Malin Berghagen

Från fina SONJA.

Malin

Sonja Alden är en av de finaste människor jag träffat. Hon hjälper inte bara människor i nöd. Hon försöker också vara en god människa mot dem hon har omkring sig. Hon är underbar!!!   
   

Kommentera
Föregående artikel Vi behöver mötas…

Vi behöver mötas...

Malin

Sitter och äter lunch och bloggar hos Ronen på Simply Delicious. Han och jag hamnar ofta i samtal om kvinnor och män och våra olikheter. Men idag har jag pratat med nästan alla mina väninnor på messanger och FaceTime. Känslorna går som i berg och dalbana för många kvinnor känns det som. Och männen står paralyserade och vet inte vad de ska göra med alla dessa känslor och alla dessa tårar.

  
Han: ”Vad vill du….Kan jag göra något? ”

Hon:”Jag vill att du lyssnar! ”

Han: Ok…

Två timmar senare efter kanske FÖR HONOM osammanhängande berättande om ALLT som finns inom henne.

Hon: Säg något då!!

Han: Men… Ok… Du är stark! Du fixar det här.

Hon: Men jag VET att jag är stark!!! Jag vill att du håller om mig och säger att allt blir bra.

Han: Vadå? Vill du ha min hjälp? Ok… Gumman kom hit så håller jag om dig.

Hon: Gumma inte mig!!!!!

Han: Men alltså va fan..! Jag går och ser på text tv. Ropa på mig när du behöver mig.

Hon: Såååååå typsikt att du ska dra när det är liiiiite besvärligt och krångligt.

Vi kvinnor har gjort vårt utbrytande och växande sedan 1800 talets slut. Hela 1900 talet handlade om våra rättigheter på alla tänkbara sätt. Nu börjar fler och fler män att titta på sitt inre som förmodligen är rätt tilltufsat av frånvarande pappor och mammor som kämpat för sina rättigheter, sina jobb, sitt inre kaos, gått på yoga och sjungit mantran. Ja… Han kommer troligen behöva terapi Big time!! Och jag förstår att han är förvirrad han gör ju aldrig rätt. Paolo Roberto tar sig till förlossningen och står bredvid sin kvinna när hon föder. Vill vara hennes bästa stöd och gör allt för att göra rätt. Så säger han den lilla frasen i en intervju. ” Personalen tyckte jag var duktig bredvid min fru när hon födde vårt barn  ( typ… inte ordagrant.) ” Och han får såååååå på käften av en massa av kvinnor.

Så ja, jag fattar att dom är skraja, behöver gå i terapi och inte vet vad som är rätt eller fel för att pleasa oss. Och så undrar vi varför männen går i gång på bekräftelse från andra kvinnor???

Jag vill tillbaka till vårt ursprung. När vi samspelade. När vi såg våra olikheter och hedrade dom i varandra och gav varandra plats. Just nu är jag rätt arg på både kvinnor och män. Jag tycker vi är lite, ursäkta uttrycket, fuck:ed up. Och vi måste göra något åt det nu för jag är orolig. Världen är i obalans för den kvinnliga och manliga energin är argare och väldigt förvirrad mer än någonsin.

Jag har ett jätte fint minne, jag har nämt lite av det tidigare. Jag går på väg från en bad plats. Han går väldigt lugnt. Jag har en helt annan energi. Ingen av våra energier är fel. Båda behövs. Jag går framför honom…  Jag backar och går bredvid honom… Jag går bakom honom… Jag går bredvid honom igen… Han är på samma plats hela tiden. Jag rör mig runt. Jag störs inte av hans lugna energi. Jag tycker om den. Vilar i den och går sedan framför igen. Uppelever inte att han störs av mig heller. Han vet att jag kommer tillbaka och att jag aldrig går långt ifrån. Båda energierna behövs.

Vi ska gena över en tomt.

Jag säger, ska vi inte bara fråga  om vi får?

Han säger, ”Nej det är ingen idé. ”

Jag tjatar lite.. envisas lite men han står orubblig för han vet. Sekunden innan jag tänker gå och fråga, ”för jag kan själv” , tittar jag på honom och bestämmer mig för att lita på honom. Ingen kommer på oss när vi sen genar över tomten..

Vi fortsätter. Jag hoppar över diken och plockar blåbär. Då stannar han alltid till. Vi går vidare.. Han stannar och hämtar post. Men jag går men känner mig lite ”lost” så jag måste vänta in. Och han går inte fortare för att han ser att jag väntar. Han vet att han kommer fram.

Jag har tänkt mycket på den här promenaden två vänner emellan. Och en kvinna och man emellan. Och jag tycker om den. Den var bra för mig. För vi behöver mötas trots våra olikheter. Vi behöver stanna till och verkligen känna efter innan vi slår till. ” Ligger det här verkligen hos honom eller ligger det hos mig? ”

Jag tror inte på att vara arg längre och slåss. Jag tror att vi måste försöka förstå varandras språk. Säga utförligt vad vi vill. Prata, visa och känna tillsammans. Vi behöver mötas.

Min väninna berättar att hennes son varit på Kristallgalan och att så många tal var mans fientliga. Han ringde sin mor och sa, ” Varför är dom så arg? Vad har jag gjort?” Jag blir så ledsen…. Vi måste mötas. 

För våran trasiga världs skull. Kvinnor och män ( oavsett hetro, homo eller what so ever..) måste sluta slåss och börja sträcka ut sin hand för att mötas i samförstånd. Och för fred och frid. Respektera varandra.

Och jag är ledsen tjejer… Men när en man har svårt att se mig i ögonen för blicken faller ngn sekund över mina bröst tar jag det inte som en förolämpning. Jag tar det som en komplimang.

Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln Från fina SONJA.
Föregående artikel Gongmeditation i…

Gongmeditation i bergen

Malin

Jag har precis varit på Gong meditation i bergen. Det var sååå fint! Det var våran Kundalini YogaLinda som bjöd med mig.   

  
Hon och Chabi kom och hämtade mig i Catalina och så tog vi oss upp till Alaro och Peopletree.   

  Jag vaknade med en vacker afrikansk låt i huvudet i morse. Tårarna kom ganska snabbt och jag var rätt känslig hela förmiddagen. Så att få komma iväg upp i bergen och få lite omfamning var en välsignelse.  

  När jag kom dit var min underbar vän Ronen på plats. Jag blev så glad. Älskar att hänga med den knasbollen.  

  Sedan var det dax för meditation och på varje matta låg ett kort. Gissa vad jag fick?  

  Först Afrikansk musik i morse. Sedan Shaman kortet som är naturfolken i Amerika i i många traditioner. Även vår nordiska. Och tillsammans med Gong.. Som är från Kina/Asien och Didgeridioo ett uråldrigt musikinstrument från Australien så togs vi in i meditation. Kan det bli bättre! Som en enda stor famn omfamnades jag av gamla traditioner och musik världen över. I bergen på Mallorca!   

     
    
  
Tack ödmjukast för en underbar kväll som var så fin.

Namaste!

   

Kommentera
Nästa artikeln Vi behöver mötas…
Föregående artikel Min date för ikv…

And with this..

Malin

….my day begins 
Moola mantra, det mantra jag själv oftast brukar sjunga och det som ligger närmast mitt hjärta är ett väldigt fint mantra att börja sin dag med. Jag lärde mig det på Oneness universitet i Indien. En inre och yttre resa som var väldigt stark för mig. Där jag verkligen fick uppleva att det finns en kärleksfull kraft inom oss som håller oss alla samman. När man sjunger mantrat är det som om man kalla på den kärleksfulla energin att fylla hela ditt inre. För mig är det en önskan om balans, beskydd och inre frid för mina yogis när jag sjunger den på mina yogaklasser. Mer betydelse finner du här

Önskar er alla en fin dag. Kram Malin 

Bild ifrån Be The light, be The one.

Kommentera
Nästa artikeln Min date för ikv…
Föregående artikel Symboler är ibla…