Det här med att vara frivilligt ”hemlös”

Ursäkta tystnaden här på bloggen! Tiden sprang iväg medan jag koste mig i Stockholm.

Det är få saker jag uppskattar så mycket nuförtiden som när jag och Alex kan bo på samma ställe i flera dagar. Gärna en vecka. Efter att ha levt i en resväska i åtta månader (gör fortfarande det dock) är det ljuvligt att få låtsas i några dagar att vi har ett hem.

Nu lånar vi en kompis lägenhet i Stockholm och vi är så tacksamma för det. Äntligen kan jag få laga mat till oss, göra precis det vi vill till frukost och ha en stor prästost i kylen. Att kunna handla saker som man vet att man kan ha i en hel vecka framöver, det är lyx. Dessutom är det mycket lättare att äta hälsosamt när man kan laga själv – och hittar allt man är van vid i matbutiken. Men det har jag redan nämnt i förra inlägget.

Det är lite roligt faktiskt när vi träffar nytt folk. Vi får alltid frågan om var vi bor och folk blir alltid lika förbryllade när vi svarar ”Eh, vi bor inte riktigt någonstans…” och sedan måste vi förklara att vi varit ute och rest mest sedan i höstas och att Alex flyttade tillbaka till Europa efter 15 år i Sydney och att jag har en lägenhet i Stockholm som jag inte bor i för tillfället.

Efter sommaren är det dock slut på kringflackandet och då, äntligen, ska vi börja skapa vårt eget hem. Jag längtar så.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..