Nu är det sluttramsat

Mitt första och sista ord i den här frågan som är så fruktansvärt dum.

Sedan ett tag tillbaka följer jag med stor förtjusning bloggen Bloggbevakning. En hysteriskt rolig blogg som dokumenterar i princip allt som händer i bloggvärlden.

För ett par dagar sedan läste jag med förvåning ett inlägg som handlade om vilken typ av bloggare man ska vara.

Doftljus och härliga frukostar ställdes mot ”vettigare” saker som ”ärliga inlägg” och ”livet som det är”.

Sickena dumheter och jävla trams.

Är det så vi ska se på kvinnor och deras färdigheter? (Eftersom det är kvinnliga bloggare vi pratar om) Att vi kan vara det ena eller det andra? Och att det andra, mellan raderna, är mer värt eftersom man är så autentisk?

Att om man fotar ett doftljus från Voluspa i motljus bredvid senaste numret av amerikanska Vouge och en skål bovetegröt med acaibär så är man ointressant?

Jag älskar att följa alla möjliga bloggar, olika syften, olika nöjen. Men bakom samtliga bloggar står kvinnor med olika kompetenser, olika bakgrund, olika driv. Men sannolikt samma djup, bara mer eller mindre uppenbart.

Och framförallt. Jag älskar att veta att kvinnor kan vara ALLTING PÅ SAMMA GÅNG.

Så lätt det är att avfärda en tjej/kvinna som ytlig och spånig baserat på vad hon lägger upp på en blogg. Så pantat och endimensionellt att sprida uppfattningen att en kvinna som inte lägger upp fula bilder av sig själv och sitt badrumsgolv med smutsiga underkläder inte kan lägga ihop ett enkelt mattetal.

Vilken unken kvinnosyn, presenterad av andra kvinnor.

Jag och min begåvade mångsysslande vän Clara är två utmärkta exempel på kvinnor som bloggar om allt. Om sorg och smärta, om vackra saker, om samarbeten, om mode, om barnuppfostran, om familjen, om våra tillkortakommanden. Om grötfrukostar där disken inte syns.

Och om vi skulle skala bort allt som är ”vardagligt” och ”sant” så skulle vi fortfarande vara samma personer. Bara mer privata och mer inriktade på ett specialområde.

Nu orkar jag inte tänka på det här mer.

 

 1. Clara: Bloggbevakning har inga live-sändningar om Anna Book. Det är Anna Book som har live-sändningar om Anna Book. Vad tycker du om dem?

 2. Hur kan du tycka den bloggen är ”hysteriskt rolig” med all den mobbing och påhopp där är,
  både av henne själv som publicerar och hennes följare som kommenterar. Är bara inne och läser där ibland och det räcker.
  Hälsningar Skåne.

 3. Hej Malin och alla. Jag håller med dig om det du skriver, att variation är viktigt i en blogg. För just mig är humorn och pennan kanske det viktigaste, därför blir det inte läst många fler bloggar än din ;) En sak bara – du nämner samarbeten.. Jag kan inte förstå att någon enda läsare kan tycka att det berikar en blogg. Det kanske är ”nödvändigt ont” för att bloggens ekosystem ska gå runt – men blir det för mycket, som hos vissa ”influencers”, så tar det död på bloggen som forum (min prediktion). Med det sagt så tycker jag att du håller dig på rätt sida än så länge. Fortsätt med det och fortsätt med inlägg som det roligaste någonsin: ”Riklig mens”! Skrattar fortfarande, flera år efter!

 4. Du säger att du med förtjusningen följer Bloggbevakning och att det är en hysterisk rolig blogg!!! Har du aldrig sett hur mycket ”hat,mobbing” det förekommer där(vilket jag tror att du sett och är medveten om) Och ändå inte skriver ett ord om det.Fruktansvärt!! Vad tycker du om live sändningar hon har om exp AB??? #femenist #varttogdemstöttandesystranavägen #nejtillnäthat 👊/Clara

 5. Du säger att du med förtjusningen följer Bloggbevakning och att det är en hysterisk rolig blogg!!! Har du aldrig sett hur mycket ”hat,mobbing” det förekommer där(vilket jag tror att du sett och är medveten om) Och ändå inte skriver ett ord om det.Fruktansvärt!! Vad tycker du om live sändningar hon har om exp AB??? #femenist #varttogdemstöttandesystranavägen #nejtillnäthat 👊

 6. Hej Malin och alla fina läsare. Jag har en fråga. Har blivit nyfiken och vill testa en produkt från My Beauty. Det står att alla deras produkter innehåller ”naturliga råvaror” men ingenstans står det exakt vad produkterna innehåller. Det står heller inte vem som driver företaget. Har någon här inne pejl på detta?

 7. Jag tror många dömer alldeles för snabbt. Se bara på några av kommentarerna här. Och man behöver inte läsa eller gilla min blogg, men kanske ska man då heller inte döma mig/bloggen innan man faktiskt kollat in inläggen och sett alla bitar.

  Tack Malin för ett bra och vettigt inlägg. Tycker du är så cool!

 8. Det är väl fritt fram att blogga om precis vad man vill? Sen kan jag personligen inte förstå vad som finns att hämta i en blogg som i stort sett bara handlar om doftljus, fruktfat och power walks. Du och Underbaraclara bloggar om ALLT inte bara ytligt, det finns fascinerande många bloggar som bara handlar om meningslöshet, yta och konsumtion. Bl a den du nämner på Instagram. Jag läser gärna högt och lågt-bloggar men förstår inte hur man kan locka läsare till en ytlig konsumtionsblogg. Ungefär som att bara läsa reklamblad och tycka att det ger någon form av stimulans.

 9. Eh. Jag följer alla möjliga bloggar och att det finns så många olika vinklar är ju bara roligt. Sen har man ju favoriter så klart. Din är ju bäst. Jag gillar humorn och blandningen men det hindrar inte att jag kan läsa en nonsens blogg om skvaller… Jag förstår nog inte ens vad problemet är. Alla visar väl det de vill visa och alla får väl skitiga strumpor att tvätta och alla är väl hjältar i sina liv. Då detta trams om hur kvinnor ska vara eller inte vara.

 10. Hej Malin, Polariseringen mellan ilsken-feminismen och vanlig mänsklighet blir bara värre. Du ser både det vackra i barn, vardag etc samtidigt som Du kan peka på allvarliga saker. Det räcker att gå till min arbetsplats. Jag kan få höra ”varför sminkar Du Dig, varför har Du högklackade skor” i alla evinnerlighet. Jag råkar vara blond, har långt och lockigt hår – av naturen. Men det anses vara bimbo-aktigt. Nej, jag tror inte att Nord-Korea ligger i Stilla Oceanen eller är en konstig valuta, dvs jag klarar mig jättebra med det jag har bakom pannbenet. Och det värsta, jag skulle aldrig klä min grabb i klänning, han skulle aldrig dessutom inte sätta det på sig. Men då får jag höra av genus-besserwisser att jag måste läsa på om genus. Vad? Om inte ens mina föräldrar kunde få mig att göra någonting jag inte ville, hur skall då en genus****** kunna göra det? Välgörande balans eftersökes.

 11. Jag är en sån där smygläsare, som läser men sällan kommenterar.
  Denna gången hamnade jag här vi ditt Instagram och den bloggen dvs Englas kan vara ngt av det tråkigaste jag varit med om, erkänner att jag inte varit inne jättemånga gånger på hennes blogg just för att jag upplever den utan själ och med en himlande massa adlinks och/eller smygreklam.
  Din blogg läser jag dagligen för att den har själ och handlar om allt mellan himmel och jord.

  1. Absolut, jag förstår.
   Och då låter du ju bara bli att läsa Englas blogg.
   Att ställa livsstilsbloggar med ”mode och frukost” mot sin egen blogg visar bara på en stor osäkerhet.
   (Tack för beröm)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..