EXPONERINGSLIDANDET

I dagens kolumn skriver jag om Gunilla Brodrejs antika, taskiga och rentav kvinnofientliga text riktad mot Ebba Busch Thors roll som mamma. 

Jag trodde att det tjabbet var över och kontrollerade noga att texten inte var tio år gammal. 

Barn är människor och de ska synas, om de vill. Och om vi vill. Vi tar en mängd mer eller mindre viktiga beslut åt våra barn när de är små och inte kan säga vad de vill. Dop eller inte, kött eller inte, vad de ska heta och så vidare. 

Att publicera barnen på nätet är så obetydligt jämfört med allt annat vi gör med våra barn (applicerar våra rädslor, fördomar och ångest på dem)

Släpp loss. 

Bara släpp det. 

Mina barn visar benen, leker med kniv och halsar rosé. På nätet. De är exponerade och fina och lyckliga. 

 1. Vips al’a vips, nu är ett av mina barn helt plötsligt officiellt tillåten att helt lagligt halsa rosé både på bild och live i television om så skulle va. Men det händer sällan. Mer sällan att hon vill ligga en stund bredvid innan vi somnar (lucky me, hon borgortfsrs de hemma;) och vill prata. Om allt från äckliga youtube- klipp till oro och framtidsdrömmar. Jag älskar. Hon älskar. Vi övervinner allt.
  Så. Låt hjärtat styra, håll förnuftet i hand och ta ett djupt andetag och lev intensivt och närvarande med dina barn. Mer kan vi för sjutton inte göra ♡

  Heja oss!
  Tina

 2. Vilken fin familj, och fina barn. Men vilken modellvacker dotter (inte jag att säga en så. kommentar eg, men erkänn att du tänkt tanken själv?)

 3. Så rolig bild..
  Är 3 barnsmamma som inte heller är rädd för så mycket.
  Mina barn har då inte råkat ut för några olyckor!!bättre lära sig i vardagen..

 4. Jag vet inte om det bara är i min telefon…men hela rubriken får inte plats på skärmen och detta inlägg heter således EXPONERINGSLIDAN.

 5. Mycket bra text, Malin! Ännu bättre än vanligt faktiskt (imho). Älskar bilden på dina barn också!!!!

 6. Ok om man känner starkt mot att barn visas upp i sociala medier men då måste man hitta ett värre exempel än en färgglad krumelur på asfalt. Bilden är bedårande och uttrycker ändå stor respekt för det lilla barnets ibland överdrivna känsloyttringar.

  Malin, vad jag ska säga om din vålds- (kniven) och alkoholförhärligande exponering av dina små vet jag inte 😉 Men ni verkar ha en härlig kväll!

 7. Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Låt var och en göra som de vill. Dagens föräldrar måste fatta tusen val vad och hur de ska göra med allt ifrån barnuppfostran till hur man ska klä sig själv, sitt hem och vad man ska stoppa i sig och hur mycket. Låt i himmelens namn alla få vara och tycka och göra olika. Är det inte det som kallas mångfald? Jag älskar olika. På alla sätt. Det som är rätt för mina ungar är käpprätt fel för någons annans. Det är så tröttsamt med alla begränsningar. Det är livsfarligt att leva. Man kommer dö av det. Njut på vägen. Alla får plats. Ha det så buskul på Grekland Malin och hoppa, hoppas du får frid att få färdigt boken nu. Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..