Här kommer mina svar till era frågor…..

Kul att läsa era frågor och jag läste varenda en. Jag kommer att göra en sammanfattning av er frågor så blir det lite lättare att svara eftersom vissa av er hade liknande frågor :)

1. hälsa på mej…..jag har ju haft många besökare här från Sverige och det har varit mycket trevligt att få se era glada ansikten. Ni får låta mej veta på bloggen när ni kommer till Kalifornien.

2. vad pratar vi för språk…..vi pratar engelska hemma, Sara pratar även svenska och franska, Hanna förstår svenska och pratar spanska, Emma och Nicho försöker att förstå svenska men det går inte så bra. Emma läser franska i skolan och Nicho ska läsa spanska nu när han börjar high school. Kamran pratar persiska men inte hemma så ingen av oss pratar persiska. Förutom att jag lagar persisk mat som är supergod.

3. hur lång är jag……jag är 180 cm lång och är helt ok med det. Jag har på mej höga klackar och sträcker alltid på ryggen. Min sko storlek är 42 och de flesta märken gör nu deras skor i storlek 42 så tack för det. Jag lägger ner nästan alla byxor och kjolar som jag köper. Jag tycker inte om när det är för kort i benen. Så när jag köper byxor så kollar jag alltid att det finns en bit som kan läggas ner. Jag tycker att långa kjolar, klänningar och bootcut jeans är supersnyggt om man är lång. Så alla ni som är långa låt inte det bli ett problem för er utan på med klackar och sträck på ryggen :)

4. Svenska Hollywood Fruar….har inget annat förutom gott att säga om det!! Det har varit roligt från början till slut att filma och spexa omkring. Jag har träffat många nya vänner som kommer att vara livslånga vänner och bekanta. Nej jag är inte trött på uppmärksamheten jag får när jag kommer till Sverige. Vår familj är inte känd här i USA så upplägget passar utmärkt. Jag tror att det kommer att bli en super säsong av SHF nu till hösten :) Missa inte den!!!

5. Mindy…..min bästa vän. Mindy flyttade hit med sin familj från Georgia för ca 9 månader sedan, ringde på min dörr och sa hej. Vi är friends soulmates. Vi tänker och tycker lika, inget är viktigare än familjen! Mindy är lyckligt gift med tre döttrar och en son. Nicho och Clayton är bästa kompisar. Mindy är rolig, smart, glömsk ibland, virrig som mej ibland, älskar blommor och att pynta och fixa i hemmet, hemmafru, lagar mat varje dag och dukar jättefint för sin familj. Dom har 4 hundar och hennes man Randall är en jätteduktig veterinär. Mindy kommer att vara med i SHF och vi har jättekul när vi filmar. Vi är som Lucy och Ethel i  tv-serien I LOVE LUCY.

6. Stockholm….jag kommer till Stockholm tillsammans med Mindy och vi landar 1 aug och åker hem den 7 aug. Jag ska vara konnferencier tillsammans med Jean-Pierre Barda på Mr.Gay 2012 den 3 aug Stockholm Pride. Ni kommer inte att kunna missa oss när vi är ute på stan och shoppar eller står i kön för att köpa lite mjukglass.

7. mode, smink…..jag älskar hippie stil med mycket spets och romantik. Favorit jeans är Jbrand bootcut or flare syle. Älskar att klä upp mej men trivs bäst i sweatpants and a loose tank top. Jag är ganska duktig på att snitsa till en outfit. Jag tar otroligt bra hand om mina kläder och avskyr fläckar. Jag ger mina barn eller min hushållerska kläder som hängt med ett tag och dom blir jätteglada. Mindy är jätteduktig på att matcha ihop kläder och hon hjälper mej mycket när vi ska gå på stora partaj osv.. Jag använder YSL, Mac, Chanel, Makeup Store, Bobbi Brown, Nars och Makeup For Ever när det gäller det mesta av mitt smink eller hudvårds produkter. Sen har man ju vissa specialare från andra märken som är helt fenomenala när det gäller hudvård som jag också använder. Jag kör nästan samma smink rutin till vardags som till fest. Jag har inga problem att gå utan smink.  Alla i min familj har elektrisk tandborste and we love it.

8. mitt hår……love it!!!! Ja jag har extensions därför att jag älskar långt hår. Jag byter mina 4 gånger per år och har en jättebra kvalite. The extensions sliter inte på mitt eget hår som fortfarande är tjockt och friskt.  Mitt hår har den senaste månaden varit jättetorrt och frissigt men det beror på att jag har lockat och fixat med det inför SHF inspelningarna. No problem säger jag och stack till frissan och klippte av lite och sedan gjorde en mega inpackning. Det börjar se bättre ut nu. Jag använder ett schampoo/conditioner som heter Unite och är nöjd med det. Jag har tagit en break från Pureology, tycker att det torkar ut håret. Jag har även använt produkter som jag har fått från Sverige bl a Vision Haircare. Jag kör fortfarande med Moroccan Oil och tycker att det är fantastiskt. Det behövs inte så mycket så en flaska räcker länge. Bra investering. Lockar håret med en babybliss locktång den är rosa och storleken är 1 1/4.

9. Molly och Bella….är våra hundar. Bella är 6 år och är en Pudel/Maltese. Bella är rolig och älskar när det kommer folk på besök. Då ska hon visa varenda leksak hon har. Darrar och gäspar för fullt i bilen när vi åker till the groomer som tvättar och klipper hennes päls. Molly är 7 månader och är en Maltese. Hon är så liten och glad. Älskar att stöka till med hennes leksaker. Bella och Molly är nu goda vänner. Molly har en syster som heter Chloe och det är Mindys hund. Vi köpte dom tillsammans och dom leker nästan varenda dag. Får Molly och Chloe ett tillfälle att smita ut genom framdörren så springer dom hem till varandra för att leka. Bella och Molly ska få sova över hos Mindy på fredag när vi ska till Catalina Island och övernatta.

10. Christian…min lillebror är här för att vara lärling hos Kamran och lära sej allt inom Real Estate. Han har sitt eget ställe tillsammans med roommates. Han betalar för sej själv och lever inte på oss och har heller aldrig gjort. Han är en arbets myra och slukar upp allt för att lära sej och få erfarenhet av Kamran som är en otroligt duktig businessman. Vi är stolta över Christian och han är en mycket omtyckt person i vår familj. Han har nu besök av hans kompisar från Sverige så han underhåller och fixar så att dom ska ha det kul. Jag ska även bjuda hit dom på en BBQ nästa vecka.

11. Maria som hon är……älskar att vara svensk i USA man blir alltid bemött på ett positivt sätt. Jag är nästan alltid glad och har många vänner och bekanta. Folk tycker om att omge sej med glada positiva människor. Jag har inga problem att säga förlåt om jag sårat någon. Jag lever inte i det förflutna därför att det går inte att ändra. Jag ältar aldrig om gamla saker. Jag försöker att alltid förbättra mej själv som person. Jag är självständig och väldigt envis. Jag och Kamran har byggt vårt liv på att jag är hemma med barnen och han jobbar. Det har fungerat för oss fast nu har det ju ändrats om lite. Jag jobbar ju själv nu och Kamran tycker att det är jättekul. Vi stöttar varandra i både vått och torrt. Bråkar väldigt sällan och gör vi det så går det över ganska snabbt. No big deal! Vi har varit tillsammans i 25 år, gifte oss i Las Vegas och är mest stolta över våra barn. Vi är ärliga och skrattar ofta tack vare att jag är så rolig. Jag kommer aldrig att glömma alla glada minnen från min uppväxt tid i Sverige. Hej alla som går på St:IIlian skolan i Västerås. Ja det var en rolig tid i Västerås och Skultuna. Jag gråter varenda gång jag ser min mamma, hon är min idol. Vi kommer nog inte att bosätta oss i Sverige eftersom vi har nu startat vårt liv här. Men vi kommer alltid att åka hem och hälsa på såklart. Jag älskar att vara hemma och pyssla och har nästa alltid ett doft ljus brinnande. Jag är själv en arbets myra och slutar aldrig att fixa och dona under dagens lopp. Shopping och att leva i lyx och flär dag ut och dag in är inte på min meny. Jag tror på Gud och älskar min Ten Comandments handmålade väggbonad som hänger stolt i mitt kök.Vi går inte till kyrkan utan jag går på bible study 1 gång i veckan och har gjort det de senaste 8 åren. Jag tar ingenting för givet utan är tacksam för det jag har. Jag glädjs enormt åt andras succsess och har skippat svartsjukan helt.

12. Foto….jag har instagram på min Iphone. Sök bara MariaMontazami så hittar ni mej. Nu kommer ju mina instagram kort in på bloggen och det är ju kul. Jag ber oftast någon främmande människa ta kort på mej och vem jag nu är med. Haha ja jag fotas alltid på samma sida. Tycker att jag blir bäst så ifall fotografen inte är så duktig så blir det ju större möjlighet att kortet blir bra. Man får ju oftast en chans :) Alla andra kort tar jag med min egen kamera Power Shot SX 40 HS. Tycker nästan alltid att kort som jag ser i tidningar på mej inte är så fina. Jag ser blek och konstig ut :/ Jag tycker om Saras och Hannas bloggar och de är de enda jag kollar in på dagligen. Jag vet att det finns så många otroligt bra bloggar där ute i världen och så fort jag får tid så kollar jag in någon kul.

13. Videoinlägg…ja det har jag glömt nästan. Lovar att bättra mej på det.

14. Maria Montazami Collection….jag älskar mina väskor och är jätteglad att jag fått denna chans att designa en egen collection. Vi ställer nu om i företaget och utökar för att kunna växa och bli bättre. Vi ser framemot att kunna visa er nya produkter mycket snart inklusive en MMC plånbok. Jag återkommer med en rapport efter mitt Sverige besök :)

15. små saker…ja jag älskar de små lukta gott pappret som man lägger i torktumlaren. Finns kanske inte i Sverige men jag ska lotta ut dom här på bloggen nästa gång. Det heter Bounce och är en fabric softener. Tvätten luktar sommar och friskt. Ögon frans förlängningen gjorde så att jag blev röd under ögonen så jag slutade med det. Men det är många som det fungerar för och dom har jättefina långa ögon fransar. Det finns olika märken så gör en undersökning vilket är den mest omtyckta och köp den om ni vill. Jag köper alltid en Venti Latte och en Venti Green Tea på Starbucks. Lite kanel på toppen på latten. Älskar att ta ett glas vin på kvällen, gärna Chardonnay. Mumsar gärna på Sushi, italiensk eller persisk mat. Lagar god mat själv. Älskar alla högtider men favorit är nog julen. Har börjat gilla dubstep musik. Går på Zumba 3 gånger i veckan med Mindy.

16. saker att göra när man kommer till USA…vi har alla olika intressen så det känns svårt att rekommendera saker förutom de klassiska saker man gör när man kommer hit. Vår favorit amusement park är Knotts Berry Farm no doubt about that. Älskar San Fransisco och allt som erbjuds där. Självklart så måste ni besöka en Outlet  Mall och handla billiga och bra saker som kanske inte finns i Sverige. Jag rekommenderar att alltid göra någon form av resplan och sedan läsa om de olika besöks platserna på internet. Kul att veta vad just den staden har att erbjuda. Vi tycker om att besöka Hearst Castle på vägen upp till San Fransisco och Napa Valley

Ja det var väl lite att läsa om mej och jag skulle kunna sitta här i flera timmar och bara skriva men nu får det räcka för den här gången. Vi firar 4th of July!!! USA Independence Day…vi är bjudna till grannen för lite partaj och sedan ska Mindys och vår familj träffas och vi ska kolla på alla fireworks som kommer att skjutas upp i luften kl. 21.00

Kram Maria

 

 

 1. På Let`s dance sa du att du alltid haft så här tjockt hår. Sååå Är det extensions. Shame on you

 2. Hej maria du är min idol gilla dig mest. Sen din väninna hon är super härlig kvinna. hälsa henne så gott jag skrattar ni spexa och skoja dansa ni är coola gillar det..massor varma kramar fia

 3. Hej,
  Jag är en SWEA-medlem som bor i La Jolla med min familj, vi flyttar hem i slutet av juli och tänkte göra en utflykt till Laguna Beach ich undrar om det är möjligt att få komma förbi dig och hälsa på? Om det skulle vara OK med dig så maila mig gärna så kan jag skriva och berätta lite mer om vilka vi är :)
  Kram

 4. Hej Maria,
  har last din blogg lite sporadiskt eftersom jag sjalv bor pa Irland sedan 4 ar och det ar intressant att lasa om en annan utlandsvensks liv och funderingar. Du verkar ha gjort helt ratt: anammat det basta fran Amerika och behallit det basta fran Sverige. That’s the way to do it!
  Undrar om du vet hur det ar stallt med att jobba som veterinar assistent i Amerika? Ar det knepigt att fa jobb om man kommer fran Europa? Har precis avslutat min veterinary nurse utbildning har pa Irland. (Tankte att du kanske vet nanting eftersom Randall ar veterinar…)
  Kramar,
  Daniella

 5. Kul att läsa :) Jag undrar lite hur ert liv såg ut när K pluggade? För han har pluggat till mäklare eller? Kram till dig från mig :)

 6. Hej bästa Maria.
  Va` kul att läsa om dig…jag är lika lång som du så då kan jag bära skor med klack, eftersom du gör det. Sträcker på ryggen gör jag, gillar min längd också.
  Ha det så gott.
  Kram
  Inger i Söderköping

 7. Hej Maria! Det hade varit jättetrevligt att få träffa dig när jag och min mamma åker till Usa. Vi åker den 11 Juli. Vi ska vara i L.A först och sen efter en vecka åker vi till San Fransisco. Jag förstår om du kanske inte vill skriva ut vart du bor men om du vill/kan kan du kanske skicka ett mejl?
  Kram

 8. Hej Maria! Så otroligt rart av dig att besvara alla frågor. Du är en faktiskt en begåvad bloggerska.

  Jag är finlandsvenska bosatt i Atlanta, amerikansk medborgare för längesen. När jag åker till Finland på sommaren så är jag alltid så förvånad och besviken att många många finnar har så specifika och negativa fördomor om USA. Särskilt dom som har aldrig besökt, vilket jag tycker att lagom dumt. Man fattar att amerikansk utlandspolitik går folk på nerverna, men visst finns här så mycket fint, positivt, och roligt.

  Jag undrar bara vad svenskar säger till dig ang. ditt liv i USA och det amerikanska samhället. Vore intressant att höra om dina upplevelser…

 9. **BästaMaria**
  Såå fint du svarat och skrivit underbara Maria:-))Du är för go:-))
  Så kul att ni ska vara på priden,då skulle man ju vilja dig men det är omöjligt just nu:-(Skulle verkligen vilja träffa er..får åka in å kolla i stan men blir nog svårt att se er:-(
  Hoppas du haft en toppen dag och ha gärna fler frågestunder för det var verkligen superkul:-))
  **Kramisar Anna Nykvist:-)**

 10. Hej maria! Jag är just nu i laguna niguel och stannar här tills den 18 juli! Det skulle vara grymt kul att kunna träffa dig någon gång! Tack för en oerhört underhållande blogg och bra tips!
  Kram Tamia

 11. Hej Maria!
  Tack för dina svar, det var skoj att läsa dom. hoppas du svarar på resterade frågor senare.
  Ha det så gott !
  Kram från ett soligt och varmt Sverige (åtminstonde där jag bor)

 12. Hej Maria!
  Så himla kul det var att få läsa alla dessa frågor&svar om dig själv! Du verkar vara en underbar människa och jag önskar det fanns fler som du här i världen! :) ska bli så kul med nya avsnitt av SHF, ha det gott!

 13. Hej, kära Maria! Tack för att du så öppet svarade på mina och alla andras frågor! Gillar att du är så ärlig! Önskar dig Guds välsignelse och hoppas att i Bibeln du hittar vad som är rätt och i vilka tillfällen det är lämpligt och rätt att vara med.
  Altt gott till dig och din familj!

 14. TACK för den uppgraderingen! Bekräftar för mig och alla som läser din Blogg, köper dina Produkter och Väskor den fina, härliga människan du ÄR! Underbart i dessa tider med många mänskor som har en ”image” och inte är det de visar upp… Det är Trend att vara sig själv! Och du hjälper oss till del att vara oss själva utan högmod eller andra ”konstigheter”! Wow, Maria, det är inte klokt – du är med och sätter ribban högt, men medmänsligt, sunt och – och – familjärt! Lov e from here – Norrköping… Spårvagnsstaden…

 15. Hej Maria! Du verkar vara en så skön och chosefri tjej! Och där varken pengar, det goda livet eller kändisskapet stigit dig åt huvudet. Lite ovanligt, tror jag tyvärr. Fortsätt så och ha det gott!

 16. Hej Maria ! Åh vad kul att få läsa alla svar. ;) Vad roligt att ni kommer till Pride , en god vän till mig jobbar för den och arrangerar den .Nu hoppas jag att vi är hemma i Stockholm nån av dem dagarna så kanske man få se en skymt av er . :) Ha en fortsatt fin dag . Kramis Malin (mallan)❤❤❤

 17. Hej Fina Maria

  Du är en ängel….Tusen TACK för alla svar …Så Nice att läsa….Jag ser framemot när plånboken kommer….

  *** Hoppas ni hade en fin 4th of July ***

  Jätte skojsigt att du och Mindy kommer hit till underbara Stockholm

  Kramisar Nettan ( Logan )

 18. Hej Maria,
  Jag har varit bosatt i USA i lite mer an 3 ar (Washingotn DC) och hade helt missat detta med SHF, hade inte ens hort om det. Nu bor jag i Danmark och upptakte det i veckan pa internet eftersom jag hade lite langtrakigt da min man ar en vecka i Prag for business. Tycker serien ar hel fantastisk och tittar pa 3 episoder om dagen :-D Tycker du ar en fantastisk varm manniska med mycket karisma, du har verkligen den formagan att skapa gladje runt omkring dig och du har arligt sagt forgyllat mina ensamma kvallar denna veckan. Stor tack!

  Nar du blir trott pa business tycker jag att jobba inom internationell development (non profit) borde passa dig utmarkt. Manniskor som bor i fattiga lander runt i varlden behover en sadant som du som talar om for dem att de ska tro pa sig sjalva. Eller kanske UNICEF ambassador som Angelina Jolie eller princessan Diana? JA! Manga varma halsningar till dig over Atlanten

 19. Hej Maria!
  Tack för att du svarade på min fråga. Jättebra svar på alla frågorna. Hoppas ni får en trevlig 4 juli
  firande. Idag har vi haft SOL och +23, toppen.
  Kram från din vän Rose-Marie.

 20. Du är en utav mina största förebilder och det har nog ingen i min krets missat! Så om man skulle kommit till Kalifornien, skulle man fått träffa dig då? <3 <3 Gud va underbart det hade varit!! Kram från Elin!! :) <3

 21. Hej Maria! Jag undrar om du är intresserad av politik. Vilket ideologi gillar du mest? Om du fick ta med dig en sak från Sveriges samhälle som du tycker saknas i USA, vad skulle det vara?
  Stor Kram från Anna i Jönköping

 22. Hej Maria! Jag måste bara få säga tack! Jag är också 180 cm lång och tack vare dej så vågar jag också stolt ta på mej mina high heels! förrestän så träffades vi i våras då du var på besök i Helsingfors, fast jag är rätt så säker på att du inte har någon aning om vem jag var , det var ju fullt med folk där! Därför tänkte jag tacka dej igen här där du kanske ser det och förhoppningsvis kommer ihåg det :) kram Michelle

 23. Hej Maria!

  Vilken trevlig sammanfattning du gjort av frågorna. Ha en trevlig 4/7 nu. Här har varit några fina dagar med sol och varmt. Har badat i sjön, idag var det 19 grader. Men det var skönt för man var så varm i kroppen. :-)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..