Kalas, magtag och krokodiler

Stilstudie under ett träd.

På lördagen firade vi Monas treårsdag. Jag hade köpt ett Muminhus med många tillbehör och detta hus gjorde succé. Det finns inget som är så roligt som när barn blir glada för sina presenter eftersom det är så svårt att träffa rätt. Man tänker helt enkelt ”Jaha, jag var tydligen bäst på det här också, där ser man!”

När jag hämtar på förskolan brukar han fråga om bebisen har kommit. Tiden, så jobbig den är ändå.

Och hon är den som har mest problem med tiden. Tiden det tar att vänta ut ett bebissyskon, tiden det tar att komma ut till bilen när vi andra smälter på våra säten. Tiden det tar att pilla färdigt i fejset. Tiden. Inte hennes vän alls.

Han haltar. Han har inte slagit sig eller vrickat foten, det syns ingenting när vi tittar. Det gör ont när vi klämmer på hälen. Jag tänker någon slags hälsporre? Någon som vet något? (Han har gått runt i platta tygskor med Batmantryck, eftersom han älskar Batman, men nu är det slut med det)

Såhär bor Jasmina och Mårten mitt i stan. Det är att ha det lite för bra, tycker jag.

Fyndade hängselshortsen på BikBok till hängselbyxälskaren. 

Det blev ingen tårta för mig eftersom jag var tvungen att åka vidare till ett gästgiveri utanför stan där Joachims jobb Vatten och Samhällsteknik firade tjugofem år. Jag träffade en bebis som hette Selma. Hon kräktes över hela min arm, på klänningen och ner på golvet. Den där varma ilningen som går över huden och man tänker i en halv sekund Vad var det? Och sen Åh, kräks! Jag älskar kräks!

Jag behöver en bebis, nu.

Efter den festen åkte vi vidare till en fyrtioårsfest. Klockan 0:00 kom vi dit, klockan 02:45 kom vi hem. Jag var trött.

En del barn är vattendjur, helt vilda och hoppiga och aldrig-gå-upp-iga. Andra barn är lite mer ”JAG FICK VATTEN PÅ MAGEN” varpå de gråter lika många tårar som det finns vattendroppar i havet. 

Det är en härlig bild, men om ni kände till hur det är att vara 38 år och ha en pappa som aldrig slutar med sitt TJAT om att plocka upp leksakerna efter sig så skulle ni välja att vara obadade för resten av livet. 

Han ville inte äta ris och grönsaker, men pizza från stan gick bra. 

Männen tog årets första jordgubbar utan en tanke på kvinnor och barn.

LIKSOM VAR ÄR ALLA JORDGUMMOR?

 1. Jag har en nioåring som haltade och hade ont i hälen. Det blev värre om han sprang runt. Det visade sig att han växt fortare än hans senor och muskler hade hängt med på och han var otroligt stel och spänd i vadmuskler och ben. Vi fick order om att stretcha vaden och baksida ben minst två ggr om dagen. Det hjälpte och var över på någon vecka eller två :)

 2. Det där med hälen känner jag igen. Har haft 2 grabbar med samma symtom (nu 16 och 19). Det är någonting med att det växer och blir ett glapp som någon skrev. 16-åringen fick till slut hälsensinflammation och fick gå till sjukgymnast och vi höll på med övningar som inte hjälpte ett skvatt. Sen hörde vi av en klasskompis som gick till en riktig fottekniker (tror jag det hette) privat som gjorde inlägg. Han kollad fötterna o belastning i en spegel (man såg att ena foten var helt typ skev) och gjorde sedan gipsavgjutningar och inlägg – perfekt! No more pain. Vi har gjort om inläggen för de blev för små men nu är det onda borta!

 3. Nä, Mona o bebisen är väl Jasminas o Mårtens, o sen har de en större flicka som gissningsvis är Mårtens från ett tidigare förhållande. Eller??! Malin, vi vill ha ett släktträd tack! Samt info om ”Elins nya kille”!!

 4. Goggla på Severs skada, det är inget farligt och går över men man kan behöva en hälkopp eller inlägg om man är en studsig och hoppig liten man! :-)

 5. VILKA balla prickiga tårtor!! Har dragits med min sketans hälsporre i ett år nu, men så är jag också medelålders och trind (eller kan det vara för att jag är elitidrottare…;-)). Om man trycker under hälen och det gör ont kan det vara hälsporre. Om det gör extraont på morgnarna eller när man har suttit stilla länge och sedan går, kan det också vara hälsporre.
  Hoppas att han slipper ha ont oavsett vad det är.
  Kram Lena

 6. Förlåt för OT kommentar men, har Jasmina skaffat sig TRE barn på TRE år???
  Om så är fallet är jag väldigt imponerad.

 7. Min dotter som nu är 9 har till och från haft ont i ena hälen fast liksom på baksidan där hälsenan sitter. Ont vid fysisk aktivitet och beröring. Vi har varit på ett flertal undersökningar och även röntgat och läkaren konstaterade något som jag inte kan återge på ett korrekt sätt men det har något med nån liten platta i hälen som liksom blir överansträngd och det kan då bli som ett litet ”glapp” som att ngt liksom sitter lite löst. Det brukar växa bort sa hon. Bra förklarat va? ;-) hälsn. hönsmamman

 8. Såg nått på Nyhetsmorgon (typ i förrgår?) om idrottande ungar som fick ont i hälen. Det var väldigt vanligt tydligen. Man behövde ha nått litet inlägg i hälen på skon. För att skelettet blev överbelastat, eller nått sånt. Kommer inte ihåg vad åkomman hette dock…

 9. Först tänker jag att jag mitt drömboende är mitt ute vid vägs ände. Där lugnet och ron finns. Där blommorna blommor och humlorna surrar. Sen tänker jag att efter tjugo år i förskingringen så skulle jag nog kanske vilja bo precis som Jasmina. Allt på en gång liksom. Både nära till barnens aktiviteter och humlornas surr. Sen tänker jag en gång till och då inser jag att jag har precis allt. Jag bor nästan mitt i stan i en lägenhet (med balkong och lite humlesurr) och sen har jag en husvagn som kan föra mig precis vart jag vill i hela skogsluften. Så… Det bästa är nog för Jasmina och hela hennes härliga familj att bo som Jasmina. Och du Malin… Jag tror att du trivs ganska bra med den lilla täppan du och Joakim har på baksidan som ni kan småbråka om lite. Och den altanen ni har byggt tillsammans tror jag inte att du skulle vilja byta bort för alla Jordärtskockor i hela Småland. Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..