Malin Berghagen

Skönhet

Malin

Den som lärt mig det mesta från grunden är min mor. Och det är hon som en gång gav mig råden om att rengöring är nummer 1 och smörja smörja smörja är nummer 2. Min mor har smörjt sig med olja och fuktighetskrömer så länge jag kan minnas. 

Olivolja har varit ett måste hemma men då inte enbart för matlagning. 1 tsk-msk skulle sväljas med lite citronvatten på morgonen. Och hällas i badet. Min mor duschade nästa aldrig utan badade mest och då var det alla möjliga oljor i badet. Men det här har jag berättat om både här på bloggen och i böckerna. Det är ju dock lite mysigt när vi sitter på terassen i solen och min mor säger: ” Vad har du smörjt in dig med nu? ” Jag svarar att det är mandelolja och lite havtornsolja. Hon blir tyst och efter en stund säger hon: ” Kan jag få lite?” 

Så ska vi ta det en gång till? Jag rengör mig från smink med en kombination av ricinolja (1/3) och mandelolja (2/3) på kvällen. Jag torkar bort det med en bommulsduk som jag blött ner i varmt vatten. Finns jätte bra sådana hos Eteretique 

Där köper jag också min kroppskräm för natten. Smörjer in mig över hela kroppen och vill du spara på den lite så ta olivolja eller mandelolja först och sedan på överkroppen Beauty Sleep så du kan ta in de lugnande dofterna. 

Om jag är orolig över att oljan inte rengjort smink ordentligt på kvällen tar jag ett nytt rengöringskum från Babor. Använder det annars bara på morgonen eller i duschen men super att göra en finishing med innan du likt Kleopatra börjar ladda på med oljor.  Ibland använder jag också deras serum och deras fuktighetskräm som är lite extra gosig på kvällen. Perfekt när huden blivit extra mjuk av mandeloljan i rengöringen. 

Här på Mallorca finns det en helt underbar Aloevera i en sååååå snygg flaska som jag tar i ansiktet morgon och kväll på ren hud lite var tredje dag. Sedan får den sitta en stund innan resten av smörjandet fortsätter. Finns att köpa på apoteken här. Från Solstice 

Jag tar den inte om jag har en Babor kväll. Då funkar Serumet själv. Efter aloeveran kör jag mandel olja eller kokosolja. Oavsett om det är morgon eller kväll. Du behöver inte ta så mycket. Och sitt gärna en stund och smörj in oljan. Så cirkulationen kommer igång i ansiktet. Du får bättre lyster under dagen då. Kokosolja är dessutom bra för lite puffy eyes. 

Så prova dig fram och se vad du gillar. 

Vill du ge huden en extra chans ät 1/2 -1 avocado varje dag. Tänk på att salt INTE är hudens bästa vän så salta inte för mycket på avocadon. Träna på att vara utan. Ta en sup av mandeloljan också om du tål nötter. Bra för lederna. Men köp då mandelolja som på första bilden. Den som är till för mat och hud. ;-) INTE massage olja. 

Over and out! 

PS: nej jag har inte fått produkterna gratis för att prata om dom. Jag betalade ! För min hud är värd det. ;-) Kommentera - 1 kommentar
Föregående artikel Ååååååh

Ååååååh

Malin

Så säger medium Benny Rosenqvist med ett leende: ”Han surfar Eller åker skateboard, har långt hår och har väldigt snygg bred rygg. Du vet som jag gillar. ” 

Jag skrattar och säger handlar det här om mig eller dig? Han skrattar och fortsätter…”Han är yngre än du och han fria och ni gifter er på en strand. Det är bara ni och några vittnen inget mer.  Jag vet vem han är. Ha ha ha! ” 

Jag kastar servetten på honom och ler blygt. Som lycklig singel som precis städat ut gammalskåpmat så känns det lite avlägset. Men så lägger Surfakademin upp den jär bilden på Instagram och ngt kittlar till. Spännande år väntar…. ;-) 

Kommentera - 4 kommentarer
Nästa artikeln Skönhet
Föregående artikel Radera

Radera

Malin

När ngt förändras i ens liv. När du kommer till den där efterlängtade punkten du strävat efter i alla dessa år och du vänder blad. Då är det vi kvinnor går och klipper oss. Nu har jag lovat mina barn att inte göra det så jag gjorde ngt annat. 1. Raderade massor med bilder i mobil. Framför allt på gamla kärlekar. Några fina minnen fick vara kvar men mest blev det Adios!!! 

2. Min äldsta son har hjälpt mig att radera 1600 mail!!! Wiiiieee!!!! 

3.  Jag har raderat MASSOR med kontakter. 

4. Stoppat så ingen förutom dom som känner mig kan maila mig på FB. Så nu känns det både lite sorgligt, läskigt men också galet befriande! Välkommen nya liv!!! 

Kommentera - 7 kommentarer
Nästa artikeln Ååååååh
Föregående artikel Järvsö upp och ner

Järvsö upp och ner

Malin

Tog en snabbvända till Järvsö för att hämta sonen och titta på hur allt blivit med de nya som arrenderar och sköter min mors café! Det har blivit såååå fint! Nu är det på riktigt!!

(null)
Mysigt att vara ” hemma” trots halvbra väder. Men det var som vanligt i mammas backe och fullt i skidbacken.

(null)
Så var det provsmakning och inspektion på Lillbabs Caffär.

(null)

(null)

(null)

(null)
Jag tog en smörgås på Levain ( franskt surdegsbröd) med mozzarella och tomat. Lillprinsen tog en skink och ost toast utan senap. Efterätt en chokladboll var. Min var med extra mörk choklad.

(null)

(null)
Sedan signerad jag lite böcker.

(null)
Och vi köpte lillbabskoppar. Med hennes låttitlar på.

(null)

(null)

(null)
Det var sååååå mysigt att träffa vänner, krama på storasyster med familj och krypa upp i mammas soffa. Jag hittade dessutom min favvotröja genom allt!! Min gröna militär tröja!!

(null)
Nu sitter jag på tåget igen på väg till Palma men med två dygn i Sthlm. Vad ska jag nu hinna med tro?
Stor kram

Kommentera - 4 kommentarer
Nästa artikeln Radera
Föregående artikel Trygghet eller....

Trygghet eller....

Malin

Precis som det finns en skrämmande men samtidigt skön kick i det okända och det nya. Finns det en skön trygghet som är skrämmande i det kända.

(null)
Jag som så länge ratat den svenska kylan, det fyrkantiga och lite färglösa. Och längtat efter det nya, varma och passionerade. Har nu de senaste dagarna njutit av den trygghet igenkännandet ger.

(null)
Och även känslan av att saker funkar. Varmvatten som inte tar slut efter tre minuter, elen som inte slås av så fort du har på två plattor och ugnen på samtidigt.

(null)
Jag tror… Att den här höstens chock i september och ovissheten som kom med den. Får mig att längta efter det jag känner igen. Jag förstår varför människor som varit i trauma och krig ogillar ovisshet och plötsliga förändringar.

(null)
Jag älskar Sverige just nu och Stockholm för den ger mig ngt jag känner igen och kan lita på. Som en kram av ngn du känner. Det är massor som är i ovisshet inför sommaren. Vart ska jag bo? Vilken är den bästa skolan? Men det spelar ingen roll. För vissa saker är som det alltid har varit. Och det är skönt. Nu åker jag till Järvsö!!

(null)När jag skrivit inlägget ovan går jag in på min väninna Alexandra Pascalidous blogg
Och jag blir illamående. Tårarna rinner och jag blir så arg så jag skakar där jag sitter. Trygghet???? I helvete heller!!

Jag har själv fått hatbrev och det är så obehagligt men dom är inte ens i närheten av vad jag vet att Alexandra fått utstå. Denna modiga vackra kvinna. Och hon är sårbar som oss alla andra. Jag har sett hennes tårar när hon varit rädd. Och jag skäms över att vara det svenskaste av svenskaste med en mor som heter Svensson och en far som sjunger om Stockholm i mitt hjärta.

(null)
Så jag ber er alla mina läsare. Gå in och Lovebomba Alexandra på hennes blogg. Dela den!! Sätt ut en bild på henne på Instsgram och visa henne din respekt och kärlek. För tro mig, denna magiska kvinna som är en blandningen av svenska äpplen och fetaost. Kan mer om vårt land och dess kultur, historia och grundstenar än båda mina föräldrar ihop. Ja än dom flesta. Tyvärr kan hon mycket om det rasistiska hat som nu sprider sig mer och mer i vårt land. Och vi måste våga stå emot det. Vara lika modiga som Alexandra!!

(null)

Kommentera - 5 kommentarer
Nästa artikeln Järvsö upp och ner
Föregående artikel Plåtat lite Gyps…