Slutkommentar, sedan stänger vi bråkgate

Del tre

Varför satte jag en lapp på bilen? Ja, inte gjorde jag det för att hjälpa dem. Jag gjorde det för att jag ville att de skulle veta att de hade förstört för oss.

Hade jag hört att någon for illa hade jag självklart ringt polisen, men detta var ett bråkande högljutt par och det är allt.

Jag är ledsen om ni tycker att vi gjorde fel. Eller vad säger jag, det är jag inte alls. Vi gjorde det som var rimligt utifrån vad vi hörde. Om något så ska de vara tacksamma att vi inte ringde polisen då det hade blivit förnedrande för dem.

Jag tror att vi alla besitter någon slags aning om saker och tings natur. Vår aning sa oss att det här inte var något som myndigheterna hade att göra med.

Det känns ju lite märkligt om ni tror att jag skulle bo vägg i vägg med någon som far illa och bara tycka att det var jobbigt för mig och sätta upp det på samma konto som folk som inte respekterar tvättstugetider. Men det är inte mitt huvudbry, inte det minsta.

 

 1. Vem har sagt att just mannen skulle slå kvinnan? Det kan absolut vara tvärtom eller vad har du för fördomar? Varför tar du på dig att kategorisera bråket som inget allvarligt? Är det din sak att avgöra? Du hade ju hört dunsar och tänk om kvinnan knuffade den gamla mannen illa? Att man inte vädjar är inte kvitto på jämnlikt bråk. Men bra att du är så duktig att du kan lova att det inte var allvarligt, skönt att höra. Sen har par där en blir misshandlad gäster och middagar ändå för man vill inte visa utåt hur man har det.

  1. Helene, för miljonte gången: JA, det är min sak att avgöra. Eftersom det var JAG som bodde vägg i vägg.
   Hade du bott där hade det varit DIN sak att avgöra.
   Förstår du skillnaden i min sakliga illustration med utvalda versaler?

 2. Jag tror lappen kan ha riktigt god effekt. Kanske en av dem inser hur skruvat deras förhållande och sätt är när nån utifrån skriver sådär, att hen får upp ögonen för vad de faktiskt håller på med. Lätt att bli hemmablind liksom.
  Tror många hakade upp sig pga rubriken och tror att det var en osäkerhet om huruvida du skulle ringa polisen eller inte. Plus det dåliga vädret, man har fan inget bättre för sig just nu 😄

 3. @Ellen: Märkligt. Jag träffar väldigt, väldigt ofta på goda, rättvisetänkande människor här ute i verkligheten. Betydligt oftare än onda, orättvisetänkande i alla fall. Gör inte du det?

 4. Lite märkligt att det finns så många goda, rättvisetänkande människor bland kommentarsfälten på nätet och så få synliga i verkliga livet… Bittra elakingar måste ju dölja sina rätta jag ute i verkligheten men det kan ju knappast vara fallet med De Goda.

 5. Hur ORKAR du Malin? Helt ärligt? Frestas du ibland att enbart skriva sånt som inte går att missförstå – om det nu öht går – eller tänker du att ‘den här gången läser nog folk vad jag verkligen skriver’?
  Jag beundrar dit tålamod, verkligen.

 6. Bra att ni satte en lapp på bilen. Punkt! End of story! Alla godhetsapostlar kan gå och lägga sig, be en bön eller göra något annat meningslöst så fortsätter vi andra med våra liv. Bra där Malin

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..