Malin Berghagen
Kommentera - 1 kommentar
Föregående artikel The surfing Buddha

The surfing Buddha

Malin

Igår:
Han sitter mitt på golvet som en liten surf Buddha. Vi hade gått in i yogaandningen och det var i början av klassen. Han heter Erik, är 23 år och är en av våra surflärare. Han har surfat i fem år och mediterat i två. Han har även yogat till och från men inte lika mycket som han har mediterat.

IMG_3332.JPG
Alla andra ligger ner men inte han och jag fångas av att han så snabbt hamnar i ett fridfullt läge. Han ser så ”in peace ” ut att jag är tvungen att ta en bild med mobilen för att föreviga det. Jag vill också dit!! Till hans moment.
När jag frågar honom säger han att han verkligen rekommenderar meditation. Att all borde göra det. Och morgonen därefter sitter jag på golvet och försöker hitta hans peace… Jag försöker men inser snabbt att det är nog kombinationen av närvaro på surfbrädan, havet, vågorna och himlen tillsammans med sin egna stund av meditation på yogamattan som gör att Erik når sitt Surfing Buddha moment. Jag måste helt enkelt surfa mer!!

IMG_3383-0.JPG
När jag vänder mig om pekar en av mina yogisar på ett träd bakom mig. Där ligger en jordekorre och vilar. En liten Chipmunk Buddha. Och jag funderar på vad det är som de båda försöket säga mig nu innanjag åker hem,,,, hm. Stay close to the nature… Stay in the moment… Be in peace with yourself and others. Be ” Pura Vida..” Och jag ler.

IMG_3353.JPG

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln We are going to…
Föregående artikel Bästa frukosten!…

Bästa frukosten! Tar med den hem!

Malin

IMG_3375-0.JPG
Vi har alla blivit förälskade i Olams frukost. Äggröra, Avocado, papaya, ananas, glutenfria mandelpannkakor och älskade Gallo Pinto.
Gallo pinto: Klassisk Costa Rica och Nicaragua rätt till tex frukost. Ta svarta bönor och koka i vatten tillsammans med rödpaprika, selleri och lök ( gå efter det mått som står på påsen för kokning av bönor) . Koka riset i en egen kastrull. När bönor och ris kokat klart skär upp lite extra lök, vitlök och paprika. Häll inte ut bönvattnet utan blanda det med riset, löken, paprikan och vitlöken och låt det koka ihop i ca tio minuter. Färdigt att äta! Mums!

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln The surfing Buddha
Föregående artikel Ett farväl.

Ett farväl.

Malin

Dax att återvända hemåt så då också dax att skölja av yogamattan i havet och tacka ödmjukt platsen jag varit på för tiden som varit, skölja av lite Vibes och få med mig lite av Costa Rica med mig hem.

IMG_3334.JPG

IMG_3336.JPG

IMG_3335.JPG
”Tack vackra hav för läxor, lärdomar och gåvor. Tack för skratt, svordomar och ”på’t igen. Tack Costa Rica för ditt Pura Vida, peaceful embrace och healthy foods. ”

IMG_3341.JPG

IMG_3342.JPG

IMG_3343.JPG
”Tack återigen min älskade yogamatta för stabilitet, bus och närvaro. I adore you! ”

IMG_3346.JPG
”Så mina två resekamrater #flippflopp #yogamatta. Tack för att ni bär mig överallt i världen! Och om jag känner rätt så får vi sällskap av en surfbräda också en dag. ”

Kommentera
Nästa artikeln Bästa frukosten!…
Föregående artikel Yogamoment

Yogamoment

Malin


Idag utbrast jag, medan svetten rann på både mig och mina yogis under eftermiddagens yogapass, ”Jag älskar att yoga i värme!! ”Dels för att kroppen blir mjukare fortare. Och det är otroligt skönt för oss nu eftersom våra kroppar är i konstant träningsvärk efter surfen på dagarna.

Dels är det för att du verkligen känner hur kroppen och yogan pumpar ut skräp genom att vi svettas och du renar hela systemet. Och sedan är det ju bara just den känslan att stå på ett yogagolv med inga som helst väggar och runt omkring dig är palmträd, apor och vackra fåglar. JAG ÄLSKAR DET!!

Idag körde vi ett intensivt paryogapass. Vi började förstås lugnt med andning och alla tänkbara övningar för ömma höfter och axlar men sedan började vi leka. :-) Den här Costa Rica gruppen har verkligen blivit en fin tajt grupp och då är det ju ännu roligare när vi ska gå in i de olika nära övningarna. Vi är ju alla rätt svettiga he he he.

Fördelen med parövningar är att du kan själv slappna av medan din yogapartner drar dig djupare in i övningarna. Du kan fokusera på andningen och fokuseringspunkten medan din yogapartner sträcker ut dina muskler.

En av mina favoriter är just den övningen du ser ovan. Min rygg älskar den!! Paryoga är en möjlighet till att komma varandra närmare, få skratta tillsammans och utmana varandra. Att skapa tillit och trygghet men också mod.

Du kan göra paryoga och acroyoga med en vän eller anhörig. Det behöver inte vara en partner. Det är tex jätte bra att göra det i ett företag för att komma varandra närmare.

Usch nu blir jag så där rörd igen… Jag älskar verkligen mitt jobb och att sitta här och titta på alla mina bilder som Love har tagit från vår resa och på mina yogi och yoginis gör mig alldeles varm i kroppen. Det är vår sista dag idag. Imorgon reser vi hem…. På tio dagar har våra kropp skärpt till sig på hur många ställen som helst och då är det enbart genom yogan och surfen. Vilken helt magisk kombination!! Och jag är väldigt stolt över dom alla!! 

Jag hoppas du får inspiration från vår resa till att börja yoga. Att tex börja med att googla på nätet var närmaste yogaställe ligger för dig eller gå ut på arrangören för den här resans hemsida Yogobe som har många grymma videos på nätet som du kan följa. Ta små steg! Gå gärna med någon som är lite mer driven än du. För mig betyder Magnus Lindroth väldigt mycket för att han sparkade igång mig på både acroyogan och Rocket yogan. Och för det kommer jag vara honom evigt tacksam. Så hitta någon att yoga med så ni peppar varandra. På nätet eller på yogastället nära dig. Eller varför inte på en yogaresa? ;-)

Som jag har sagt tidigare så har min höst bevisat för mig hur oerhört viktigt yogan är i mitt liv och vilket fantastiskt verktyg det är i många olika situationer. Vår resa till Costa Rica har också visat mig att detta ÄR min passion och jag kommer inte släppa taget om den. Jag längtar redan efter nästa grupp som kommer till Mallorca i februari. Jag är så peppad!

Förutom yogan så har nu surfen kommit in i mitt liv. Och precis som yogamattan visar mig vem jag är i verkliga livet göra surfbrädan och vågorna det med. Är jag dumdristig kastar vågorna omkull mig och brädan kastar av mig. Känner jag in, betraktar vågorna och försöker bli ett med den kraft som vågorna bär kan jag vara hur stark som helst. Men det bästa av allt är att de båda gör mig lekfull, frisk, busig och lycklig! Så från djupet av mitt hjärta TACK Surfakademin!! 

Nu är det dags att njuta av vår sista dag här i Santa Teresa fullt ut så nu lämnar jag er en stund. Gryningssurfen är avklarad, likaså vår underbara frukost på Olam och nu är det lite shopping som gäller efter lite sköna härliga Gypset klänningar. Sedan eftermiddagsyoga och avslutningsmiddag i solnedgången. Visst låter det jobbigt? ;-) Om ni vill se fler härliga bilder från vår resa kolla in Peters blogg på Yogobe. Love har gjort ett grymt jobb med att föreviga vår resa och många av bilderna finner du där från resan i sin helhet. Hoppas de kan inspirera dig! Kärlek! 

Stor innerlig kram ! Namaste!

Alla foton från Love from Sthlm. 

 

 

 

 

Kommentera - 6 kommentarer
Nästa artikeln Ett farväl.
Föregående artikel Söndagsmys i tac…