Fyfan för att behöva vara trevlig hela tiden

Kajakpaddlingen, tältandet och nationalparken var alldeles förträfflig, ska ni veta! Just nu däremot känns allt ganska pissigt.

Tillbaka i Sydney där vi bor ett par nätter hos vänner till Alex och just nu är det alldeles för mycket folk, barnskrik etc runt mig.

Fyfan vad det är uttröttande att behöva vara trevlig och träffa folk en inte känner hela tiden. Ständigt tänker jag på hur de uppfattar mig. Alldeles för ofta tänker jag att de inte tycker jag verkar superhärlig, för ibland är det svårt att vara sitt bästa jag på ett annat språk tycker jag.

Kanske extra mycket eftersom jag anser mig vara superduperbra på svenska och lägger stor vikt i att kunna uttrycka mig så som jag vill. Jag har ju ändå gjort det till mitt jobb. Samtidigt tycker jag väl inte att alla vi träffar är superhärliga heller, men trevliga och okej. Och det borde ju få räcka. Även för mig.

Nej, nu ska jag lämna det här alldeles för livliga huset och träffa Ida och prata SVENSKA. Älskade, underbara Sverige (förutom hösten och vintern i Stockholm då…).

Ps. Jag tror jag har PMS också. Eller bara överväldigan och hemlängtan.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..