Ok då kör vi med svaren till era frågor från frågestunden :)

Det blev ju massor av frågor och jag svarar så gott jag kan :) Kul att ni frågar.

Vem är jag Maria Montazami……mamma till 4 barn och fru till Kamran min livslånga kärlek får man ju nästan säga nu. Älskar att ha folk runt omkring mej och förstår nu att livet är kort och jag har valt att leva det till det fullaste. Jag och Kamran har samma livsfilosofi och vårt hem är lyckligt och stabilt även fast vi kommer från olika bakrunder.

Jag kommer att önska mej en iPhone 5 till julklapp, älskar mina extensions men kommer nu att ha dom lite kortare, jag har amerikanskt körkort och pass, nej jag är ingen alkoholist men tycker om att ta ett glas vin ibland, Kamran och jag älskar att ha dejtnight och går oftast ut och äter en god middag, jag är 180 cm lång, storlek M eller L i tunikor, storlek 30 i jeans, nej jag har ingen kontakt med min pappa och det är helt ok (hans förlust), älskar att blogga och visst mer recept, går på Zumba 3 gånger i veckan med Mindy och sedan blir det Starbucks efter det.

Min klänning som jag har på mej på SHF bilden kommer från Nicole Miller. Jag använder en jättebra hårprodukt som heter Unite och dom har en helt superb utredningsspray som heter 7 seconds. Jag använder även Unites Volymizing schampoo och conditioner.

Jag saknar svenskt smågodis, bakelser, alla goda ostar, Yoggi Skogsbär, Aftonbladet och Expressen, Odd Molly affärer, NK i Stockholm, alla Er och självklart min familj.

Min favoritshoppingmall är South Coast Plaza och Fashion Island. De är shoppingcenter här i Kalifornien och proppfulla av bra butiker :) South Coast Plaza är ett inomhusmall som ligger i Costa Mesa och Fashion Island är ett jättefint utomhusmall i Newport Beach med utsikt över havet.

Ja ni kan alla önska er ett julkort och mer info om det senare. Jag låter er veta när och hur ni ska gå till väga för att få julkortet i er brevlåda :)

Om ni är på semester i södra Kalifornien och vill komma förbi och säga hej så kan ni kontakta min manager Calle på calle@mariamontazami.info så kan vi träffas på Starbucks i Laguna Niguel.

Vet inte vad jag kommer att göra om 5 år men jag hoppas att jag har möjligheten att få njuta av allt som livet bjuder på. Vad jag skulle ta med mej till en öde ö, självklart min Louis Vuitton pläd.

Emma och Clayton är numera vänner :) Mindy och jag är bästa vänner och kommer alltid att vara hoppas vi. Nej vi har inget behov av att vara rivaler. Det finns tillräckligt med plats för oss båda. Det jag mest uppskattar med Mindy är att hon är en jättebra mamma och fru. Hon är rolig och alltid glad vilket gör att det blir dubbel glädje när vi träffas. Mindy bor tvärs över gatan och varenda gång hon kommer över så tar hon med Chloe som är Mollys syster. Molly är en Malteser och dom är helt underbara husdjur. Malteser är väldigt lättsamma och lydiga och otroligt gosiga.

Sara är den enda som pratar svenska nästan helt flytande men alla mina barn kommer så småning om att lära sej svenska. Ni undrar över deras korta shorts och linnen. Vi bor i ett klimat som nästan alltid är varmt. Man klär sej mer lättsammt här och vi bor 10 min från beachen så det är ett helt annat mode. Surfcity :) Sara och Hanna är enormt duktiga på mode och hur man klär sej om man går till jobbet eller till andra viktiga funktioner. Är det något jag eller Kamran tycker ser lite väl tunnt ut så säger vi till dom och dom brukar oftast hålla med. Vi har väldigt lite drama här hemma hos oss. Jag tycker att det skulle vara jättekul att spela in Keeping up with the Montazamis så ni får se hur vår dynamik fungerar i vår familj. Ni alla som undrar vad stycket heter som Emma spelar på pianot. Det heter Mariage D´Amour

Rose-Marie som undrade över mina armband så tror jag att du menar mina Alexander McQueen och dom köpte jag på NK i Stockholm. Jag är jätteglad över dom :)

Gunnel som undrade om jag hade björkar i min trädgård. Ja vi har 8 st och det känns nästan som om man är i Sverige när man tar sej en kopp te vid fontänen. Love it!

Ja det var mina svar för den här gången. Måste bara tillägga att ikväll serverar jag turkeyburgers med bluecheese och röd paprika som jag har blandat ihop. Tillbehör till det blir heirloom tomater, röd lök, salladsblad, senap och ketchup. Efterrätt blir färska jordgubbar med Emmas hemvispade grädde.

Kram till er alla från er bloggpolare Maria

 1. Hej Maria! Har ju alltid tyckt du verkar härlig. Men jag blir mer o mer besviken över att du inte tar upp överhuvudtaget någonting utav den där specifika händelsen i sista avsnittet. Nu är det som om inget hänt. Jag gissar att du har någon rådgivare som givit dig rådet att låta stormen blåsa över. Även om det finns allvarligare stormar just nu. Men dwt skulle ju bara göra dig än mer beundransvärd. Egentligen blir det ju rätt så oattraktivt o ytligt o ospännande i länden när allt handlar om ytliga tin, såsom tex tofsar, inköp mm.När man istället får se nnåt annat, att man kan släppa in lite djup. Då böir det nåt annat. Jag vet att många väntar o vill fortsätta se den där härliga, sprudlandeMaria men också nåt som visar att det finns någon tanke,att du säga åtminstone något om alla kommentarer du fått. Det skulle vara skönt. Annars får jag tacka för mig o kvar blir de som bara stryker medårs. Tycker trots allt att du är en härlig människa, men jag uppskattar allt för mycket människor som står upp. Annars blir livet alltför platigt. Ha det gott o lycka till med allt i fortsättningen.

 2. Du har ju inte svarat på alla frågor om mobbingen vi tagit upp,,, eller är de svaren på en annan länk för detta svar var ju så ytligt så att fiskarna simmar upp från havet ,,,,:(

 3. För mig som har mobbats på arbetet, var programmet en påminnelse om det! Dagligen utsatts jag för det ni utsatte Gunilla för, jag blev sjukpensionär p.g. a mobbing.

 4. vet ej vad hänt!!!!
  jag skrev ett inlägg igår här och frsvarade dig.
  nu är inlägget borta. vad har hänt
  kram

 5. Hej Maria.. så grym kvinna du är man blir så glad av dej.. du har i ett tidigare program nämnt att du är färdig utbildad mäklare.. vart gick du utbildninge, var det svårt? min högsta dröm är att bli mäklare, men ja klarar inte av matematiken man måste lära sig i skolan så som matte B matte C osv men ja vet att jag skulle vara en grym mäklare om ja bara fik chansen.. kan du inte berätta hur du gjorde? Finns de någon mail man kan skicka bilder till dej från sverige? Du är bäst, fortsätt som du alltid gjort <3

 6. Hej Maria !
  TACK SNÄLLA MARIA för ditt svar på min fråga.
  Jättekul att läsa alla svaren och så mycket du skrev.
  Du är lika gullig som vanligt. Jag besöker din blogg varje dag, är så glad över att kunna följa dig och din
  familj. Snällt av dig att att öpppna upp ditt hem för oss. Hälsningar till dig och din familj
  från din vän Rose-Marie.

 7. **HejBästaMaria**
  Så fint du tagit dig tid att svara på frågorna..Idag snöar det och blåser här brrrr..När kommer du oxh Mindy och hur länge stannar ni denna gång?=)
  Ha en fin dag underbara vän kramar Anna Nykvist*

 8. Oj vad sårade folk är. Please!
  Samma personer har kritiserat GP tidigare, det är lätt att hitta offer och issues att hänga upp sig på. Folk har för mkt tid och energi verkar det som.
  Jag gillar dig Maria!

 9. Nu är ju Maria aktuell i SHF så då vill man ju kommentera programmet i bloggen.
  Tyvärr så lämnade det sista avsnittet en bitter eftersmak. Har alltid tittat på reprisen också, men denna gång orkar jag inte se det. Hyggligt anständigt folk beter sig inte så som ni gjorde mot Gunilla. Ufrysning och mobbning är aldrig ok!!
  Nu har jag sagt det och nu släpper jag det.

 10. Hej . Nu får ni lägga av !!!! Skärp er . Ni kan inte nå någon med era meningslösa hot om att slänga/sälja montazamiväskor !! Om ni tycker att Maria eller nån av Hollywood fruarna har gjort/sagt nått elakt i tv . Så släpp det nu !!!! Jag undrar överhuvudtaget om ni har sett programmet . Hela den här ”diskussionen ” är löjlig !! Världsproblem eller hur ? Folk dör och får sjukdomar, har inga hem etc . Lägg er energi på det istället .patestiskt fy f-n.

 11. Nu som först har Isabel gjort ett inlägg på sin blogg om det sista avsnittet av SHF och hon skriver att det går bra att ställa frågor eller kommentera. Fine. konstigt då att hon bara godkänner sånt som inte kritiserar henne.
  Trevlig kompis du har i Isabel, Maria, som låter dig ensam vara den som får ta tittarnas ilska och avsky.

 12. Hej Fina Maria

  Vill berätta en kul och härlig händelse som hänt. i Sverige…Vi har fått en kunglig förlovning Prinsessan Madeline och Chris har förlovat sej…så det bli ett härligt bröllop nästa år….Grattis säger jag

  Kramisar Nettan ( Logan )

 13. Kan inte folk bara ta o lägga ner allt skitsnack om Maria… Passar det inte så behöver ni väl inte titta in här på bloggen mer!!!

 14. Det var otäckt att se, hur elaka ni var. Det r nog svårt nu att få rätsida på den här stormen.Någon skrev något om du klarat dig långt på gullighet och att det kanske blir svårt nu. Från början var det väldigt sött, alla roliga kommentarer du kläckte ur dig. Nu känns det nästan lite krystat att uppehålla bilden. Jag har tyckt du verkar vara så härlig men nu är jag bara så besviken. Snälla du, visa eller skriv något om hur det kunde bli sådär.

 15. Tips! Jag kommer att lägga ut mina Montazamisaker som jag köpt till försäljning på Tradera denna veckan. Väska, armband mm. Eftersom värdet sjönk på dem i tisdags så väntar jag mig inga stora summor. Passa på att göra ett kap de tre fansen som finns kvar…!

 16. Björken? Maria skrev hon har björkar i trädgården.

  Jag tycker om att se svenska Hollywoodfruar för jag får skratta så mycket. Jag blir dock trött på alla skriverier om ditt och datt efteråt. Och självklart delas ”fansen” in i läger. För eller emot. Jag ser personerna som de är, varken mer eller mindre. Om de inte hade något att visa skulle de inte vara med i programmet.
  Tack för många skratt.

 17. Hur kan en gravid kvinna bära sig åt så, ta med en CD-spelare för att spela upp en NIDVISA?! Det var den värsta mobbing jag har sett i svensk TV!

 18. Du sänkte dig själv när du deltog i den elaka mobbingen, jag har slängt min Maria Montazami-väska i grovsoporna!

 19. Hej Maria,
  Jag tror att Keeping up w/ the Montazamis skulle passa dig bättre än Hollywoodfruar. Eller som den där serien ”Run´s house”, typ Maria´s house. :)
  Maria, var inte ledsen över all kritik, det ordnar sig alltid, som du brukar säga. Tycker det var en otroligt tråkig avslutning på säsongen och programmet för er alla fyra. Synd.
  Många av oss beundrar dig och får orealistiska förväntningar och tankar och känslor om saker som vi inte alls är insatta i. Ingen är perfekt och därför är det lite farligt med denna dyrkan och avgudande av en människa. Hoppas du går stark vidare och kanske lär dig något av det hela, som vi alla gör på livets väg.
  Ha det fint Maria, dina positiva egenskaper och ditt ljus är forfarande starka.
  Kram Cissi

 20. Du bara låtsas som om det regnar. Det snälla kortet har du spelar för länge och håller inte längre Maria. Kommer inte besöka din blogg mer. Känns för falsk. Vi får väl se om vad som händer efter denna händelsen, du kanske inte kommer tjäna pengar på att vi köper dina prylar mer:)

 21. Du verkar toppen! En nyfiken fråga: Det ryktas att Charles Simonyi är pappa till Perssons dotter Erika. Vad vet du om det? Ha en toppendag over there.

 22. That´s it! Maria i ett nötskal! På em: Jag skall på en Hantverksgrupp.Skall handsy en shal till vår i Wien! En stad jag mer och mer älskar! om någon varit där kom gärna med förslag till aktviteter….

 23. Jag har visst en liten fråga.. Jag vet att Amelia ska ta bort ALLA bloggar enligt ett mail jag fick av Amelia själv. Stämmer det? Ska du fortsätta att blogga då?
  Och vart i så fall? Kram till dig Maria You the best!

 24. Det är väl ändå märkligt hur människor tolkar skriven text.Det är ingen som hoppat på Maria för att hon försvarade sig.(Märk väl jag är inget fan av Gunilla) Är det konstigt att Gunilla reagerade som hon gjorde.Väldigt utsatt,vem skulle inte ha reagerat.Gunilla visste redan om att hon heller inte va populär,då hon inte blev bjuden till IsaBell.Vi som har reagerat på Marias beteende trodde nog inte hon skulle ansluta sig till de övriga som hon gjorde.Maria har mer och mer visat sitt verkliga jag under denna säsong.Det va inte heller läge att ta upp lite skitprat.Tror ni som försvarar Maria i detta läge är under 25.Tycker alla ska gå in och läsa på http://blogg.mama.nu/hosschulmans/
  Väldigt bra skrivet.Jag tror också att alla visste att Margareta skulle ha med sig låten.Ännu mer utstuderat och elakt.Stämningen va så spänd från början så alla visste va som komma skulle.
  Och detta är väl ändå ingen mobbing som en del påstår.Kritik ska man väl kunna ta till sig som en vuxen kvinna.

 25. Jag ar nyss fyllda 24 ar gammal och har valdigt svart att forsta varfor folk kritiserar dig och din familj. Dina barn verkar vara hundra ganger mer ordentliga, lydiga, uppfostrade och stabila an dom flesta svenska personerna i deras aldrar. Ni har satt upp regler som era barn verkar respektera, och dom respekterar tydligen aven dig och din make, vilket ar jattebra! I Sverige ranner ju ungdomar i Nicholas alder runt pa stan och dricker och lever rovare, och dessa moralkarringar i din blogg verkar tydligen tycka det ar normalt, men att dina barn som bor i sodra Kalifornien klar sig i shorts – jaha, ska det vara nagot slags problem eller?! Det ar sa himla onodigt att folk kritiserar dig for saker som absolut inte ar relevanta pa nagot satt och vis, sa jag tycker att du ska strunta i dom, for ni har ju inte gjort nagra fel nar det galler era barn. Massor av kramar!

  PS. Jag tycker ocksa att ni borde fa ett eget teve-program, du ar ju den mest omtyckta Hollywoodfrun och den enda som varit med fran programmets start:)

 26. Hej Maria ! Vad roligt att läsa , vart som en lite självbiografi . Jättemånga svar. Gulligt av dig att bjuda på dig själv till oss ❤.Den där hamburgaren lät ju supergott och färska jordgubbar ….;) Hoppas att du får en BRA dag , du ska kanske dansa Zumba … ;) Jättemånga kramar till dig och jag tycker att det är så roligt att komma och hälsa på dig här inne på bloggen och verkligheten förstås . Kram Malin (Mallan )❤❤❤

 27. Hej Fina Maria

  Du är en pärla som tar dej tid….Jag älskar din blogg och dej me…Du ger mej styrka varje dag ….

  Är du och Mindy på väg hit ? eller är ni här? ni stod med resväskorna start klara…

  Ha en jätte fin dag, Tack för att du finns
  Kramisar Nettan ( Logan )

 28. Hej Maria =) Alltid skoj att läsa svaren från frågestunderna. Vad gott det där sista lät med hamburgare, mums, nu blev jag hungrig. Hoppas ni får en härlig dag! Kram

 29. Keeping up with the Montazamiz!! Wow vad kul det vore! Och det är så mycket tråkiga, gnälliga och avundsjuka människor här inne nu! Människor som kommenterar och säger elakheter som de bara vågar bakom sin dator. Maria är inte skyldig oss något! Jag är glad att hon bloggar och öppnar upp sin värld för oss. Ni som bara klagar, gå någon annanstans! Tack Maria för en toppen blogg! Kram

 30. Hmm, det var ganska många som undrade över förhållandet till din syster. Visst har du rätt till ditt privatliv men när det är över tio frågor som berör samma sak kanske något om det kunde vara ok? Med tanke på att din mamma och bror emellanåt figurerar ganska mycket i bloggen så är det naturligt att folk undrar.

  Om det är känsligt med privata frågor så stoppa oss läsare redan innan och säg att du helst inte vill ha sådana.
  Ha en skön torsdag over there. Kram L

 31. Okej men då tycker du att Maria bara ska sitt där och nicka och se glad ut?? Hon har ingen skyldighet att uppfostra de andra fruarna. Dessutom tycker jag inte att de var någon mobbning. Gunilla som man bäddar får man ligga så mycket skit som hon har snackat i serien.
  Jag hoppas jag får se dig i ruta igen Maria<3

 32. Som sagt, hennes goda sidor är kring lättsamheten, hennes onda fegheten. Man ska våga stå upp och kämpa mot det som är fel, det är inte alltid bekvämt och ”trevligt” som du alltid önskar, men viktigt! Du har en viktig roll Maria när du har så många som lyssnar på dig. När det gäller mobbing måste du agera tydligt emot!

 33. Hej
  Det finns inget att diskutera om ni som skriver elaka kommentarer ni var inte med när dom spelade in sista avsnittet eller var ni?
  Annelie snacka om dubbelmoral du kan ju tänka på vad du gör själv gör just nu, sluta mobba!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..