Urtråkig dag men slutade superkul!!!

Hej på er alla. Nu har jag pratat med både Svenska och Amerikanska människor angående särskrivning. Vi särskriver inte i USA men särskriver allt i Sverige så eftersom jag har varit i båda länderna precis lika länge så kommer jag att både särskriva och inte,  ca 50% av både det ena och det andra. Det som tog nästan hela dagen  var att sitta på vårt kontor och betala räkningar. Vi är ju så stenålder och fortfarande betalar allt med en check. Förhoppningsvis så glider vi in i den nya uppdateringen av att betala husräkningar på Internet.

Det bästa av allt idag var alla era positiva kommentarer som verkligen gav en själv styrka och glädje. You guys truly (like I have said before) ROCK!!!

I eftermiddag hade vi ett födelsedagsfirande på samma restaurang som vi firade Sara i söndagskväll. Savannah Steakhouse :) Trevligt och Alisa fick jättefina presenter :)

Jag och Mindy gav henne ett presentkort för shopping på Saks Fifth Avenue. Gissa om vi kommer att följa med som tour guides!!!!!

Vet ej om denna klänning är lite för fyllig runt omkring i midjan. Jag älskar kontrasten svart och vitt i allafall. Jag kör mina egna MMC silverhoops med loggan på. Supersnygga!!! Tävling nästa vecka och då hoppas jag att min nya MMC nyckelknippa har kommit in.

Jag och mina gamla goda kompisar. Fun!!!

Jag och Mindy sitter och mumsar i oss en massa god happy hour mat. All mat och vin är halva priset vilket är perfekt när man är en stor grupp. Vi åt kronärtskockor, calamari, avokado springrolls, steak sliders, spenat och champignon dipp osv osv och det var supergott!!! Många skratt och en mycket trevlig kväll.  

Svar….Svar….Svar !

Angående mina röda vida byxor så köpte jag dom i vintras 2011 och märket är Free People. Jag hoppas att det finns ett par kvar i din storlek som cirkulerar omkring på webben.

Ha en trevlig onsdag. Kram Maria

 1. Hallåj Maria!

  Din svart- o vitrandiga klänning är bara sååå supersnygg. Den är inte alls för stor runt midjan. Passar dig perfekt och… jaaa, jätteläcker :)
  Vem skulle inte drömma om en sådan!!!
  En av dina häftigaste klänningar – absolut!!!!!!!

 2. Mindy är so much FUN!!! We love Mindy! Säg åt henne att skaffa en blogg. Hon borde vara huvudperson i SHF ;D Hello Mindy ;)

 3. hej maria din blogg är jätte bra
  skulle vara kul om du hade tävlingar om kanske om något armband eller något bara en ide:)

 4. Igår var du så rolig i SHF när du tittade på sängar med Molly :) Lättsamt och Easy Breasy. Tack för det vilket roligt program. Kram

 5. Härliga bilder och underbart för dig att umgås med vänner. Själv ser jag fram emot lördag och Stockholm :-D

 6. *HejBästaMaria*
  Tycker att du bara skriver som du gjort hitills..det är ju du..Din blogg är perfekt precis som den är..
  Trevligt att träffa vännerna och äta lite gott..
  Din klänning är jättefin,passar perfekt på dig vackra Maria..Ha.en trevlig onsdag du med många kramar Anna Nykvist=))

 7. Nja, tvärtom är det ju med särskrivningen men jag tror det var det du menade ;). Korrekt svenska är ju inte särskriven men korrekt engelska är det å andra sidan oftast. Blir f ö såååå sugen på god mat när du berättar var ni åt för gott. Yum! Fina bilder. Kram

 8. Hej Maria!
  Det är super vanligt att vi i Sverige också särskriver. Jag gör det och många andra. Så du är absolut inte ensam om det! :)

 9. Skriv din kommentar här!Hej Maria!
  Hoppas allt bra med dej.Jag heter Ewa och har precis startat ett smyckeföretag i Sverige.Men jag upplever att Sverige inte är riktigt redo för våra ursnygga smycken som vi köper in från LA. Nu undrar jag om du kunde skriva lite om oss.Jag tänkte jag kan skicka en liten kollektion till dej.Även Gunilla tänker göra reklam för oss.Ha en riktigt fin dag.Kram Ewa

 10. Fast är det inte tvärtom? I Sverige särskriver vi inte men i USA särskriver man det mesta. Jag är superallergisk mot särskrivning haha det värsta jag vet! Men jag får lära mig stå ut för jag kan ju inte gå en hel dag utan din blogg :D <3*

 11. Hej Maria! Måste bara säga att jag gillar din blogg och läser den varje dag. Nu är det så att jag är yrkesskadad, är läkarsekreterare, och jag bara inte kan låta bli att påpeka att det är inte vi svenskar som särskriver, det är ju amerikanerna! Det heter ju ”familjemiddag” och ni där borta skriver family dinner o s v. Men de senaste åren har det där smittat av sig på svenskan, allt fler särskriver i svenskan vilket ju är fel! Så! Nu fick jag sagt det. Men jag tycker inte att det är hela världen att det blir fel ibland. Gillar din blogg för innehållets skull. Du är bäst Maria! Kram! ♥

 12. Ååh!
  Vad glad jag blir när du skriver som du gör ang särskrivningen. Det är klart som korvspad att du skall fortsätta särskriva. Det är ju du…
  Kramar i miljoner / Jane

 13. Din randiga Klänning är verkligen supersnyg!!! Gillar dessa ränder och ojämnheterna ned i kanterna! Blir så snyggt – alltid! Kul med att äta med vännerna! mat förenar oss var vi än är… Det verkar stenålderr med alla checkar! Vad säger Presidenten om detta uråldriga system? Jag älskar verkligen denne facinerande man Barac O´Bama…

 14. Hmm är det tredje Chanel väska som jag ser på sista två veckor i din blogg:)? Eller du bara gjorde kortare axelband?Jag funderar på att köpa en Chanel väska men vet inte om man får valuta för pengarna? Är dem sköna;)? Vad tycker du om kvalite? Hörde att det slulle vara det bästa kvalite som finns.
  Kram
  Tanya

 15. Jag tycker inte att det stör så mycket när du särskriver, man förstår ju vad du menar och det är väl det viktigaste? Och det är helt förståeligt att det svenska språket inte sitter som en smäck när du har bott i USA så länge! Tänk inte så mycket på särskrivning Maria (om du inte vill såklart).
  Ni ser ut att vara ett härligt gäng med brudar på middagen, maten lät god också :)

  Ha det bra och ta hand om dig!
  Kram

 16. Hej fina Maria!
  Ursnyggt kort på dig… men du ser alltid bra ut på korten tycker jag! :) Det är roligt att gå ut med sina vänner, vi är några som bruka turas om att bjuda varann. Det är extra kul när man är på tur att bli bjuden! :) Håller med om att du är en fantastisk människa och jag gillar verkligen att se dig i SHF och här på bloggen! Tack för att du delar med dig! Kul med tävling igen!
  Ha en skön dag! Kram Birgitta N i Östersund

 17. Hej Maria! Du är så otroligt go och underbar. Alltså vem orkar bry sig ang särskrivning. Jag följer dej och struntar fullkomligt hur du skriver. Jag läser innehållet och det ger mej massor av positiv energi. Var nyligen på jobbresa till LA önskade att jag skulle fått en skymt av dej , men då var ni precis i Sverge. En superkram till dej och din fina familj. Jag bär alltid armbander jag vann (svart skinn och silverspänne) kan ej vara utan det. Kramar Barbro

 18. Kära Maria,
  Det är tvärt om. Man särskriver allt i USA, men särskriver INTE i Sverige.
  När du inte vill att någon ska röka hemma hos dig, eller på restaurang, så skriver du ”rökfritt”, vilket innebär att det är fritt från cigarettrök.
  Särskriver du det ordet blir det ”rök fritt”, vilket innebär att du kan röka så mycket som du vill.
  Andra (helt random) exempel på ord man ej bör särskriva:
  skumtomte, sommaräng, matlagningsprogram, sommarlov, parkeringsautomat..

  I USA särskriver man ju (”holiday season”, ”christmas shopping” osv – på svenska blir det högtidssäsong och julhandla, alltså utan några särskrivningar!!), men alltså inte på svenska!

  Kram från en 23-årig språknörd!:)

 19. Du er vakker, både utenpå og inni:) Du gir meg energi, jeg blir så glad av lese bloggen din, fine bilder og masse glede:) You are beautiful just the way you are – hold i det:)
  Ønsker deg og familien en herlig onsdag:) Klem

 20. Du är en härligt varm och mysig människa och du sprider glädje och värme både i bloggen och på SHF. Varma kramar

 21. Klänningen är jättefin! Passar dig perfekt!!! Jag har en livskris, har gått in i väggen, och orkar ingenting. Är riktigt ledsen för detta. Men igår när jag kollade på SHF, blev jag så himla glad. Du sprider verkligen äkta glädje!!! Bättre än alla lyckopiller i världen! Tack för att du finns!

 22. Helt suveränt Maria att du gör vad du kan för att inte sprida eländet med särskrivning! Nu blir du ett FÖREDÖME även med detta!!:-)

 23. Snygg du är! Fint kort i svart/vitt! Gillar verkligen er nya dörr oxå!!! Ni ser ut att ha haft en riktigt trevlig fest! Mysig restaurang… Ha det så gott!
  Kram Weronica

 24. Jätteläckert svartvit kort på dig! Och klänningen är jättesnygg och sitter mycket bra på dig Maria! Gillar skorna också :-)
  Det ser ut att vara en riktigt mysig restaurang och ser ut som en varm och skön kväll, mysigt att gå ut och äta med sina kompisar!

  Hoppas du får en skön onsdag!

 25. Hej Hej Fina Maria

  Vilket fint svart/vit foto på dej….Klänning sitter perfekt på dej….Nice med tävling igen… Härligt med ett gäng vänner ute och har det bra o firar….

  Jag har inte märkt något om hur du skriver…det viktiga är väl att vi förstår varandra….Maria skriv hur du vill..Det är din blogg…Du är BÄST!!!

  Ha en underbar onsdag
  Kramisar Nettan ( Logan )

 26. Eh, här inne kräver väl ändå ingen perfekt stavning? Tycker bara det är roligt att du delar med dig av din vardag :) Dock menar du väl tvärtom? I USA så ska man ju särskriva ord: Very nice – svenskans jättetrevligt, radio station – radiostation och så vidare. När jag pluggade i USA fick jag alltid höra att jag alldeles för bra på att skriva ihop ord: En svensk bra vana men en dålig ovana i USA! Kram kram.

 27. Maria! Har precis börjat titta på Svenska Hollywood fruar och jag kan bara säga att jag förstår varför hela Sverige älskar dig, du är ju helt underbar! Rolig, vacker & verkar så sjukt snäll :) och vilken underbart vacker familj du har! Man blir glad bara att titta på er alla! Hoppas det blir många fler säsonger med dig!

 28. Hej Maria ! Vad fint svart/vitt kort . Annorlunda att se här inne på bloggen . Du är sååå snygg :),som alltid. Härligt med vänner och mat. Det smakar då mycket bättre. Tävling tävling … Nu kavlar jag upp ärmarna och SKA vinna…. Skoja bara ! Alltid roligt att nån vinner . :)ha en fin dag . Kramis Malin (Mallan )❤❤❤

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..