Malin Berghagen

Däck Kaoset - Skynda, skynda .. nu är det bråttom!

Sarah Dawn Finer

Ok..
Inatt åkte vi från spelningen i Vara som ligger i Västergötland och hade efter konserten 120 mil att åka i turnébussen overnight. 120 mil är ca 14 timmar i turnébussen.
En buss av detta slaget får köra 90km/h som snabbast.

Vara tillkom i turnén ett par dagar efter vi gjort turnéplanen och därav så lades den gladeligen till, men .. därför blev det en så lång resa. Annars planeras orterna mer geografisk så det inte ska bli så långa resor..

Allt för förberett, vi rev scenen snabbare med hjälp så vi kom iväg så fort vi kunde, och allt gick bra.. Vi hade två extra chafförer inkallade att köra lastbilen och två st som skulle köra turnébussen så dom kunde bytas av.

Någonstans utanför Västerås, mitt i natten, när vi skulle tanka upptäckte vi att ena däcket hade exploderat.
Oj.. Det var inte bra! Vi hade inte riktigt tid med det..

Vi var tvungna att göra om rutten och åka till jourverkstad i långsam fart för att byta ut däcket ..

Det gjorde att vi förlorade ca 2 timmar och att vi kommer att anlända till Luleå med väldigt liten marginal innan konserten..

Jag har världens bästa Crew, världens bästa band, världens bästa chafförer och vi är alla grymt peppade på att bygga upp scenen så fort vi kan när vi kommer fram.

Normalt kommer vi fram på morgonen samma dag som gig, och har oftast mer än en halv dag för att bygga scen, rikta lampor, fixa ljudet och allt annat som ska göras..
Vi brukar börja klockan 10.00 med det..

Den tiden kommer vi inte ha idag. Så tänk er ungefär en bild som tomtarnas julafton, fast up-speedat..
Så kommer det se ut.. ;)

Vi kommer att klara det och ge Luleå det bästa vi har!!
Det är slutsålt och vi är grymt taggade!
Snart kommer vi.. Eller inte så snart, men vi kommer!!!
Vackert är det i alla fall här uppe!
Puss!!!

Kommentera - 1 kommentar
Föregående artikel Kämpa. Våga .. o…

Kämpa. Våga .. och Vinn!

Sverige..

Ett liv levt i rädsla är ett halvt liv. Vi måste våga säga stopp nu. Vi måste våga öppna upp samtalet, och kommunicera. Prata med, inte prata om.

Förklara och stå upp för att vi inte vill ha ett land där man ska behöva vara rädd eller känna sig diskriminerad på grund av ens bakrund, kön, sexuell läggning, hudfärg eller religion.

Vi lever i en tid av växande hat i Europa. Hat mot varandra. Vi är alla människor. Att ens tro att man ska separera oss eller att man kan göra skillnad på en människa eller en annan människa är befängt?! Hur är det möjligt att vi är här igen, och inte lär oss av historien?

Vi ska inte bygga murar, vi ska bygga broar.

Blir skrämd, ledsen och arg över att folk inte tar hand om varandra och ser längre än till vad dom tror gynnar bara dom. Vi måste ha ett fungerande land och en fungerande värld. Det är vår värld. Vi ansvarar alla för att folk inte ska behöva svälta, dö, lida, kriga, eller att naturen ska överleva. Vi måste vara varsamma med varandra. Oavsett var vi är och hur. Vi ska lämna denna värld till en ny generation och föregå med gott exempel. Våga vägra tystnad. Vi kan bättre. Vi vet bättre.

Mitt inlägg på FB igår om Björn Söders uttalande har delats ca 730 gånger och setts av ca 200.000 personer. Alla har en åsikt, även dom som inte tycker som jag. Byt ut ordet judar mot muslimer, eller samer mot homosexuella. Det är ingen skillnad på vem han pratar om. Han har uttalat sig såhär om alla olika folkgrupper eller minoriteter. Det är hur han separerar människor, och hur han väljer att definiera vem som är eller inte är svensk, som skrämmer mig och som har åter igen väckt debatten. Att han får vara vår talman, med dom uttalanden, och hans järnrörs historia, är helt oförklarligt. #intemintalman

 

Stå upp för dom som inte kan stå upp för sig själva och gör något gott för någon annan.

Ta hand om er själva där ute.

Kärleken övervinner allt. Jag tror fortfarande på det. Jag tänker aldrig ge upp den fighten. Jag tror på oss. Vi kan överösta hatet med kärlek.

Day off idag. 4 gig kvar på turnén .. Kommer bli svårt att lämna alla. Har varit magiskt kul!!
Hann med att landa hemma ett par timmar och passade på att ha en juice dag.. Egen tid. Jobba hemma. Bra grejer.

Kärlek

 

 

IMG_8469.JPG

Kommentera - 5 kommentarer
Nästa artikeln Däck Kaoset - Sk…
Föregående artikel Yoga och Surf me…

Detta är mitt land också - VISA KÄRLEK - INTE HAT!!!

Sarah Dawn Finer

Jag känner precis som Jason Timbuktu sa i kvällens sändning!

Musikhjälpen är det roligaste projektet man kan få jobba med i Sverige! Tack alla underbara 150 pers, som jobbar med #mh14!!

Tack Sverige som visar er generositet och kärlek! Över 200.000 initiativ och över 30 miljoner för att stoppa spridningen av HIV och ge bättre möjligheter till dom som inte har samma möjligheter som oss.

Tack Kodjo, Petter och Linnea för ert fantastiska arbete!!! Ni är grymma!!!

Men samtidigt .. i detta land.. så skämmer detta mig..

Jag hoppas att jag, som är svensk, trots att Björn Söder inte tycker det, och alla ni andra där ute som får rösta, visar att vi i Sverige kan visa lika mycket kärlek för varandra, och alla andra i detta landet och alla människor från andra länder, som vi gör under t.ex Musikhjälpen när det är dags för nyval. Vi som människor får inte diskriminera någon – oavsett bakrund, religion, hudfärg, kön eller sexuell läggning. Hej, Jag heter Sarah Dawn Finer och det här är mitt land också.

 

 

Kommentera - 5 kommentarer
Nästa artikeln Yoga och Surf me…
Föregående artikel VILKEN VECKA!!!

VILKEN VECKA!!!

VAR SKA MAN BÖRJA?!?! Vilken fantastisk vecka!

1. Tack kära publik i Växjö, Göteborg, Stockholm och Uppsala för all er kärlek den här veckan. Ni är magiska!!!

2. Tack för alla fina kommentarer på twitter, instagram och Facebook!!!! TACK!!!!

3. Att få ha 5 fantastiskt roliga och underbara konserter på en vecka, varav 3 på hemmaplan, är en helt obeskrivlig känsla. Jag kan inte knappt ta in all den kärlek jag fått denna veckan och hela turnén av er, publiken. HELT OBESKRIVLIGT!!!!

4. Att få komma till Musikhjälpen med 22752 kr som vi alla tillsammans, publiken, crewet, bandet och jag har samlat in, och att gitarren och bröllop samlat in ytterligare 42.000 kr i kampen för att stoppa spridningen av HIV känns fantastiskt. TACK!!!!!

Att dessutom från alla dessa städer fått några av de finaste recensionerna jag någonsin fått i SMP, GP, EXPRESSEN och DN är mer än vad jag någonsin kunnat drömma om.

Jag är inte ensam på denna resa. Tack Jesper, Ola, Marika, Per, Tobbe, Thomas, Skuggan, Simon, och Johan för ert hårda jobb, för er musikalitet och för att ni skapar denna konsert med mig kväll efter kväll.

På lördagen åkte jag till Uppsala för att sitta nattkompis med Kodjo och Alexander Karim i buren på Musikhjälpen och det var så roligt att vara tillbaka igen.

Men att dagen efter få sjunga på ett bröllop i buren, var faktiskt magiskt. Hur trött man än var, så var det inget jag skulle kunna tänka mig att missa någonsin.

Att få sjunga VALBORG igen dessutom som jag fick avsluta #mh13 med förra året också sista dagen var också nostalgiskt och underbart.

Ja, som ni hör.. Från Motivationsdagen i GBG i tisdags till detta ikväll.. Söndag..Är en minst sagt magisk vecka.. !!!!!

TACK!!!

Nästa vecka är i VARA, LULEÅ, UMEÅ och ÖSTERSUND – och sen – LEDIGHET!

Ikväll sjunger jag hos Lasse Kroner på SVT kl. 20.00!

ÄLSKAR ER!!!!!!

Bilder:

IMG_8434.JPG

IMG_8346.JPG

IMG_8343.JPG

IMG_8425.JPG

IMG_8436.JPG

Kommentera - 3 kommentarer
Nästa artikeln Detta är mitt la…
Föregående artikel Söndag är inte a…