livet har en tendens att veckla ut sig så som det ska, utan vår kontroll. 

”Let the head come, and let it go” sa Moji om att hjärnan gärna vill lägga sig i det hjärtat säger. Vi kan välja hur mycket uppmärksamhet vi vill ge hjärnan. Jag tror bestämt att jag ska försöka ge mina orostankar mindre uppmärksamhet. 

Life will take care of life.

Laddar mig själv med ny yogainspiration

Annonsen laddas.

Åh jag är så glad över att vara här i Indien. Vi har köpt lite nya indiska outfits så klädkoden är inget issue längre, jag som var lite osäker innan över vad jag skulle ha på mig här. Vi har hyrt en moppe och har lärt oss hitta så nu känns allt bara bra här. Det enda störiga är det eviga tutandet, om jag nu måste klaga på något, men som tur är hörs inte det upp till vår lägenhet som ligger lite avsides från allt stoj. 

Vi har också hittat till en fantastisk yogalärare som håller klasser klockan nio varje morgon och varje eftermiddag. I dag varade morgonklassen två timmar och 45 minuter! Detta till ett pris av cirka 30 kr! 

Jag som hade varit vaken sen klockan sju och bara ätit lite frukt innan klassen var vrålhungrig när vi kom ut. Men så nöjd, för även om jag vet hur många yogapositioner ska göras så lär jag mig så mycket bra tips och trix av den här indiske läraren (Mitra på Yoga Vini om nån vill ha tips!). Småsaker som jag inte har lärt mig förut – och det är så roligt och inspirerande! 

Jag har känt ett tag nu att jag har törstat efter mer kunskap och därför är det så härligt att få det, i väntan på att jag har möjlighet att gå ytterligare en teacher training någonstans. 

Nu ska jag spela lite gitarr, hörs!

Vem är jag egentligen?

Hörrni, jag har äntligen fått tummen ur och uppdaterat ”Om mig” och ”Kategori” här ovan!

Annonsen laddas.

lisa-rishikesh2

Ja, det är ju inte så lätt att veta vem den här människan är. Jag menar, i min header här ovan är jag all business och mörkhårig men i själva verket är jag blondare än jag varit på flera år. Och inte så mycket business längre.

Nu kan den som är nyfiken alltså läsa mer om mig genom att klicka på de orden här ovanför och den som vill dyka in i en särskild kategori kan göra det också. Mycket nöje!

I yogans huvudstad

Så har tre dagar här i Rishikesh passerat. Det känns ganska stort, och jag måste nog säga lite magiskt, att vara här. I det som kallas ”Yoga capital of the world”.

Annonsen laddas.

Varken alkohol eller kött serveras i den här staden, är inte det ganska coolt? Köttfri måndag kan slänga sig i väggen, här gick man några steg längre och gjorde det olagligt.

Jag har inte ens tänkt på att det varken finns kött eller alkohol på restaurangernas menyer. Men så är det också så man blir av att leva sin yoga tycker jag, man vill ge sin kropp bra mat.

rishiskesh

Här är vi, vid foten av Himalaya (som vi ska titta närmare på om några veckor när vi åker till Nepal!).

rishikesh indien

Varje kväll har vi ätit middag och tittat på solnedgången från någon av restaurangerna med utsikt över Ganges. Vattnet är alldeles grönt, i luften ligger ett ständigt dis (eller är det bara allt damm och smuts?) som får det att se ut som att någon använt ”Fade”-effekten på Instagram och som får alla färger att bli blekt pastelliga. Vackert är det.

rishikesh indien

Undertecknad fotar solnedgången.

rishikesh indien

Varje dag är det strömavbrott och internet är långsamt och slutar fungera mest hela tiden. Vi dricker kanske en liter masala chai var, varje dag. Kör moppe i smala gränder och på vägar där folk tutar typ 10 gånger i sekunden.

chai

Såå gott!

rishikesh indien
Och i dag tog vi moppen och åkte till ett ashram där Mooji hade satsang. Alltså en ”spirituell lärare” från Jamaica som drar hur mycket folk som helst till sina event. Folk ställde frågor eller uttryckte kanske mest sin beundran för denna urgulliga man med världens snällaste ögon och Mooji gav svar. Jag har inte så jättebra koll på honom men det var intressant.

mooji rishikesh

Kärlek från Indien!