Albin som undrar om jag ska rösta i det amerikanska valet???

Självklart ska jag rösta och det ska även Kamran, Sara och Hanna. Här röstar vi den 6 November och Presidenten Barack Obama och Mitt Romney ligger neck to neck 48% mot 48%

God Morgon på er allihop. Hoppas att ni har det bra och att det inte är för kallt och blåsigt i Sverige. Vi har det soligt och fint just nu men snart blir det lite kyligare och mörkare här också.

Tack tack tack alla ni som gillade håret och jag håller med att det ser bättre ut. Jag menar kom igen jag kan ju inte alltid har korkskruvar i håret. Kamran och barnen tyckte också det var fint. Jag kommer att försöka att ha det lite rakare så nu måste jag lära mej att hantera plattången lite bättre. Jag tycker att det är jättesvårt att göra lösa vågor med en plattång. Kanske någon av er har något tips?

Karin Hederström fick du korten jag mailade till dej? Grattis till din nyadopterade hund Alva.

Christina tack för din komplimang angående särskrivning. Jag har verkligen skärpt mej :)

Om 2 veckor så kommer hela bokgänget från Sverige och jag kommer att ta massor av kort så ni får smygtitta lite på vad vi gör och lite om vad boken kommer att handla om. Det blir mina egna recept precis som i förra boken.

Vi arbetar också för fullt med Maria Montazami Collection och snart hoppas vi på fler produkter. Just nu väntar jag på min egen designade nyckelknippa, hoopörhängen med mera. Jag kör en tävling så fort paketet står utanför min dörr :) Så håll utkik!

          

En av mina goda grannar Dawn känner en svensk tjej som heter Towa och som bor i norra San Diego. Jag hann inte piffa till mej så jag tog emot mina gäster i mina sweatpants och osminkad men jag överlevde.

Lite senare träffar jag 3 söta svenska tjejer på Starbucks. Dom är här för att lära sej lite mer om hårprodukten Unite som jag verkligen kan rekommendera.

De här tjejerna har sin egen frisörsalong i Malmö som heter Studio 45.

Min son som är på väg till ett Halloweenparty. Jag tycker att han är så söt i sin hemgjorda Mickey Mouse kostym.

Ja man måste ju koola till sej lite :)

          

Dejtnight med Kamran 

Så här ser Mastros Ocean Club ut. Trädet är levande och står mitt i restaurangen och så här dom öppet i taket.

          

Vi åt Alaskan King Crablegs och Hälleflundra. Till efterätt mumsade vi på cream puffs.

Startar min morgon med en god kopp te från Marcus Samulessons tekollektion. Lingonberry Green väldigt gott.

Så här ser det ut i min rosträdgård just nu. Massor av rosor som blommar.

Vet ej om detta är en Kameliabuske är det någon som vet?

Det finns inga ord för hur man känner sej när man har björkar runt sej. Total frid och lycka :)

Sedan måste dom trimmas ner lite så det blir grönt igen till våren.

Ok det var allt för idag. Kram Maria

 1. Det där vita linnet du har på dig på Starbucks, superfint! Vart kommer det ifrån? Som forna smålänning älskar jag björkar…Bor i Skåne och här finns inte lika mycket som uppåt. Kanske också skulle plantera lite björk i vår trädgård!

 2. Skriv din kommentar här!Hej Maria! Underbart att se min svägerska och den bästa frisören Sanna här på din blogg. Kan varmt rekomendera studio 45 i Malmö. Roligt att du tar dig tid att träffa Svenska som kommer och hälsar på. Mvh Lina

 3. Hej Maria – har du en smal tång från ghd? Jag skulle rekommendera deras bredare tång… då får du större och ”lösare” lockar som inte känns så ”fixade” utan lite mer relaxed ;-)

 4. Av någon anledning har jag missat att du bloggar Maria. Det är ju helt fantastiskt. Jag hinner aldrig se SHF, men nu kan jag läsa din blogg istället! Det är ändå du som är den man ser programmet för. Du är grym! En stjärna! Helt klart.
  Allt gott till dig!!

 5. Hej Maria!
  Jag vill tipsa dig om något riktigt stort som håller på att hända här i Sverige!
  Som du kanske känner till så tog Sara Allgotsson-Ostholt Sveriges första OS-medalj i London i somras tillsammans med sin häst Vega, ett silver. Sara satsade vidare, stenhårt, mot Rio 2016 med en ny häst Mrs Medicott, som ägs av en tysk man. Ägaren vill plötsligt sälja hästen och Sara har skrapat fram en del av köpeskillingen, men långt från allt. I torsdagseftermiddags bildades det en grupp på Facebook för att samla pengar så Sara ska kunna fullfölja sin satsning mot Rio, idag har gruppen skrapat ihop 200.000 kr och gruppen ökar lavinartat. Media har fått upp ögonen för gruppen och har gjort en del reportage redan.
  Tänk om Drömmen går i uppfyllelse, att få se Sara och Mrs Medicott starta i OS – med hjälp av hela svenska folket!
  Jag vädjar åt både dig och dina läsare om att undvara en liten peng för denna patriotism, gå in på https://www.facebook.com/groups/297479080360753/ för att läsa mer. (Litar Ni inte på länken så sök på gruppen Rädda Mrs Medicott år Sara Algotsson Ostholt).

  Tack för ordet – Maria, du är fantastisk!

 6. Så fine bilder fra din hage, dere har grønn bjørk enda – herlig:) Her er det ikke blader igjen på bjørka, men det kommer til våren;) Herlig se bilder av sommer hos dere enda dere kaller det høst;) Her er det mørkt nå, men med masse levende lys har det sin charm det også. Stor glede og inspirasjon lese din blogg, takk for at du deler så rikt fra ditt liv, du er et varmt og flott menneske:) Klem

 7. Ditt hår blev verkligen superfint!
  Här hemma i Sverige är det blåsigt, regnigt och hösten vet inte om den ska ge vika för vintern än. Så är det i Skåne just nu. Det är så härligt att se er fina trädgård så man kan drömma sig bort ett litet tag.
  Ha det så bra!
  Kram Jenny

 8. Härlig trädgård ni har!

  Du och din käre K är underbart fina tillsammans tycker jag ♥ inte undra på att ni fått så fina barn ihop, de liknar er bägge :-D

  Välkomna hit i november, hoppas ni får kul här (tror jag ni får vartän ni åker du o Mindy) .. antagligen är det riskfritt att man träffar på dig här :-D

 9. Hej! Vilken underbar halloween kostyme Nico hade i år – Musse som är min stora favorit. Är galen i Disney och speciellt Musse med vänner. Själv var jag Mimmi på mn möhippa för 13 år sedan!!!! Tycker även att din nya frisyr är jättefin. Ser framemot din nya bok. Fick din förra i julklapp förra året :-)
  Ha en fortsatt bra vecka/Kram

 10. Hej igen Maria!

  Nej – tyvärr har jag inte fått någon bild på Bella o Molly, så jag kör adressen en gång till ;-))

  Har kollat runt i din trädgård och njutit av blommor o björkar… Tror nog du har en kamelia (om bladen är blanka, läderartade) – underbar är den i alla fall.

  Du skulle bara se – vi har fått 15 cm snö i Västmanland idag coch det snöar än. – – – Men – det går an, värre får dom det i NY pga stormen, Usch ruskigt!!

  Kram o Tack för din vänlighet att fråga om fotona.
  Dom kommer säkert så småningom.

  Karin

 11. **HejBästaMaria**
  Godmorgon..här är det iskallt..men ingen snö ännu..Vilken söt dräkt Nicho gjort..Hoppas ni alla hade superkul i helgen=)Tack för fina foton och för din underbara blogg..
  Stor kram Anna Nykvist**

 12. Hei Maria !

  Veldig fine bilder og det er alltid så kjekt å se hva du og din familie sysler med . Fine blomster har du også fremdeles ute . Ha en kjempefin dag videre .

  Klem Marianne

 13. God Morgon Maria! Önskar dig en god start på den nya veckan! Här i de norra delarna av Sverige hade vi -10 grader nu på morgonen, men blå himmel och sol och det är inte så tokigt :)

  Vilken underbar trådgård ni verkar ha! Men björkar? Har du importerat dem från Sverige eller finns det i USA? Kanske en dum fråga, men jag vet inte om det finns björkar i USA så jag ställer frågan ändå:)

  Det såg ut att vara en mysig restaurang! Ni verkar ha det så mysigt och roligt tillsammans du och Kamran, viktigt att göra saker tillsammans på tu man hand kan jag tänka mig :)

  Ha en bra dag fina du!
  Kram

 14. Morrn morrn Fina Maria

  *** Tack Maria för svaret och komplimangen, du är en pärla ***

  Vad skojsigt att du o Mindy kommer hit…Ni är såååå VÄLKOMNA…Då får Mindy känna på svenska kylan hihi….Brrr… Spännande vad hon tycker om de…

  Nu är jag på arbetet och tog med mej alla mina tobleronemuffins, ska bjuda på de idag…Tur är väl de..annnar hade jag gluffsat i mej alla…hihi

  ….Ha en fin start på nya veckan undra vad den har för spännande grejer att ge…..

  Kramisar Nettan ( Logan )
  Till MiaMarie, Tack för det du skrev, jag blev gla…

 15. Hälsningar från det kalla Finland!
  Det har ju snöat lite här och det är oktober bara!!
  Kan du tro på det?

  Ska du komma till Finland i närheten? Nästa året kanske?

  Kram och puss!
  Du är bäst!!

  Jani

 16. Eftersom du inte skrev VAD du röstar på så gissar jag att du röstar på Mitt Romney ? För OM du röstar på Barak Obama så hade du varit stolt att säga det !!!

 17. Tack för svaret Maria! Det verkar bli en riktigt jämn match i presidentvalet! Kul att du och Mindy kommer hit, vi kanske ses! :)

 18. Maria!
  Tack för ditt inlägg:) Jag har följt dig under lång tid och även då Nettan:) men jag har varit dålig på att skriva och kommentera här:( men det ska bli ändring på det nu! :) Ser fram emot att du och Mindy kommer hit snart…..ni är mycket välkommna och tack för att du förgyller min och alla andras dagar med din blogg:)) Kramar till dig Maria och din fina familj från Mia(Marie)

 19. Hej hej Maria
  Måste säga vilka stora fina efterrätter ni skulle ha min typ av smaskens.Måste även berömma dina rosor så fina både de rosa och vita men vad snyggt med så mycket grönska överallt hos dig.Vilken tur du har björkar som är det finaste trädet på sommaren ,nu hoppas jag att det snart blir sommar här igen med massa grönt.Förresten vad stiliga du Mr K var på dejtnighten. Kram Ingela

 20. Hej MiaMarie
  Jag håller med dej att det är roligt att läsa Nettans kommentarer. Jag har träffat Nettan flera gånger och hon är supergullig. Angående resväskorna så kommer Mindy och jag till Sverige i slutet av November. Ohhh yeah!!!

 21. Hej Maria! Jag undrar en sak, dina björkar, tappar dom bladen på hösten precis som här?
  Det blir väl aldrig lika kallt hos er, tänkte jag.

  Hälsn. Eva

 22. Hej Nettan!
  Jag tror Maria och Mindy står i affären där dom förmodligen skulle köpa/köpte dessa väskor och är nog inte på väg någonstans ;)
  Jag tycker det är nästan lika kul att läsa dina inlägg som Maria´s:)
  Ha en trevlig kväll både Nettan och Maria!!

 23. Antagligen röstar hon på Obama. Allt annat vore väldigt konstigt med tanke på att hon dyker upp på Pride och andra gayevent.

 24. Hej Fina Maria

  ***** Åhh, vad söt Nicho är i sin Mickey kostym*****

  Jadu Maria, jag platttångar mitt hår och försöker få till lite lätt snygga lockar…men det blir aldrig som när min frissa gör de..

  Wow vad mysigt det är på Mastros Ocean Club

  Maria vart skulle du och Mindy resa när ni stod med era resväskor ?

  Vi gick över till vintertid inatt och drog tillbaka klockan, jag gjorde bort mej trodde klockan var 07:15 när jag gick upp, satt på kaffe m.m Tryckte på TV och såg att klockan var inte som min klockradio..hihi Så nu börjar jag bli trött…Hm?!

  Idag har bakat så mumsiga tobleronemuffins, dom slinker ner alldeles för lätt..hihi

  Kramisar Nettan ( Logan )

 25. Återigen en otroligt snygg klänning (svarta), och K är stilig :-) Söta Nicho, hoppas att han hade skoj! Ja björkar känns väldigt svenskt men det är det kanske inte?
  hls
  Veronika

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..