Malin Berghagen

Tycker om...

Malin

..att få ta turkisk peeling och massage med lillgrabben.

IMG_6848.JPG

IMG_6849.JPG</a
Och jag tycker om att gå på Cecilias afropass och se hennes trumslagande älskling ta en tom vattenbehållare för att köra live trumma med deras dotter som mikrofonstativ.
Hälsa, musik och familj! My life i ett nötskal!

IMG_6850.JPG
Det är familjevecka med Springtime Travel i Turkiet. Big time! Och jag och min son myser. Han skulle egentligen inte alls följa med men eftersom vi har lite familjeangelägenheter att ta hand om direkt efter det här i Sverige så fick han åka med. Det blev bäst så. Och han klagar inte trots att hans mor är lite strängare med läxorna än vad hon brukar vara. Jag försöker plugga hans spanska också. Jag är usel!
Kram på er!

Kommentera
Föregående artikel Känslor

Känslor

Malin

Idag har dom varit så närvarande. Jag berörs av minnen som varit så overkligt nära att när jag sträcker ut mina fingrar faller någons fingrar in bland mina. Har du varit med om det någon gång? När du ligger och vilar och du öppnar ögonen så är det nästan som om du ser personen där. Vilandes bredvid mig.

Resan till Turkiet var lång och genom hela natten. Och varje gång jag kom i närheten av oro tog jag mig till minnen som höll om mig. Minnen som jag, då de var i ett NU, trodde väldigt starkt på. Jag har haft det några gånger förut. Även då flög jag. Vet inte varför det känns närmare då… Kanske för att man är uppe i en ren energi. Ovan jordens alla måsten och rädslor som begränsar oss och får oss att inte våga. Bland stjärnorna lyser allt klarare.

Det är som om även om det finns ett avstånd så är vi så nära själsligen. Det är en magisk känsla. Tänker behålla den idag. Även om jag har börjat att acceptera att jag kanske hade fel… Att det jag upplevde bara var en sekund i vintergatans historia. Inget mer.

I eftermiddag blir det turkisk massage och peeling. För ikväll sätter vi igång och jobbar för fullt så sedan blir det ingen vila och ingen ro. Men jag känner på mig att den här känsla av ” Serendipity” kommer bära mig ett bra tag till. Tycker om dess närhet… Och har tilltro till den. Ja jag är naiv. Men det är en av mina bästa egenskaper. Jag tror även på tomten. ;-)

IMG_6845-1.JPG

Kommentera - 3 kommentarer
Nästa artikeln Tycker om...
Föregående artikel Lämnar ön.

Lämnar ön.

Malin

Ja då var det dags att lämna ön igen men bara för två veckor. Nu är det dags att bege sig iväg till Sverige och fixa med begravning och även att ta en vända till Turkiet på jobb för Springtime. Där kommer jag jobba med några vänner som står mig väldigt nära och det känns skönt för både mig och lillgrabben.
Idag när jag stod vid bankomaten kom en man fram till mig som äger en av krogarna här i Santa Catalina. Han kom och beklagade allt som hade hänt och ville visa sin omtanke om oss. Och jag svarade att de vänner som jag lärt känna här, som alla är väldigt nya vänner har varit helt otroliga i sin omfamning om oss. Det har varit omöjligt att känna sig ensam igenom detta.

IMG_6842.JPG
Min mamma och min lillasyster Kristin har ju varit nere var och en för sig och kramat på mig. Men även dom har blivit så omhändertagna av våra nya vänner här.

IMG_6840.JPG
Min mor känner väl mest tacksamhet till Inger som på något sätt har varit de armar som hon själv inte kunnat ge mig när hon varit i Sthlm. Det var väldigt mysigt att se dom båda sitta och prata på min terass och mamma fick tacka henne personligen för alla kloka råd hon gett mig igenom alla känslors berg och dalar. Hennes erfarenhet och nya vänskap har varit guld värd.

IMG_6741.JPG
Jag bestämde mig för en vecka sedan att sluta med min enda kopp kaffe. Och vet ni, kaffe är verkligen inte en bra grej för människor med lite inre stress eller i stressade situationer. Jag mår sååååå mycket bättre inombords inte bara pga alla kramar utan också pga att jag slutat med kaffet. Så har du lite inre kaos och känner dig lite orolig, sluta med eländet!!

IMG_6825.JPG
Jag bad även syrran ta med från Sverige två hudkrämer som förutom får huden att slappna av från stress så hjälper den dig att sova gott pga det lugnande eteriska oljorna. Som ni vet köper jag dom ifrån Eteritique i Sthlm. Jag har dom stående bredvid sängen nu och smörjer in både ansiktet och bröstet med dom. Doftar himmelskt. Ja alla knep är bra utom dom dåliga.
Nu ska jag gå hem och packa klart.

Just ja!!! Jag har tagit bort mitt lilla smycke i näsan också. Kände att det var nog med den nu. Lillgrabben tyckte väl att det var bättre att ha ett smycke där en ett litet hål och det älskar jag honom för. Men…. nä jag vill inte ha ngt som irriterar någonstans just nu. Så det får bli så nu ett tag. Man kan alltid ändra sig!
Vi ”ses”snart! Stor kram ! Malin

Kommentera - 7 kommentarer
Nästa artikeln Känslor
Föregående artikel Stark och sårbar.

Stark och sårbar.

Malin

I vinter finns den att köpa. Min tredje bok! Kan inte fatta att det redan är dags och att vi fick ihop det trots allt drama den senaste månaden. Just den här bilden tog vi bara två veckor efter att Dag gått bort. För mig står den för så mycket som jag kände just då. Hur jag ville gömma mig för världen i en grotta någonstans. Krypa in under armarna av Mallorcas klippor och hav. Bilden visar samtidigt styrka. Jag stod längre än jag någonsin klarat av i den här övningen medan Katarina tog bilden. Jag bär min familj trots ett ben i luften… Och jag är stark utan att tappa min kvinnlighet. Jag är stark utan att tappa min sårbarhet. Jag är inte rädd för att blottlägga strupen och visa mig svag. Är inte heller rädd för att vara naken inför de jag har runt omkring mig. Visa vem jag är in på bara huden. Samtidigt som jag är rädd att falla och slå skallen i backen vet jag att även det kommer jag att klara av. Och jag faller inte. Jag sätter mig ner och tittar på Tess som sitter runt hörnet. Tittar på Katarina som ler. Starka, sårbara, vackra kvinnor jag beundrar.

IMG_6821.JPG
I januari 2015 kommer boken. Men du kan beställa den snart på adlibris och Bokus och få den kanske redan i december.
Kärlek!

Kommentera - 7 kommentarer
Nästa artikeln Lämnar ön.
Föregående artikel Min räddande än…

Min räddande ängel..

Malin

IMG_6819.JPG
Det går verkligen bättre för varje dag.
Men när jag inte kan värja mig från tårarna.
När mitt hjärta krampar sig som det nu gör lite varje dag.
När bilderna rusar i mitt inre och jag försöker gnugga bort dom.
Då tar jag mig till dig.
Ser dig le.
Ser dig gå vid min sida.
Ser havet, stränderna, solnedgången och nuet.
Du är min räddande ängel… Snart ses vi!
Namaste Mexico!

IMG_6816.JPG

Kommentera - 3 kommentarer
Nästa artikeln Stark och sårbar.
Föregående artikel En vandring..