Malin Berghagen

Don't go chasing waterfalls...

Malin

Jag lovade min väninna Cristina och skriva om detta ämne som vi pratade om i morse hon och jag så jag ska göra ett försök och se om det sjunker in i god jord eller inte…. Det är en analys som jag har gjort genom mina egna relationer.

Det är ju så att friarna har ju inte direkt varit frånvarande. SÅ det faktum att jag fortfarande är singel har inte med det att göra. Snarare att jag är i en ganska tuff diskussion med mig själv och bilden om den rätta partnern. Jag gillar mitt just nu fria liv som jag skrev om för några månader sedan och att efter det att ha varit gift i 15 år och haft långa relationer inte letar efter drömprinsen längre. Jag letar inte alls. Jag njuter av att vara kvinna och uppvaktad och väljer noga vem som får kyssa mig eller inte. Mitt kropp är mitt tempel och jag är inte desperat i längtan efter HAN. Jag har absolut blivit förälskad, lyft ovan jord och i längtan. Men accepterar inte riktigt vad som helst. Och ska jag bli ETT med någon igen behöver det vara med någon som förstår den tankegång jag nu kommer presentera. 

 Under 2014 fick jag uppleva en relation som verkligen var ”love at first sight” och passion som fick fönster att imma igen. Men den var utan dialog. Det var mest monolog av mig. OCH senare en relation där attraktion uppstod genom intellektuell dialog. Vi träffades genom orden innan vi ens hade träffats live. Och mellan dessa två väldigt speciella motpoler av relationer så har jag varit på givande date:er med väldigt fina manliga vänner. Men jag har varit försiktig… 

 Under min resa till Rhodos bestämde jag mig för att prova något nytt. Att inte analysera varför jag eller han, vem han nu är, gör som vi gör. Inte analysera vad som låg bakom hans agerande i hans liv innan mig eller i mitt. Och inte heller fråga änglakorten eller mina medium vänner. Jag tittade bara på hur nuet såg ut och stod i det. Och det var både smärtsamt och intressant. Att vägra spel, antaganden, vad menar han egentligen eller gå till minnen som lurar mig att tro på något som inte längre finns här och nu. Jag var BARA i nuet. Skrev det jag kände. Sa det jag tänkte. Berättade hur jag upplevde det. Det var oerhört speciellt. Och väldigt uppfriskande. 

 Åter igen kom jag in på tankarna om Yugen. Vad är det som jag ser framför mig? En båt på havet. Analysera inte vart båten är på väg eller vart den kommer ifrån. Se nuet. Och det gjorde jag med mig själv och de jag hade runt omkring mig. Känslomässig Yoga träning. Big Time!! 

 Så igår ringer en vän till mig och säger, ” Min flickvän är inte snäll emot mig. Hon använder härskarteknik, förminskar mig för att sedan ångra sig. Hon tar tillbaka allt efteråt. Ett medium så si eller så. Och jag är förvirrad. Hjälp mig! ” Så jag testade mitt nya sett på honom. Och sa,

Tänk om det är så att det inte finns någon drömprinsessa eller drömman. Utan bara nuet. Du kommer ALDRIG träffa någon som inte kommer att utmana dig, få dig att bli irriterad eller uttråkad. Så ditt fokus bör vara på vad som gör dig lycklig, passionerad, en bättre människa, levande och som gör att du skapar ditt liv på bästa sätt. Och för att det ska ske måste du vara sann och ärlig mot dig själv och den du lever med.

Jag fortsatte, ” Hur ser nuet ut?

Han svarade, ” Hon gör mig illa och förminskar mig. ”

Jag, ” Vad måste du då göra? ”

Han, ” Säga det till henne. ”

Jag, ” Exakt!! Du kan göra det vänligt. Du behöver inte ens bli arg. Tex ”Det där du sa nu fick mig att känna så här var det meningen? ” Svarar hon ja på den frågan så säger du lika vänligt igen. ” Ok men då är du inte speciellt fin, sexig, vacker ( eller vad du nu vill använda) i mina ögon. Det här vill inte jag ha. Det är inte att vara elak. Det är att vara ärlig och förklara att om du gör så här mot mig tappar du din lyster. 

 För saken är den att vi kan bara vara i nuet. Inte leva på förväntningar om vad som kan förändras eller minnen av vad som en gång var. Och det bästa sättet att få en relation att vara så vacker som den kan vara det är att vara ärlig i den och varje dag rensa bort ogräset som gör att ni båda inte mår bra. Inte känner er vackra, levande passionerade eller en bättre människa. Inte anklagande säga ” Måste du alltid göra så här????? ” Utan lugnt och stilla ” Det där kändes inte bra… När du gör så där upplever jag det så här…. osv” Och då kanske du, din partner eller ni båda inser att ” Det här funkar ju inte? Vi är inte bra för varandra? ”Eller så håller ni ogräset borta hela tiden som modiga kärlekskrigare och relationen blir sann och vacker. 

 Det spelar ingen roll om du lovat inför Gud eller någon präst. Eller om det innebär att den lilla grupp av vänner ni har runt omkring er skulle vändas upp och ner om ni insåg att ni inte längre är bra för varandra. Eller, det vanligaste, barnen skulle bli ledsna. Det funkar inte att leva ett liv pga av alla andra. Det kommer alltid smaka bittert efteråt. Det som funkar det är att prata, vara ärlig och berätta hur du känner och upplever saker och ting. Att mötas i nuet och att våga lyssna, känna in, samtala och SE varandra. 

 När vi inte lever i sanning med vad vi verkligen känner och låter andra styra och ställa över oss genom våra och deras rädslor, drar vår livsenergi ihop sig och skaparenergin, ditt kreativa jag som vi alla bär, den som gör dig till den levande människa du är, förminskas. Dont go there. Dont stop the flow… Flow!!

Så när du är i nuet, i Yugen,

utan att låta vare sig den lilla ( det rädda barnet som kanske en gång i tiden förstod att vuxna, ofta föräldrar kan göra illa dig)

utan den sårade som haft knäppa relationer innan den här

eller drömmaren som längtar efter drömprinsen eller sessan i sin partner.

När du är i nuet och agerar utifrån det som händer JUST NU i er relation så är du sann och får en äkta sann relation till andra men framför allt till dig själv. Det är magi!! Du är Magi! 

 Jag läste någonstans att om du är attraherad av någon och det i sin tur gör att du är förblindad. Ser allt mycket vackrare än vad det faktiskt är och drömmer dig bort om att han eller hon måste vara den rätta. 

Eller också är du rädd vilket kan göra dig kritisk eller dömande. Du vill inte vara förälskad i den här personen. Och du knuffar bort dom. Vi människor gör ju så också ibland när vi tycker om för mycket. 

För att inte skapa bilder om hur han eller hon är i ditt huvud. Betrakta hur han eller hon är i nuet med andra. Hur är han eller hon med sina vänner, sin familj, kollegor… osv. Där har du oftast sanningen om personen i fråga. Jag har lärt mig jätte mycket av det. Att inte skapa drömbilder pga en attraktion. Utan se hur han eller hon är med människor runt sig eller dig. I nuet.

För attraktion och kärlek kan göra att vi inte riktigt ser personen som den är. De är i något silverskimmer.

Men också rädslor att förlora någon kan göra att vi accepterar vår partners beteende fast vi innerst inne vet att det inte är rätt. 

 Efter 15 år som yogi, börjar jag äntligen förstå lite mer av vad Ahimsa ( att inte skada) och Satya ( att vara sann) betyder. Det betyder att stå upp för mig och säga ärligt till dom som finns runt omkring mig ” Det där gjorde ont i mig var det meningen? ” Och att även lyssna när dom som finns nära mig förklarar att jag gör illa dom. För vi kan inte förändras om inte vi berättar vad vi verkligen känner. Vi kan inte växa, bli levande, vackra, ljuvliga kreativa varelser om vi inte pratar och berättar om vårt nu. Vi kan absolut mötas av icke förståelse. Men ingen kan ju ta ifrån dig din upplevelse. Och vi kan behöva stanna upp och acceptera att andra kanske upplever din handling som något som gör ont i dom. Även om det är din sanning. Din väg att gå.

Och som jag sa till min vän, ” Om du upplever att hon gör dig illa säg det. Och om det inte sker en förändring, du inte möts av förståelse då är det dags för dig att gå. Stå inte kvar och stångas med att du vill att den här personen i ditt liv ska förändras. GÅ!!  

 Drömprinsen och drömprinsessan finns egentligen inte utanför dig. Han eller hon finns i dig. Och du finner det kungariket när du lever i nuet och inte i en dröm eller illusion. Och försvararen av det kungariket är också du. Och den man eller kvinna som vill dela det med dig. I vaket tillstånd. I Yugen. I nuet. Inte i det förflutna eller i drömmen.

Don´t go chasing waterfalls betyder att du inte ska leta efter kickar för att du har en trist vardag. Gräset är inte grönare osv… Acceptera det liv du lever. ”Stick to The rivers and the lakes that you used to.” Men för mig betyder det att om du inte trivs i den vattenpöl du står, säg det! Så kan ni, om ni är ämnade för varandra ställa er under nya härliga vattenfall tillsammans. Eller släppa varandra fri. Lev med dem som gör dig levande, sann och vacker.  Så vattenfallen inte blir en flykt utan ett gemensamt äventyr. 

Japp, det var det. En ” enkel analys en söndageftermiddag i Palma de Mallorca.

Puss på näsan!

 

 

 

 

Kommentera - 8 kommentarer
Föregående artikel Hjärtesak

Hjärtesak

Malin

Bor man på en ön och njuter av havet på många olika sätt så är det en ren hjärtesak att ställa upp när trogna havet älskare ber om hjälp att rensa stränderna på vår ö.  

   

Och idag var det dags. Så jag tog cykeln bort till Portixiol för att möta upp ägarna av resturang Duke och andra som ville göra sitt lilla i tacksamhet för vad våra hav och stränder ger oss. Många hade med sina barn för att tidigt lära dom om vad nedskräpning innebär för vår vackra planet.  

   Det var ett himla pillande för framför allt plast som vi slänger i naturen går sönder i små bitar och fastnar överallt. Och allt detta skräp från näten. Hur mycket som helst!  

  

  

 Och det behöver ju inte vara vi på Mallorca som skräpat ner. Allt rör sig med vågorna och strömmarnas hjälp flera 100 mil. Jag hittade plastflaskor, en vattenbehållare till en tvättmaskin och en kondom. Det är så viktigt att vi sopsorterar och tar vårt ansvar. Vart vi än bor.  Och framförallt vi som älskar att hänga vid havet. 

Badande..,

  

Windsurfande…  

Seglande småttingar…  

Fiskande farbröder… Innan jag cyklade hem åt vi bocadillo lunch tillsammans och pratade Mallorca pärlor.  Och jag kom hem precis lagom att hinna med att köpa frukt till kvällens middag med några vänner.  

   

 Ha ha ha! Helt underbart!!! Dom tar en öl medan dom väntar på att få sin fisk de precis köpt eller ska köpa. I Love this Island!   

Så! Nu har jag bloggat klart över en cappucino och Cachao choklad. Macka till lillgrabben! Dags att eftermiddags njuta med en god bok och lite FaceTime med Tess. Här kan ni läsa lite mer om Ocean Clean project. Gå ut och gilla så supportar ni en viktig sak.   

Kram på er!!  

Kommentera - 4 kommentarer
Nästa artikeln Don't go chasing…
Föregående artikel Santorini växer 

Santorini växer 

Malin

Min vinranka ”Santorini” växer!! Det lilla lilla skott jag tog från Santorinis lava mark blir bara större och större!! 

Och många chili frukter och blommor tar sig i Mallorca solen på min terass.     

Lycka! 

Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln Hjärtesak
Föregående artikel Svensk sommar

Svensk sommar

Malin

Svensk sommar… Snart ses vi!! Blidö Gypset yoga retreat! 

 

Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln Santorini växer 
Föregående artikel Tryggheten 

Tryggheten 

Malin

Jag tycker inte om att åka sydväst… Minnen sköljer över mig, magen knyter dig, käkarna biter ihop. Men ibland måste jag för att min son ska få träffa dom han behöver. Vi känner lika han och jag. Idag tog vi taxi dit så han skulle slippa tänka, känna och undra…  

Jag tar bussen tillbaka och lovar hämta honom om en stund. Även om minnen bråkar med mig händer ngt när jag kliver igenom det lilla valvet till de kvarter som är mina. Ett lugn infinner sig. Tryggheten.  
Ansikten jag känner igen. Värmande blickar, folk som ropar mitt namn och säger ” Hola Marlin!!” Mina kvarter som blivit trygga armar runt mig och min son. Ja idag var det så tydligt.   

 Jag pratade idag med en kvinna som är vän till en vän. Hon bor i Barcelona och sa att hon nästan aldrig tar sig utanför vår lilla by när hon kommer hit med sin pojkvän. Och att hon tycker om blandningen av nationaliteter som finns här. Ett litet Venice! Jag känner likadant. Mitt vardagsrum är väldigt stort. Min garderob är en enorm walk in Closer och köket är flera kvarter stort.  

 Nu ska jag sätta mig och skriva om kärlek. För det finns så många nyanser av det. Det får bli en roman. Sedan börja skriva boken om ” Mitt Mallorca.  ” . I juni åker jag iväg på ön tillsammans med en fotograf för att ge er de bästa godbitarna av vårt Mallorca. Men de absolut bästa, dom hemliga… Dom tänker jag behålla själv. Sedan har Fredrik Thomander, som skrev musiken till Jessica Anderssons låt på Melodifestivalen utmanat mig att skriva en sång text. Hjälp!! Han har gett mig råd över hur jag ska tänka. Och jag känner ju hiskligt många textförfattare och ord har jag ju. Så med lite tips och råd ska jag nog få till det.
Det är ju trots allt därför jag bor här. För att få skriva och för vara författare i ett varmt land. Då är det bäst jag sätter igång! Snart ringer ju min son också. 

 Så hej så länge snyggisar!! Förverkliga drömmar!!  

  

Kommentera - 8 kommentarer
Nästa artikeln Svensk sommar
Föregående artikel Blommor i håret